Από το Mentoring… στο Job-Pairs | Skywalker.gr - Jobs in Greece

Blog

Από το Mentoring… στο Job-Pairs



Πολλοί άνθρωποι κατά την αναζήτηση εργασίας και ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσης έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα ερωτήματα.  Αυτά συνήθως σχετίζονται με τις ιδιαιτερότητες κάθε κλάδου ή τομέα, με τα εφόδια του κάθε ατόμου, αλλά και με τον τρόπο που ο καθένας δημιουργεί ευκαιρίες για τον εαυτό του.

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί να δώσει η διαδικασία του mentoring. Με τον όρο mentoring εννοούμε μια σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων, όπου αυτός με τις περισσότερες εμπειρίες και δεξιότητες συμβάλλει στην επαγγελματική ανάπτυξη του άλλου.

Το mentoring έχει οφέλη τόσο για το mentor όσο και για το mentee. Από τη μία πλευρά, ο mentee αποκτά επαγγελματική δικτύωση, κατανόηση των δεξιοτήτων του και των ευκαιριών του, ενώ ταυτοχρόνως μπορεί να αναγνωρίσει καλύτερα την επαγγελματική πραγματικότητα. Από την άλλη πλευρά, ο mentor, μέσα από τη διάθεση γνώσης και εμπειρίας, κερδίζει την άμεση ικανοποίηση εξαιτίας της προσφοράς, την εξάσκηση και βελτίωση ικανοτήτων υποστήριξης και καθοδήγησης ανθρώπων και τη μάθηση από εμπειρίες άλλων.

Κατανοώντας τη σημασία του mentoring, οι δύο επίκουροι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Οργανωσιακοί Ψυχολόγοι, Μ. Βακόλα και Ι. Νικολάου, ξεκίνησαν την εθελοντική πρωτοβουλία Job-Pairs (www.job-pairs.gr) μαζί με την υποστήριξη μιας μεγάλης ομάδας εθελοντών, με στόχο να μειωθεί το χάσμα ανάμεσα στα άτομα που αναζητούν εργασία και σε έμπειρα στελέχη. Το στέλεχος με εργασιακή εμπειρία (job-mentor) αποδέχεται να εμπλακεί σε 4 συναντήσεις με τον υποψήφιο για εύρεση εργασίας (job-mentee), προκειμένου να προσφέρει καθοδήγηση για την επιτυχημένη μετάβαση του δεύτερου στην αγορά εργασίας. Το Job-Pairs (www.job-pairs.gr) απευθύνεται σε αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ που ενεργά αναζητούν εργασία και σε όσους έχουν χάσει τη δουλειά τους ή επιθυμούν αλλαγή στην καριέρα τους. Job-mentor μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε επαγγελματίας με εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών. Συμμετοχή μπορούν να έχουν και εταιρείες ενθαρρύνοντας τα στελέχη τους να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στην κοινωνία, τους υποψηφίους και τα ίδια τα στελέχη.

Ευαγγελία Βαντάνα – Βέρα Λαζανάκη
Company Account Managers at Job-Pairs, HR Team


Description

Από το Mentoring… στο Job-Pairs

Also read

News
PRAKSIS BCC – CITI FOUNDATION: Η συνεργασία που οδήγησε στη δημιουργία 220+ επιχειρήσεων

04 July 2016

Read the post
News
Η πρόκληση του Δημογραφικού στην εποχή της προσαρμοστικότητας της εργασίας

04 July 2016

Read the post
News
KALLITHEA SPEED 2024

04 July 2016

Read the post
word.synergasies
careerandstudies.gr

04 July 2016

Read the post
word.synergasies
HCCMA

04 July 2016

Read the post

Eίμαστε στα App μας!

You'll be able to quickly and easily find your dream job from your mobile phone!

  • Create your profile
  • Send your CV straight away
  • Save your favourite companies and receive alerts
  • Set up a job alert
  • Upload a 10’’ video and quickly introduce yourself

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Subscribe to the newsletter

Register to receive newsletters from skywalker.gr - Jobs in Greece

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.