7ος Δρόμος Αξιών – Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

7ος Δρόμος Αξιών – Κυριακή 12 Μαρτίου 20237ος Δρόμος Αξιών – Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους σάς καλωσορίζει σε κάτι περισσότερο από έναν δρομικό αγώνα, ο οποίος πραγματοποιείται επί επτά συναπτά έτη και είναι αφιερωμένος στις πανανθρώπινες αξίες, την Ημέρα Σκέψεως που εορτάζεται από τους απανταχού ανά την υφήλιο προσκόπους στις 22 Φεβρουαρίου και στον μεγάλο Έλληνα μαραθωνοδρόμο και ανθρωπιστή Στέλιο Κυριακίδη.

Γενικές πληροφορίες για τον αγώνα

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στις 10.00

Τόπος εκκίνησης: Στρατώνες Καποδίστρια

Τόπος τερματισμού: Στρατώνες Καποδίστρια

Χιλιομετρική απόσταση:21 χμ.

Κόστος: μια θετική σκέψη σας στο βιβλίο του αγώνα

Σύντομη περιγραφή διαδρομής: Ο αγώνας θα ξεκινήσει από τον εμβληματικό χώρο των Στρατώνων του Καποδίστρια, θα συνεχιστεί μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο του Άργους με κομβικό σημείο την Πυραμίδα του Ελληνικού για να ολοκληρωθεί στους Στρατώνες του Καποδίστρια όπου θα τερματιστεί η προσπάθεια των συμμετεχόντων.

Για να ξετυλίξουμε λοιπόν το κουβάρι αυτής της όμορφης διαδρομής στα χιλιόμετρά της, θα συναντήσουμε πανανθρώπινες αξίες ζωής, αποφθέγματα που έμελλε να αλλάξουν τον πνευματικό μας κόσμο και φυσικά κάτι από εμάς…

Μην ξεχνάτε να αγαπάτε, να μοιράζεστε, να δημιουργείτε και φυσικά να αθλείστε!

Ας δούμε όμως μια μικρή ιστορική αναφορά για τα κομβικά σημεία από τα οποία διέρχονται οι δρομείς.

Αρχαίο Θέατρο Άργους: Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αρχαίο κτίσμα που το συναντάμε καλοδιατηρημένο. Κτίστηκε στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. και παρουσιάζει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που το κάνει να ξεχωρίζει καθώς οι θέσεις των θεατών είναι σκαλισμένες στον φυσικό βράχο. Η χωρητικότητά του αγγίζει τους 20.000 θεατές και είναι μεγαλύτερο από εκείνο της Επιδαύρου. Το Αρχαίο Θέατρο του Άργους χρησιμοποιείται για αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων και για παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας.

Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής (Κεφαλάρι): Πρόκειται για έναν πανέμορφο ναό του οποίου δύο στοιχεία προσδίδουν επιπλέον ομορφιά και τον κάνουν ξεχωριστό. Το πρώτο είναι ότι βρέχεται από τα νερά του Ερασίνου ποταμού που τον συναντάμε από τα μυθολογικά χρόνια και το δεύτερο ότι ο ναός είναι κτισμένος μέσα σε ένα σπήλαιο που αγκαλιάζει κάθε χώρο του. Η παρακείμενη σπηλιά εξωτερικά του ναού έχει έντονα ιστορικά στοιχεία και αναφορές καθώς εκεί ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης συγκέντρωνε και προετοίμαζε τους Έλληνες αγωνιστές στον αγώνα για την Ελευθερία. Επίσης, ο χώρος μέσα στο σπήλαιο είχε χρησιμοποιηθεί ως κρυφό σχολείο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ο ναός της Ζωοδόχου Πηγής εορτάζει την Παρασκευή της Διακαινησίμου και μάλιστα πραγματοποιείται μεγάλο πανηγύρι με μεγάλη έλευση πιστών.

Πυραμίδα Ελληνικού: Μια ανάσα από την πόλη του Άργους βρίσκεται η Πυραμίδα του Ελληνικού, η οποία στέκει πάνω σε αρχαίο δρόμο που κάποτε ένωνε το Άργος με την Τεγέα και από την οποία έλεγχαν όπως φαίνεται τους γύρω οδικούς άξονες. Η πυραμίδα, όντας σε καλή κατάσταση, αποτελεί μοναδικό φαινόμενο και άλυτο αρχαιολογικό μυστήριο. Σε απόσταση περίπου 9 χμ. νοτιοδυτικά της πόλης του Άργους, κοντά στις πηγές του Ερασίνου ποταμού και πάνω σε αρχαίους δρόμους που κάποτε ένωναν το Άργος με την Τεγέα δεσπόζει επιβλητική η Πυραμίδα του Ελληνικού, μια ζωντανή απόδειξη της μυθικής αλήθειας που θέλει το πάντρεμα της αργίτικης γης με τον αιγυπτιακό πολιτισμό. Για τη χρήση της υπάρχουν πολλές απόψεις. Ίσως ήταν «πολυάνδριον» μιας και ο περιηγητής Παυσανίας στο έργο του τον 2ο μ.Χ. αι. κάνει λόγο για μια πυραμίδα στην περιοχή, που αποτέλεσε ταφικό μνημείο. Άλλοι αναφέρουν πως ήταν φρυκτωρία, πύργος δηλαδή απ’ τον οποίο στέλνονταν μηνύματα φωτιάς. Σήμερα όμως καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ήταν παρατηρητήριο, μικρό φρούριο από το οποίο έλεγχαν τις γύρω περιοχές.

Ημέρα Σκέψεως – 22 Φεβρουαρίου

Η 22η Φεβρουαρίου αποτελεί για όλους τους προσκόπους και οδηγούς Παγκόσμια Ημέρα σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή της Προσκοπικής Κίνησης, λόρδου Baden Powell. Είναι μια ημέρα περισυλλογής αλλά και διαρκούς αφύπνισης για τα μέλη του προσκοπισμού ως προς τη διατήρηση και διάδοση των πανανθρώπινων αξιών.

Μια σκέψη που κεντρικό μήνυμα έχει την ειρήνη, τη φιλία και τη δημιουργία για έναν κόσμο ακόμα καλύτερο.


Περιγραφή

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους σάς καλωσορίζει σε κάτι περισσότερο από έναν δρομικό αγώνα, ο οποίος πραγματοποιείται επί επτά συναπτά έτη και είναι αφιερωμένος στις πανανθρώπινες αξίες, την Ημέρα Σκέψεως που εορτάζεται από τους απανταχού ανά την υφήλιο προσκόπους στις 22 Φεβρουαρίου και στον μεγάλο Έλληνα μαραθωνοδρόμο και ανθρωπιστή Στέλιο Κυριακίδη.

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.