Ρίξε μια ματιά γύρω σου…

Ακραία καιρικά φαινόμενα που αδυνατούμε να διαχειριστούμε, δάση που αργοπεθαίνουν, ρεκόρ καμένων δασικών εκτάσεων που σπάνε το ένα μετά το άλλο σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι κάμερες καταγράφουν μια ασύλληπτη καταστροφή. Κι όμως, οι ταινίες ψιθυρίζουν ότι ίσως να μην είναι ακόμα όλα χαμένα. Ίσως μέσα στην καταστροφή να κρύβεται η λύση, κι εμείς οι ίδιοι να είμαστε η ελπίδα ότι ο πλανήτης μας μπορεί να έχει στ’ αλήθεια μέλλον.

Στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας – docfest, σε συνεργασία με τo EKOFILM και το Τσεχικό Κέντρο στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο μείζον αυτό θέμα της περιβαλλοντικής κρίσης, που μας αφορά και μας επηρεάζει όλους. Στο πλαίσιό του θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Troiane» του Stefano Santamanto. Στόχος της είναι να αφυπνίσει την περιβαλλοντική συνείδηση των θεατών μέσα από την προβολή καταστροφικών συμβάντων που έπληξαν το 2018 μεγάλο τμήμα βουνοκορφών της βόρειας και της νότιας Ιταλίας.

«Troiane» του Stefano Santamanto
μια ταινία μόλις 16 λεπτών που δεν πρέπει να χάσετε…

Μέσα σε μία μόνο νύχτα του Οκτωβρίου οι άνεμοι που προκάλεσε η κακοκαιρία Vaia έριξαν πάνω από 14 εκατομμύρια δέντρα, απογυμνώνοντας ολόκληρες βουνοκορφές. 400 από αυτά περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο αρχαίο θέατρο των Συρακουσών, για να αποτελέσουν το σκηνικό στην παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη. Η κάμερα γίνεται τα μάτια των πεσμένων κορμών στη διαδρομή τους από τον βορρά στον νότο της Ιταλίας. Τα δέντρα είναι οι βουβοί παρατηρητές δύο διαφορετικών οικουμενικών τραγωδιών που απέχουν 1.500 χλμ. και 2.000 χρόνια αλλά κατά βάθος είναι ίδιοι γιατί οφείλονται και οι δύο στην ανθρώπινη βαρβαρότητα.
 

Η ταινία θα προβληθεί στο θέατρο «Παπαδημητρίου» και ώρα 18:00.

Λέξεις κλειδιά: 

Troiane Stefano Santamanto
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr