Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Το VR Planet κάνει την εκπαίδευση διασκεδαστική!

Η Εικονική Πραγματικότητα έχει τη δυνατότητα να φέρνει την επανάσταση στην εκπαίδευση, καθώς εμπλέκει τους μαθητές στη μάθησή τους περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέσο.

Καθώς οι σύγχρονες παιδαγωγικές τάσεις οδηγούν αναπόφευκτα στη χρήση νέων τεχνολογιών, η Εικονική Πραγματικότητα έχει αναδειχθεί ως ένα πολλά υποσχόμενο διδακτικό εργαλείο σε διάφορους γνωστικούς τομείς, ικανόνα υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τους εκπαιδευτικούς στόχους, καθώς συμβάλλει στην ενθάρρυνση όλων των μαθητών, στη συνεργατική και διερευνητική μάθηση και την παιδαγωγική υποστήριξη με σκοπό το καλύτερο μαθησιακό αποτέλεσμα.

H Εικονική Πραγματικότητα προκαλεί το ενδιαφέρον, κεντρίζει τη φαντασία και οδηγεί στην οικοδόμηση της γνώσης και στην αφομοίωση μέσα από την αλληλεπίδραση με το εικονικό περιβάλλον.

Το VR Planet, που έφερε την τεχνολογία της Εικονικής Πραγματικότητας στην Ελλάδα το 2016, αξιοποιεί την Εικονική Πραγματικότητα ως μέσον ψυχαγωγίας, βιωματικής μάθησης αλλά και επιμόρφωσης μέσω 320 και πλέον διαφορετικών VR εμπειριών: παιχνίδι, ντοκιμαντέρ, ζωγραφική, Ιστορία, ταξίδι, θέματα ιατρικά και ψυχικής υγείας όπως αυτισμός, άνοια κ.ά.

Με το VR Planet συμμετέχετε στο απίστευτο ταξίδι Εικονικής Πραγματικότητας που σας δίνει την ευκαιρία, χωρίς τον περιορισμό του χώρου και του χρόνου, να βιώσετε εμπειρικά καταστάσεις έξω από τις δυνατότητες που σας δίνονται στην καθημερινότητά σας… σαν να βρίσκεστε πραγματικά εκεί! Η αίσθηση αυτή ενισχύεται αφού έχετε την πλήρη αναπαράσταση του χώρου που επιλέξατε σε φάσμα 360 μοιρών αλλά και με τη χρήση των εικονικών χεριών με τα οποία αλληλεπιδράτε με το ψηφιακό περιβάλλον!

Έτσι, η βιωματική εκπαίδευση γίνεται πραγματικά διασκεδαστική για όλους. Ειδικά τα παιδιά, που λατρεύουν τις νέες τεχνολογίες και ό,τι εξάπτει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, με την Εικονική Πραγματικότητα μαθαίνουν βιώνοντας και διασκεδάζοντας με απόλυτη ασφάλεια. Φοράνε την ειδική μάσκα virtual reality και μέσω των εκπαιδευτικών εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας βιώνουν ό,τι μέχρι τώρα αποτελούσε μόνο «αδιάφορη» θεωρία. Με τους αισθητήρες και ανιχνευτές που αντιλαμβάνονται τις κινήσεις τους στον φυσικό χώρο, δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες ώστε να «βυθιστούν» στην πραγματικότητα της εκάστοτε VR εφαρμογής.

Και όλα αυτά συμβαίνουν είτε στον φιλικό και ζεστό χώρο του VR Planet είτε με τις κινητές virtual reality μονάδες του σε όποιο χώρο επιθυμείτε: στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στο φροντιστήριο, στο σπίτι σας.

Με το VR Planet η βιολογία, η Ιστορία αλλά και η αστρονομία συναρπάζουν με τρόπο που ξεπερνά τη φαντασία, και η μόνη δυσκολία είναι η επιλογή ανάμεσα σε:

  • μια βουτιά στην Ιστορία για να δείτε την Ακρόπολη στην εποχή της ακμής της και όλα τα σπουδαία αγάλματα που στόλιζαν τον προαύλιο χώρο της.
  • μια περιπλάνηση μέσα στο ανθρώπινο σώμα για να ανακαλύψετε πώς λειτουργούν τα κύτταρα.
  • μια επίσκεψη στον διεθνή διαστημικό σταθμό και εξερεύνηση του διαστήματος ως αστροναύτης διά χειρός BBC.
  • μια περιήγηση στα Επτά Θαύματα της Αρχαιότητας μέσα σε τριήρεις, για να ιππεύσετε άλογο ή να περπατήσετε ανάμεσα στις ιέρειες.
  • μια εξερεύνηση στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Το VR Planet έχει βραβευτεί ως Εκπαιδευτικό Εργαλείο 2018. Πραγματοποιεί δομημένα εκπαιδευτικά VR προγράμματα σε σχολεία, ιδρύματα, πανεπιστήμια. Δημιούργησε και καθιέρωσε το Virtual Reality Party, είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2015 για την Ποιότητα Υπηρεσιών, Υγιεινής & Ασφάλειας του χώρου αλλά και για τις διαδικασίες εκτός έδρας, και προτείνεται ως σχολική εκδρομή/δραστηριότητα μέσα από την επίσημη ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας.

VR Planet Σαλόνι Εικονικής Πραγματικότητας, Παύλου Μελά 43 & Μπότσαρη, Τ.Κ. 12131 Περιστέρι, 1ος όροφος, τηλ.: 6972176450, email: vrplanetgr@gmail.com, Facebook page: VRHOSTESS - VR Planet Σαλόνι Εικονικής Πραγματικότητας

Instagram: vrplanetgr

Τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες:

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr