Κάντε το Facebook, μηχανή αναζήτησης εργασίας | Skywalker.gr - Jobs in Greece

Blog

Κάντε το Facebook, μηχανή αναζήτησης εργασίας



Ζούμε σε μια ψηφιακή όπου υπάρχει μια πληθώρα ηλεκτρονικών και διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης. Ο άνεργος, ο μερικά απασχολούμενος ή ακόμα και αυτός που ζητάει να αλλάξει καριέρα έχουν πρόσβαση σε δεκάδες ψηφιακές πηγές εργασιακής ενημέρωσης.  Μηχανές αναζήτησης όπως η Google, ενημερωτικά sites, ιστότοποι αγγελιών, κοινωνικά δίκτυα όπως Twitter, Facebook, Linkedin είναι στη διάθεση όλων και εμφανίζουν συνεχώς ειδήσεις, πληροφορίες, ευκαιρίες επιμόρφωσης, αγγελίες εργασίας κ.α.


Μέσα σε αυτό το περιβάλλον όποιος δεν ξέρει να αναζητά γρήγορα και αξιόπιστα τις πληροφορίες και τις ευκαιρίες μπορεί να μείνει πίσω στον αγχώδη δρόμο ταχύτητας που ονομάζεται αναζήτηση εργασίας. Για αυτό είναι σημαντικό να ξέρουμε να οργανώσουμε σωστά την ενημέρωσή μας και τη συλλογή των πληροφοριών που χρειαζόμαστε. Σε αυτήν την προσπάθειά, πολλοί χρησιμοποιούμε το Facebook για να ενημερωνόμαστε γρήγορα και ολοκληρωμένα και για θέματα εργασίας.


Οι περισσότερες πηγές ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημιουργούν Facebook Σελίδες (Pages) για να κοινοποιούν το περιεχόμενό τους σε αυτούς που κάνουν like στις σελίδες τους.  Οι Σελίδες Facebook βοηθούν επιχειρήσεις, οργανισμούς και εμπορικές επωνυμίες να κοινοποιούν τις ανακοινώσεις τους και να συνδέονται με τους χρήστες του Facebook. Αποτελούν μια αξιόπιστη υπηρεσία που μπορεί να εκμεταλλευτεί όποιος αναζητά εργασία. Και για αυτό οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν να ακολουθούν τέτοιες σελίδες στο facebook.


Το πρόβλημα που υπάρχει, όμως, και το γνωρίζουν ελάχιστοι, είναι ότι στις Ενημερώσεις της αρχικής σελίδας του facebook που παρακολουθούμε από φίλους, ομάδες και σελίδες δημοσιεύεται ένα πολύ μικρό μέρος από το σύνολο των δημοσιεύσεων που υπάρχουν.


Το facebook παρουσιάζει στις Ενημερώσεις μας μόνο το 7-15% περίπου του συνόλου των δημοσιεύσεων των ατόμων αλλά και των Σελίδων που ακολουθούμε. Η επιλογή για το ποιες δημοσιεύσεις θα εμφανιστούν στην αρχική σελίδα των ενημερώσεων είναι ένα μυστήριο επειδή το facebook δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα όλους τους παράγοντες που παίζουν ρόλο σε αυτήν την επιλογή.


Ωστόσο το γεγονός είναι ότι μένουμε με την εντύπωση πως παρακολουθούμε όλες τις δημοσιεύσεις των σελίδων εργασίας  ενώ στην πραγματικότητα βλέπουμε ένα μικρό μέρος. Χάνουμε ίσως χρήσιμες και κρίσιμες δημοσιεύσεις που θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν για πιθανές θέσεις εργασίας.


Υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα; Ναι, υπάρχει! Η λύση: «Λίστες Ενδιαφερόντων»


Μία από αυτές τις «κρυφές» δυνατότητες για να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό μας τη δίνει το facebook και είναι οι Λίστες Ενδιαφερόντων. Οι λίστες ενδιαφερόντων είναι ένας προαιρετικός τρόπος να οργανώνετε και να βλέπετε το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει στο facebook.


Μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας λίστες ενδιαφερόντων, με βάση όσα σας ενδιαφέρουν, ή να ακολουθήσετε τις λίστες άλλων ατόμων.


Στην περίπτωσή σας εφόσον αναζητάτε ευκαιρίες εργασίας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα με τις αγαπημένες σας σελίδες με δημοσιεύσεις για θέματα απασχόλησης και εργασίας


Οι λίστες που μπορείτε να δημιουργήσετε εμφανίζονται στην ενότητα «Ενδιαφέροντα», στην αριστερή μπάρα του timeline σας. Αν πατήσετε το όνομα της λίστας, θα δείτε όλες τις πρόσφατες δημοσιεύσεις και όλη την πρόσφατη δραστηριότητα τόσο από τις Σελίδες όσο και από τα άτομα που περιλαμβάνονται στη λίστα.


