ManpowerGroup Παγκόσμια Μελέτη «Πράσινος Μετασχηματισμός με Προτεραιότητα τον Άνθρωπο» | Skywalker.gr - Jobs in Greece

Blog

ManpowerGroup Παγκόσμια Μελέτη «Πράσινος Μετασχηματισμός με Προτεραιότητα τον Άνθρωπο»



Νέα μελέτη του ομίλου ManpowerGroup:

Πράσινος μετασχηματισμός με προτεραιότητα τον άνθρωπο

Αθήνα, 22 Απριλίου 2024

Αυξάνεται η ζήτηση για «πράσινες» δεξιότητες καθώς οι εταιρίες προσπαθούν να επιτύχουν στόχους βιωσιμότητας

Ο επιταχυνόμενος ρυθμός του παγκόσμιου «πράσινου» μετασχηματισμού εντείνει την ανάγκη για ταλέντα, σύμφωνα με τη νέα μελέτη του ομίλου ManpowerGroup. Η μελέτη «Πράσινος Μετασχηματισμός με Προτεραιότητα τον Άνθρωπο» αποκαλύπτει ότι η ζήτηση για «πράσινες» δεξιότητες υπερβαίνει σημαντικά την προσφορά, καθώς οι εργοδότες αναζητούν εξειδικευμένα ταλέντα για την επίτευξη φιλόδοξων στόχων βιωσιμότητας.

Η μελέτη, διερευνώντας τις προσπάθειες των υπεύθυνων προσλήψεων για την απόκτηση «πράσινων» ταλέντων και την αναβάθμιση δεξιοτήτων, παρέχει έναν σαφή ορισμό των διαφορετικών κατηγοριών θέσεων εργασίας.

  • Οι Green θέσεις εργασίας είναι σημερινοί ρόλοι που συμβάλλουν στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα αλλά δεν απαιτούν νέες δεξιότητες.
  • Οι Greening θέσεις εργασίας είναι υφιστάμενοι ρόλοι που αποκτούν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και απαιτούν ορισμένες νέες δεξιότητες.
  • Οι Green+ θέσεις εργασίας είναι νέοι ρόλοι που δημιουργούνται για την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και απαιτούν πολλές νέες δεξιότητες.

Επιπλέον, αναφέρει ότι οι «πράσινες» δεξιότητες είναι οι γνώσεις, οι μη τεχνικές ικανότητες, οι αξίες και οι συμπεριφορές που απαιτούνται για τη διαβίωση, την ανάπτυξη και τη στήριξη μιας βιώσιμης και αποδοτικής -ως προς τη χρήση των πόρων- κοινωνίας.

Αναδεικνύεται και η σημασία των μη «πράσινων» θέσεων εργασίας, οι οποίες αφορούν τους ρόλους που δεν συμβάλλουν στη συνολική περιβαλλοντική βιωσιμότητα ενός εργοδότη.

Κύρια ευρήματα:

  • Πρωτοφανής ζήτηση: Το 70% των εργοδοτών προσλαμβάνουν επί του παρόντος ή σχεδιάζουν να προσλάβουν «πράσινα» ταλέντα και άτομα με δεξιότητες βιωσιμότητας, με την υψηλότερη ζήτηση να σημειώνεται  στον κλάδο της Ενέργειας και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, στη Βιομηχανία & στις Κατασκευές, σε Operation & Logistics θέσεις και στην Πληροφορική (30%).
  • Διεύρυνση του παγκόσμιου χάσματος δεξιοτήτων: Παρά τη ζήτηση, μόνο 1 στους 8 εργαζομένους διαθέτει σήμερα περισσότερες από μία «πράσινες» δεξιότητες, προκαλώντας εκθετική έλλειψη, καθώς οι εταιρίες ανταγωνίζονται σε ένα πλαίσιο περιορισμένου αριθμού ταλέντων.
  • Υψηλή ζήτηση στους παρακάτω κλάδους: Ενέργεια & Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (81%), Πληροφορική (77%), Χρηματοοικονομικά & Κτηματομεσιτικά (75%), Βιομηχανία & Κατασκευές (74%) και Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα (73%) βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα κατάταξης με τις υψηλότερες προθέσεις εργοδοτών να προσλάβουν «πράσινα» ταλέντα για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας.
  • Σημαντικά εμπόδια που επιβραδύνουν την πρόοδο: Οι ηγέτες ανέφεραν την εύρεση κατάλληλων υποψηφίων (44%), τη δημιουργία αποτελεσματικών προγραμμάτων επανεκπαίδευσης (39%) και τον προσδιορισμό μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων (36%) ως τα κορυφαία εμπόδια για την υλοποίηση προγραμμάτων «πράσινων» μεταβάσεων.
  • Σκεπτικισμός για το ανθρώπινο δυναμικό: Ενώ το 70% των υπαλλήλων γραφείου αναφέρουν ότι είναι έτοιμοι να «αγκαλιάσουν» την «πράσινη» μετάβαση, μόνο το 57% των συνομηλίκων τους εργατοτεχνιτών λένε το ίδιο.
  • Σημασία της περιβαλλοντικής φήμης για την Gen Z: Τα τρία τέταρτα (75%) των υποψηφίων της Γενιάς Ζ ερευνούν την «πράσινη» φήμη μιας επιχείρησης και σχεδόν οι μισοί (46%) λένε ότι θα επηρεάσει την πιθανότητα επιλογής ενός συγκεκριμένου εργοδότη.
  • Χάσμα γενεών: Το 66% της Gen Z και το 64% των Millennial πιστεύουν ότι οι προσπάθειες βιωσιμότητας θα ενισχύσουν την εργασία τους, σε σύγκριση με μόλις το 44% των Baby Boomer.

