Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζο 2021 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζο 2021Φέτος η επιστήμη βάζει πλώρη ολοταχώς για το Καστελλόριζο, το μικρό γραφικό νησί στο πιο ανατολικό άκρο της Ευρώπης με την τόσο ιδιαίτερη ιστορική, πολιτιστική και γεωγραφική φυσιογνωμία. Διαθέτει εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, σημαντικά αρχαία μνημεία, ενδημική χλωρίδα και πανίδα, πανέμορφη φύση και αμέτρητα μονοπάτια. Ένα νησί, όπου συναντήθηκαν από τη νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα σημαντικοί πολιτισμοί της ανθρωπότητας. Η επίσημη μάλιστα ονομασία του νησιού είναι Μεγίστη προφανώς λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους της σε σχέση με το νησιωτικό σύμπλεγμα που την περιβάλλει.

Κατά το τριήμερο 24-26 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται το 1ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου, ένα μεγάλο επιστημονικό γεγονός που αποτελεί γέννημα-θρέμμα του ακριτικού αυτού νησιού και απευθύνεται στους κατοίκους του. Πρόκειται για μια διοργάνωση υψηλού επιστημονικού επιπέδου και κυρίως μια μεγάλη γιορτή επιστήμης, προσφοράς νέας γνώσης και χαράς στους κατοίκους του νησιού. Το Καστελλόριζο όλως παραδόξως διακρίνεται και στους γρίφους: Το 2020 ο μαθηματικός Πανταζής Χούλης, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αυστραλίας, νυν συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνιδρυτής της εταιρίας παραγωγής εκπαιδευτικών γρίφων, ίδρυσε ομώνυμο Μουσείο, το οποίο διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές γρίφων παγκοσμίως. Πρόσφατα δε ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Τέχνης STARTS (Science+Technology+ARTS).

Το φεστιβάλ καλεί το κοινό κάθε ηλικίας όχι απλά να παρακολουθήσει, αλλά και να συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις, στοχευμένες ξεναγήσεις, επιστημονικούς διαλόγους, θεατρικά παιχνίδια, πρωτότυπα δρώμενα, διαδραστικά πειράματα, εκθέσεις, αφηγήσεις παραμυθιών κ.ά. από αξιόλογους επιστήμονες διαφόρων ερευνητικών φορέων της χώρας.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει το Μουσείο Γρίφων Μεγίστης με κύρια δράση του Σωματείου ΕΝ.Ι.Γ.ΜΑ (Ένωση Ιδεών, Γρίφων, Μαθηματικών) σε συνεργασία με την Ελένη Γραμματικοπούλου με πολυετή πείρα στον χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης. Τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Συμμετέχουν επίσης το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, η επιστημονική ομάδα Science Reactors, το «Πλήρωμα 94» από την Πάτρα και άλλοι επιστημονικοί/εκπαιδευτικοί φορείς.

Πάνω από 50 επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου με μόνο κίνητρο την αγάπη τους για την επιστήμη. Η αρχική ιδέα των διοργανωτών δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την αφιλοκερδή προσφορά των συμμετεχόντων ατόμων και φορέων και την πολύτιμη στήριξη των χορηγών, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://kastellorizofestival.com/

Για επικοινωνία:

Πανταζής Χούλης: Διοργανωτής/Μουσείο Γρίφων Μεγίστης

e-mail: [email protected] – T +30 22460 49454 και +30 6980 865814

Ελένη Γραμματικοπούλου: Συν-διοργανώτρια

e-mail:[email protected] - Τ. +30 210 6395458και +30 6974 228637


Περιγραφή

Φέτος η επιστήμη βάζει πλώρη ολοταχώς για το Καστελλόριζο, το μικρό γραφικό νησί στο πιο ανατολικό άκρο της Ευρώπης με την τόσο ιδιαίτερη ιστορική, πολιτιστική και γεωγραφική φυσιογνωμία. Διαθέτει εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, σημαντικά αρχαία μνημεία, ενδημική χλωρίδα και πανίδα, πανέμορφη φύση και αμέτρητα μονοπάτια. Ένα νησί, όπου συναντήθηκαν από τη νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα σημαντικοί πολιτισμοί της ανθρωπότητας.

Διαβάστε επίσης

Νέα
3ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου

27 Αυγούστου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
3ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου | 20-22 Οκτωβρίου 2023

27 Αυγούστου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
3ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου

27 Αυγούστου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Φεστιβάλ Γρίφων από το Καστελλόριζο στην Αθήνα

27 Αυγούστου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
2ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου 2022

27 Αυγούστου 2021

Διάβασε το άρθρο

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.