Για να δημιουργήσετε τη δική σας λίστα ενδιαφερόντων
Πηγαίνετε προς τα κάτω στην ενότητα Ενδιαφέροντα, στην αριστερή πλευρά της αρχικής σελίδας του Facebook (το προσωπικό σας χρονολόγιο-timeline). Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επιλογή Ενδιαφέροντα και πατήστε Περισσότερα.
Πατήστε έπειτα Προσθήκη ενδιαφερόντων.
Πατήστε Δημιουργία λίστας.
Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο αναζήτησης στην κορυφή της σελίδας ή τις κατηγορίες στην αριστερή στήλη για να αναζητήσετε τα άτομα ή τις Σελίδες που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα σας.
Αφού επιλέξετε όλα αυτά που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα σας, πατήστε Επόμενο.
Επιλέξτε όνομα για τη λίστα σας.
Επιλέξτε μια ρύθμιση απορρήτου. Αν θέλετε να μπορούν να ακολουθούν και άλλοι χρήστες τη λίστα που έχετε δημιουργήσει, επιλέξτε Δημόσια. Αν θέλετε, μπορείτε να δώσετε πρόσβαση στους Φίλους σας ή τέλος να την κάνετε ιδιωτική για να τη βλέπετε μόνο εσείς. Πατήστε Τέλος.


Όποτε θέλετε να δείτε τις νεώτερες δημοσιεύσεις της λίστας σας, μπορείτε να τη δείτε από το αριστερού μενού στην επιλογή Ενδιαφέροντα -> Περισσότερα.


Προσθήκη της λίστας στα Αγαπημένα. Ένα κόλπο για να γλιτώσετε χρόνο και να έχετε πρόσβαση στη λίστα που κάνατε με ένα μόνο κλικ είναι να τη βάλετε στα αγαπημένα σας. Τα αγαπημένα σας είναι στην αρχή της αριστερής μπάρας της αρχικής σας σελίδας, του χρονολογίου σας.


Για να το κάνετε αυτό θα πάτε στο αριστερού μενού στην επιλογή Ενδιαφέροντα -> Περισσότερα, και θα πατήσετε το εικονίδιο με το γρανάζι στα δεξιά της Λίστας σας. Εκεί θα επιλέξετε Προσθήκη στα αγαπημένα και η λίστα σας θα εμφανίζεται πάντα στα Αγαπημένα σας για να έχετε άμεση πρόσβαση όποτε θέλετε με ένα κλικ.

Τα πλεονεκτήματα της Λίστας Ενδιαφερόντων
Ομαδοποιούμε σε μία λίστα όλες τις Σελίδες που μας ενδιαφέρουν και δεν χρειάζεται να χάνουμε χρόνο αναζητώντας δημοσιεύσεις στην κάθε μία ξεχωριστά.
Δεν χάνουμε καμία δημοσίευση από Σελίδες που μας ενδιαφέρουν
Μπορούμε να επισκεπτόμαστε τη Λίστα Ενδιαφερόντων όποτε το χρειαζόμαστε
Δεν χρειάζεται να δηλώσουμε ότι μας αρέσουν όλες οι Σελίδες που ομαδοποιούμε στη Λίστα μας κι έτσι δεν χρειάζεται να “μπουκώνουμε” την αρχική σελίδα (timeline) των Ενημερώσεών μας.

 

Σάκης Κουκουβής
https://gr.linkedin.com/in/sakiskoukouvis

Συνεργάτης του Seminaria.pro: Workshops και σεμινάρια ψηφιακής επιμόρφωσης και παραγωγικότητας
Διαχειριστής του ageliesergasias.gr
Επικοινωνήστε μαζί μου στο [email protected]


Description

Κάντε το Facebook, μηχανή αναζήτησης εργασίας

Also read

News
KALLITHEA SPEED 2024

17 October 2016

Read the post
word.synergasies
careerandstudies.gr

17 October 2016

Read the post
word.synergasies
Lead Compass

17 October 2016

Read the post
Work
ΕΡΓΑΝΗ Ι & ΙΙ: Πρακτική συμπλήρωση όλων των πεδίων των εντύπων. Άδειες. Νέος Εργασιακός Νόμος 5053/2023

17 October 2016

Read the post
Work
Νέος Εργασιακός Νόμος 2023 – 5053/2023

17 October 2016

Read the post

Counting down to the skywalker.gr App!

You'll be able to quickly and easily find your dream job from your mobile phone!

  • Create your profile
  • Send your CV straight away
  • Save your favourite companies and receive alerts
  • Set up a job alert
  • Upload a 10’’ video and quickly introduce yourself

mobile with skywalker app

Subscribe to the newsletter

Register to receive newsletters from skywalker.gr - Jobs in Greece

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.