Σχετικά με τη ManpowerGroup™

Η ManpowerGroup®, η κορυφαία διεθνώς εταιρία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εύρεση, η αξιολόγηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση ταλέντων. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ παράλληλα, βρίσκουμε ουσιαστικές θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των «brand» μας -Manpower®, Experis® και Talent Solutions®- αποτελεί ουσιώδη αξία για τους υποψηφίους και πελάτες σε 75 χώρες εδώ και 70 χρόνια. Είμαστε αναγνωρισμένοι για την εταιρική μας ποικιλομορφία ως μία από τις καλύτερες εταιρίες που δίνουν έμφαση στις γυναίκες, αλλά και στην ενσωμάτωση, στην ισότητα και στην αναπηρία. Το 2024 η ManpowerGroup® αναγνωρίστηκε για 15η φορά ως μία από τις πλέον ηθικές εταιρίες στον κόσμο (World’s Most Ethical Companies), επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως της πιο αξιόπιστης και αξιόλογης εταιρίας στον κλάδο.

Η ManpowerGroup στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998, όπου μέσα από το δίκτυο 2 υποκαταστημάτων στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, η εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων εντοπίζει όλο το φάσμα των βασικών κλάδων της οικονομίας, αξιολογεί, αναπτύσσει και διαχειρίζεται τα ταλέντα. Η ManpowerGroup Ελλάδας είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015 στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ManpowerGroup Ελλάδας επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας. 

Για εταιρίες: www.manpowergroup.gr   

Για υποψηφίους: www.manpower.gr  

Ακολουθήστε μας: ManpowerGroup Greece  

 


Description

Ο επιταχυνόμενος ρυθμός του παγκόσμιου «πράσινου» μετασχηματισμού εντείνει την ανάγκη για ταλέντα, σύμφωνα με τη νέα μελέτη του ομίλου ManpowerGroup

Also read

News
Πώς να σχεδιάσετε την επαγγελματική σας πορεία Συμβουλές καριέρας από την ομάδα της ManpowerGroup Ελλάδας

22 April 2024

Read the post
News
ESG: Join the Green and Social Revolution

22 April 2024

Read the post
News
Μέσω των Tech Academies της ManpowerGroup Ελλάδας

22 April 2024

Read the post
News
Προοπτικές του κόσμου της απασχόλησης για τις γυναίκες το 2024

22 April 2024

Read the post
News
Ο όμιλος ManpowerGroup ανακηρύχθηκε για 15η φορά ως μια από τις πιο ηθικές εταιρίες στον κόσμο

22 April 2024

Read the post

Counting down to the skywalker.gr App!

You'll be able to quickly and easily find your dream job from your mobile phone!

  • Create your profile
  • Send your CV straight away
  • Save your favourite companies and receive alerts
  • Set up a job alert
  • Upload a 10’’ video and quickly introduce yourself

mobile with skywalker app

Subscribe to the newsletter

Register to receive newsletters from skywalker.gr - Jobs in Greece

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.