Piraeus '23 - 2nd International Training: Μια καινοτόμα δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος | Skywalker.gr - Jobs in Greece

Blog

Piraeus '23 - 2nd International Training: Μια καινοτόμα δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων ΕλλάδοςPiraeus '23 - 2nd International Training: Μια καινοτόμα δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

Μια δράση με διεθνή χαρακτήρα και έμφαση στη βιωσιμότητα και την καινοτομία, αφιερωμένη στην ανάπτυξη των προσωπικών, ακαδημαϊκών και επαγγελματικών δεξιοτήτων της νέας γενιάς, διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος.

Πρόκειται για το 2ο Διεθνές Training, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου 2023 στον Πειραιά, υπό τη θεματική: «No one left behind: Navigating the new wave through an ocean of possibilities - Κανένας στο περιθώριο: Κατευθύνοντας τη νέα γενιά σε έναν ωκεανό πιθανοτήτων».

Προετοιμάζοντας τους πολίτες τού αύριο

Πιστό στις αξίες του διαλόγου, του συνεργατικού πνεύματος και του σεβασμού, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (ΕΚΝ) ενθαρρύνει τους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στο ευρωπαϊκό κοινό, στον εθελοντισμό και στον πολιτικό διάλογο ώστε να ανακαλύψουν εμπράκτως τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και να αναπτύξουν πολυδιάστατα τις ικανότητές τους.

Στόχος του 2ου Διεθνούς Training ήταν τόσο η μεταλαμπάδευση πολύτιμης γνώσης, μέσα από την ενασχόληση με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όσο και η καλλιέργεια σημαντικών δεξιοτήτων που προετοιμάζουν τους νέους επιτυχώς, όχι μόνο ως προς το πλαίσιο της δραστηριότητάς τους στο ΕΚΝ αλλά και ως προς τις απαιτήσεις της μελλοντικής αγοράς εργασίας.

Η φετινή δράση εστίασε στη σημασία των οριζόντιων δεξιοτήτων (soft skills) και της πρωτοβουλίας και, δομημένη εύστοχα από team-building δραστηριότητες, networking, workshops και επιμορφωτικά σεμινάρια, προσέφερε γόνιμο έδαφος στους συμμετέχοντες για περαιτέρω μάθηση και εξέλιξη, επιτυγχάνοντας μια σφαιρική προσέγγιση στις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού του πανευρωπαϊκού δικτύου του ΕΚΝ.

Παράλληλα, με γνώμονα την ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες για όλους, η θεματική διαμορφώθηκε με trainings διαβαθμισμένης δυσκολίας, καθιστώντας δυνατή τη συμμετοχή και καθοδήγηση κάθε νέου με διαφορετικές δεξιότητες και προοπτικές.

Ενώνοντας νέους και νέες από κάθε γωνιά της Ευρώπης

Το 2ο Διεθνές Training του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος προώθησε έντονα τη διαπολιτισμική διάδραση, καθώς συμμετέχοντές του ήταν νέοι και νέες από όλα τα γεωγραφικά μήκη της Ευρώπης, με μικρότερη ή μεγαλύτερη εμπειρία στον χώρο του ΕΚΝ, από ποικίλα κοινωνικοπολιτιστικά υπόβαθρα.

Πιο συγκεκριμένα, στη δράση συμμετείχαν 40 νέοι ως εκπαιδευόμενοι, ηλικίας 17-25 ετών, οι οποίοι είχαν τη ευκαιρία να δικτυωθούν και να αλληλεπιδράσουν, να εξασκήσουν την κριτική τους σκέψη και πλήθος άλλων ικανοτήτων τους μέσα από τη βιωματική -και όχι μόνο- μάθηση, να ενημερωθούν, να αντλήσουν έμπνευση και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση πλαισιώθηκε από δεκάδες λειτουργικά στελέχη και εθελοντές από Ελλάδα και εξωτερικό με σκοπό τη βέλτιστη υλοποίησή της.

Επιλέγοντας τον Πειραιά ως σύμβολο εξέλιξης και βιωσιμότητας

Καθώς η συγκεκριμένη δράση είναι άμεσα συνυφασμένη με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, ελαχιστοποιώντας το ανθρακικό αποτύπωμά της και τη σπατάλη των τροφίμων της, δεν θα μπορούσε παρά να λάβει χώρα σε μια τοποθεσία που καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες βιώσιμης αναβάθμισης και διαρκώς εξελίσσεται.

Ο Πειραιάς συνιστά μια πολυπολιτισμική πόλη που πρωταγωνιστεί στα διεθνή δρώμενα, διατηρώντας ταυτόχρονα το παραδοσιακό ελληνικό χρώμα του, γι’ αυτό και αποτελεί τον ιδανικό τόπο συνάντησης, αλληλεπίδρασης και επιμόρφωσης νέων από όλη την Ευρώπη.

Το 2ο Διεθνές Training πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του δήμου Πειραιά και της περιφέρειας Αττικής, καθώς και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Τη δράση στηρίζουν, επίσης, το κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Πειραιά, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του δήμου Πειραιά, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Πειραιά και λοιποί χορηγοί.


Description

Μια δράση με διεθνή χαρακτήρα και έμφαση στη βιωσιμότητα και την καινοτομία, αφιερωμένη στην ανάπτυξη των προσωπικών, ακαδημαϊκών και επαγγελματικών δεξιοτήτων της νέας γενιάς, διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος.

We are App 'n' running!

You'll be able to quickly and easily find your dream job from your mobile phone!

  • Create your profile
  • Send your CV straight away
  • Save your favourite companies and receive alerts
  • Set up a job alert
  • Upload a 10’’ video and quickly introduce yourself

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Subscribe to the newsletter

Register to receive newsletters from skywalker.gr - Jobs in Greece

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.