...

Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων 2020: Για πρώτη φορά η πολιτική ψηφιακά!

Ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Afixis ανακοινώνει και επίσημα τη διεξαγωγή της Η’ Συνόδου του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων ψηφιακά. Για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού μας θα προσφέρουμε την ευκαιρία σε όσους μας στήριξαν να πάρουν μέρος στην πρώτη ψηφιακή Βουλή των Ελλήνων στην ιστορία της χώρας. Η ψηφιακή προσομοίωση θα πραγματοποιηθεί στις 10-13 Ιουλίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και τη στήριξη του μέγα χορηγού επικοινωνίας ΕΡΤ, δίνοντας μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα στηρίζουν επίσης ως χορηγοί επικοινωνίας η πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας Skywalker.gr, η διαδικτυακή εφημερίδα τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας Επιχειρώ (epixeiro.gr), η διαδικτυακή πλατφόρμα ενδυνάμωσης των νέων Infinity Greece, η ενημερωτική πλατφόρμα Origen, το νομικό περιοδικό Νομικός Παλμός και το περιοδικό Together.

Το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων αποτελεί μια πολιτική ακαδημία, στην καρδιά της οποίας βρίσκεται η προσομοίωση της διαδικασίας νομοθέτησης της Βουλής των Ελλήνων. Πραγματοποιείται συνεχώς εδώ και οκτώ χρόνια στην Αθήνα, στους χώρους της Παλαιάς Βουλής και του Royal Olympic Hotel, όμως δυστυχώς η φετινή διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε διά ζώσης λόγω της πανδημίας του Covid-19, που ξέσπασε τους προηγούμενους δύο μήνες. Παρά την άρση των περισσότερων μέτρων, ο Afixis έκρινε ότι η πραγματοποίηση της διοργάνωσης από κοντά θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των συμμετεχόντων.

Με αφορμή λοιπόν την ανάγκη να «Μένουμε Ασφαλείς», αλλά και ακολουθώντας την τελευταία τάση στην πολιτική, από τα zoom calls της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι και την ηλεκτρονική διεξαγωγή του υπουργικού συμβουλίου στην Ελλάδα, το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων γίνεται για πρώτη φορά ψηφιακά και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα θέματα των επιτροπών τους υπό τις ίδιες συνθήκες με πραγματικούς πολιτικούς. Η όλη διαδικασία θα λάβει χώρα σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που προετοίμασε ο οργανισμός, και οι φοιτητές θα μπορέσουν να συζητήσουν και να ψηφίσουν τα δικά τους νομοσχέδια ηλεκτρονικά, ακολουθώντας το παράδειγμα της ελληνικής κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες. Για άλλη μία φορά η προσομοίωση γίνεται άκρως ρεαλιστική, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα ο οργανισμός θα προσφέρει ένα εύρος διαδικτυακών δράσεων που θα λάβουν χώρα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα και θα συμπληρώσουν το φετινό ψηφιακό Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων. Αρχικά πρόκειται για μια σειρά διαδικτυακών debate, στα οποία συμμετέχοντες όλων των βαθμών και των ρόλων, από βουλευτές μέχρι και πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων, θα κληθούν να αντιπαρατεθούν πάνω σε ζητήματα σχετικά με τη διάταξη θεμάτων του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων 2020.

Επιπλέον, θα υπάρξει μια σειρά διαδικτυακών μαθημάτων (courses), που θα εμπλουτίζουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τις οποίες αποκτά ο κάθε συμμετέχων στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, τα μαθήματα αυτά θα καλύπτουν τρεις θεματικούς κύκλους: Οργάνωση και Διοίκηση της Ελληνικής Πολιτείας, Ερευνητικές Μέθοδοι, και Ρητορεία. Κάθε κύκλος θα περιλαμβάνει επιμέρους τμήματα, αποτελούμενα από πληθώρα εμπεριστατωμένων μελετών, και θα παρουσιάζονται με τρόπο εύχρηστο και άμεσο.

Τέλος, η προσομοίωση θα περιλαμβάνει και μια νέα διαδικασία χειρισμού πολιτικής κρίσης, όπου οι συμμετέχοντες θα κληθούν στο προσεχές διάστημα να εργαστούν συνεργατικά με την κοινοβουλευτική ομάδα τους μέσω του διαδικτύου για να λύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα που απασχολεί – ή θα μπορούσε να απασχολεί – την Ελληνική Δημοκρατία.

Μπορείτε να γνωρίσετε περισσότερα για την προσομοίωση της Βουλής των Ελλήνων στον ιστότοπο του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων, όπως και για τη δράση του οργανισμού Afixis.

Παράλληλα μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα μας από τις σελίδες μας στο Facebook (Afixis και MBE), αλλά και στο Instagram Afixis.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework