«Το Σύμπαν και Εγώ»

Ο οργανισμός εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης νέων Hellenic Youth Participation, γνωστός σε τοπικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις δράσεις του, ετοιμάζει μία ακόμα ενδιαφέρουσα δράση την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στις 19:00 στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα η τοπική ομάδα της HYP, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της νεολαίας και των μεθόδων της μη τυπικής μάθησης, αποτελούμενη από νέους 14 έως 34 χρόνων, δύο εκ των οποίων επιβλέπουν τη συγκεκριμένη δράση, καθότι είναι διδακτορικοί φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα πλαίσια της ετήσιας τοπικής δράσης της αποφάσισε να δημιουργήσει μία δράση ώστε να δώσει την ευκαιρία στα άτομα που θα παρευρεθούν να έρθουν πιο κοντά με το Σύμπαν.

Μέσα σε τρεις ώρες νέες και νέοι 14-38 ετών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Σύμπαν και να αλληλοεπιδράσουν με αυτό μέσα από έναν βιωματικό τρόπο προσέγγισης των πιο δυσκολονόητων εννοιών, μια και στόχοι της δράσης είναι η αντίληψη της θέσης του ανθρώπου στο Σύμπαν, η κατανόηση των διαστάσεων και της ηλικίας του Σύμπαντος, επαφές με βασικές έννοιες της αστρονομίας, ανάπτυξη της επιστημονικής τους διαίσθησης, κατάρριψη εναλλακτικών απόψεων, ένταξη της αστρονομίας σε μορφές τέχνης.

Αυτό θα γίνει μέσα από δραστηριότητες που έχει ετοιμάσει η ομάδα της HYP. Η κάθε δραστηριότητα θα είναι εμπνευσμένη από αστρονομικά ζητήματα που έχουν απασχολήσει την επιστήμη και για τα οποία οι άνθρωποι φαίνεται να έχουν ποικίλες απόψεις. Η δομή της κάθε δραστηριότητας θα βασίζεται σε μεθόδους μη τυπικής μάθησης, μέσω των οποίων θα εκμαιεύεται η θεωρία.

Οι συμμετέχοντες, πέρα από τις γνώσεις που θα λάβουν, θα ενδυναμώσουν τις ικανότητές τους (συνεργασία, επικοινωνία, διαχείριση προβλημάτων κτλ.), θα έχουν υποστήριξη από την πολιτεία σε πρωτοβουλίες νέων που έχουν κοινωφελή χαρακτήρα και στόχο τη διά βίου μάθηση και θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους με δημόσιους φορείς.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους την Κυριακή 13 Μαΐου 19:00-22:00 να διευρύνουμε τις γνώσεις μας σχετικά με το Σύμπαν με έναν διαφορετικό τρόπο, όπως μονάχα η HYP γνωρίζει!

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework