8ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών | Skywalker.gr - Jobs in Greece

Blog

8ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών 

Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Δήμου Αθηναίων

και του Διεθνούς Συμβουλίου χορού (CID)

Με την υποστήριξη της Ινδικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 8ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στο ιστορικό Θέατρο Δόρα Στράτου. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με σεμινάρια χορού το πρωί της Παρασκευής 1 Ιουλίου 2022 και συνεχίστηκε με κέφι και χορό στο πάρτυ καλωσορίσματος που έγινε στο Rock café-bar ΑΝΤΙΚΑ.

Στα σεμινάρια του Σαββάτου και της Κυριακής επικράτησε ενθουσιασμός, αφού οι δάσκαλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και οι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο χειροκρότησαν την αγάπη τους για τον χορό και τον επαγγελματισμό τους.

Στις δύο μεγάλες παραστάσεις του Φεστιβάλ (Σάββατο και Κυριακή) οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επί σκηνής εμπνευσμένες χορογραφίες από διεθνούς φήμης χορευτές και χορογράφους από όλο τον κόσμο, αλλά και να παρακολουθήσουν τον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Bollywood Dance με υψηλού επιπέδου συμμετοχές.

Την παράσταση «έκλεψαν» η 1st Bollywood Dance Academy Greece με τις μοναδικές χορογραφίες της ιδρύτριας και καλλιτεχνικής διευθύντριας Άννας Δημητράτου και του Ινδού creative manager, χορογράφου και χορευτή Sumon Rudra, ο απίστευτος Hassan Bolbol, που «στροβίλισε» στην κυριολεξία το κοινό με την εκπληκτική παρουσία του στην παραδοσιακή Al Tanura, καθώς και οι Hemant Devara, Carolina Rubio, Vinatha Sreeramkumar, Kinga Malec, Lavesh Pritmani, Sneha Mistri, Pavan Prasad, Amine Amoura και Ζωή Τσούνη με το αστείρευτο κέφι και την άψογη εμφάνισή τους.


Αλλά και τα γκρουπ από την Ελλάδα και το εξωτερικό καταχειροκροτήθηκαν, αφού μας έδειξαν ότι ο χορός δεν τελειώνει ποτέ και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες τάσεις και τεχνικές. Εκπληκτική ήταν και η εμφάνιση του Σωματείου Ελληνικών Χορών & Λαογραφικών Ερευνών «Ελληνική Παράδοση», που παρουσίασε χορούς από τη Θράκη με χοροδιδασκάλους τον κ. Βασίλη Τσούνη και την κ. Έφη Ρούτη, αλλά και τους αγαπημένους λαϊκούς χορούς (Συρτάκι, Ζορμπάς, Χασαποσέρβικο), που ξεσήκωσαν το κοινό.

To Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο H.E. Mr. Amrit Lugun (Πρέσβης της Ινδίας στην Αθήνα) που απηύθυνε χαιρετισμό στο Φεστιβάλ, η κ. Anita Nagpal (Πολιτιστική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ινδίας), ο κ. Naveen Shαrma (Γενικός Γραμματέας της Πρεσβείας της Ινδίας), ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και ρεπόρτερ του Αντέννα κ. Νικόλας Βαφειάδης, που προλόγισε το Φεστιβάλ, o γνωστός μουσικός παραγωγός Πέτρος Αδάμ από το Κόσμος 93,6 της ΕΡΤ , ο κ. Maghar Gandhi (Πρόεδρος του Ελληνοϊνδικού Συλλόγου για τον Πολιτισμό και την Ευημερία), ο κ. Μιχάλης Μιχαηλίδης (εκπρόσωπος του ΕΟΤ – Υπεύθυνος Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εσωτερικού και Εξωτερικού), ο Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού Δρ. Άλκης Ράφτης, οι κ.κ. Δημήτριος Βασιλειάδης και Κωνσταντίνος Καλαϊτζής από την Ελληνοϊνδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης, ο Ινδός κινηματογραφικός παραγωγός κ. Ravinder Dariya και πολλοί άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι. Μαζί μας ήταν επίσης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των εκ Γαστούνης καταγομένων «Η Αρχαία Ήλις» κ. Χρήστος Φανός, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Απόστολος Στεφανόπουλος.

Το παρών στο Φεστιβάλ έδωσαν και η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων (έγινε μάλιστα και η υιοθεσία της Μπέλλας, μιας υπέροχης σκυλίτσας), Η Φωνή Του Παιδιού και η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Greece.

Οι διοργανωτές δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι και εκφράζουν τα ειλικρινή τους ευχαριστήρια στους χορηγούς , στους φίλους και στο μεγάλο κοινό του Φεστιβάλ.

                                                                                                  

Το ραντεβού ανανεώνεται για τον Ιούλιο του 2023!


Description

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 8ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στο ιστορικό Θέατρο Δόρα Στράτου.

Also read

News
10o Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

12 July 2022

Read the post
News
Τάνγκο για όλους: Το Thessaloniki Tango Party παρουσιάζει το ελεύθερο φεστιβάλ του

12 July 2022

Read the post
News
K- CRIME

12 July 2022

Read the post
News
16th Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

12 July 2022

Read the post
News
10ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

12 July 2022

Read the post

We are App 'n' running!

You'll be able to quickly and easily find your dream job from your mobile phone!

  • Create your profile
  • Send your CV straight away
  • Save your favourite companies and receive alerts
  • Set up a job alert
  • Upload a 10’’ video and quickly introduce yourself

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Subscribe to the newsletter

Register to receive newsletters from skywalker.gr - Jobs in Greece

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.