Το Χρυσό Μετάλλιο κατακτά για την Ελλάδα το Μουσικό Σχολείο Αθήνας στην Ολυμπιάδα
Χορωδιών 2021 (World Choir Games2021) στην κατηγορία της παιδικής χορωδίας

Με μια συγκινητική διάκρισηεπέστρεψε στη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας από την Ολυμπιάδα Χορωδιών στη Φλάνδρα του Βελγίου, πουπραγματοποιήθηκε από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2021.

Η Χορωδία διαγωνίστηκε στην κατηγορία «Παιδικές Χορωδίες» της Ολυμπιάδας Χορωδιών «11th World Choir Games2021» όπου κατέκτησε το ΧρυσόΜετάλλιο, ερμηνεύοντας έργατων Δημήτρη Μηνακάκη, Michael Mc Glynn, Ola Gjeilo και Bardos Lajos. Στην Ολυμπιάδα, στις συνολικά 14 κατηγορίες του διαγωνισμού, συμμετείχαν περίπου 400 χορωδίες από όλοτον κόσμο!

Η κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου αντανακλά την πορεία της Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου από την ίδρυση της εν έτει 2016, έτος έναρξης λειτουργίας του Σχολείου. ‘Εκτοτε το Σύνολο, με το όραμα και την καθοδήγηση του καθηγητή και μαέστρου κ. Νικόλαου Πρίγκα, αποτελείται από μαθητές όλων των γυμνασιακών και λυκειακών τάξεων του Σχολείου και συμμετέχει σε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς με σημαντικές διακρίσεις. Το 2019 η Χορωδία μετείχε στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών Interkultur στην Καλαμάτα, όπου κατέκτησε την 1η θέση, κατάταξη που της εξασφάλισε την πρόκριση στον διεθνή διαγωνισμό χορωδιών- Ολυμπιάδα Χορωδιών. Ήταν η πρώτη φορά που μια σχολική χορωδία της χώρας μας προκρίθηκε στον τελικό της Ολυμπιάδας Χορωδιών!

Αρωγοί στην προετοιμασία της Χορωδίας και στη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα ήταν ο Δήμος Αθηναίων, ο Ερυθρός Σταυρός, το κοινωφελές ίδρυμα Αιγέας ΑΜΚΕ, οι εταιρείες ΤΙΤΑΝ, Γεωαπόδοση και Creative People, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Το Μουσικό Σχολείο συγχαίρει και ευχαριστεί όλα τα μέλη της αποστολής, την πιανίστα-συνοδό, καθηγήτρια του σχολείου κ. Κύρα Ηλιάδη, καθώς και τα μέλη της Χορωδίας, τουςμαθητές του Σχολείου μας, που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και στοχοπροσήλωση μετείχανστις πρόβες. Επίσης, ιδιαίτερα συγχαρητήρια εκφράζουμε στον μαέστρο της Χορωδίας, κ.Νικόλαο Πρίγκα, που η βαθιά γνώση και το πάθος του, ενέπνευσαν όλη την αποστολή καθ΄ όλη την περίοδο προετοιμασίας και οδήγησαν στην κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου.

Είμαστε περήφανοι για όλους τους!

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr