Ημέρες Καριέρας «Welcome 2023» στην Αθήνα | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Ημέρες Καριέρας «Welcome 2023» στην ΑθήναΗμέρες Καριέρας «Welcome 2023» στην Αθήνα

Για τρίτη συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή 42 επιχειρήσεων και έμφαση στη γυναικεία ενδυνάμωση

Η διοργάνωση Ημέρες Καριέρας «Welcome 2023» δίνει ραντεβού για 3η συνεχή χρονιά στις 27 & 28 Μαρτίου 2023 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων με στόχο τη σύνδεση υποψηφίων εργαζομένων με επιχειρήσεις δυναμικών κλάδων της οικονομίας που αναζητούν ανθρώπινο δυναμικό.

Η δράση «Welcome 2023», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ενδυνάμωσης μέσω της Εργασίας – Livelihoods του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR). Η πρωτοβουλία υλοποιείται με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Για τη διοργάνωση συνεργάζονται οι ακόλουθοι φορείς: Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών «Νόστος», Κέντρο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθηναίων (ΚΕΜ), ΜΕΤΑδραση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ActionAid, Caritas Hellas, Catholic Relief Services (CRS), International Rescue Committee (IRC), ITHACA και Solidarity Now.

Η διήμερη εκδήλωση έχει ως κύριο στόχο την ένταξη ανθρώπινου δυναμικού ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκεύματος, ηλικίας, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού σε διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Περισσότερες από 40 επιχειρήσεις από διαφορετικούς τομείς θα διενεργήσουν συνεντεύξεις επιλογής προσωπικού, λαμβάνοντας και αξιολογώντας βιογραφικά σημειώματα. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις θα ενημερωθούν από τον ΔΟΜ για τα εργασιακά δικαιώματα πολιτών τρίτων χωρών και το ισχύον νομικό πλαίσιο, ενώ η ΜΕΤΑδραση θα εστιάσει στην ενίσχυση της συμπερίληψης στον χώρο εργασίας. Η Ύπατη Αρμοστεία και η CRS θα παρουσιάσουν τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα Adama, που συνδέει πρόσφυγες οι οποίοι αναζητούν εργασία με εργοδότες.

Η ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στην αγορά εργασίας στο επίκεντρο

Η φετινή διοργάνωση, δίνοντας έμφαση στη γυναικεία ενδυνάμωση, θα φιλοξενήσει πρωτότυπα εργαστήρια για γυναίκες από την εταιρία My Ikigai, τις οργανώσεις Women on Top και IRC, καθώς και τη συντάκτρια μόδας Kelly Novak. Oι εταιρίες Domes Resorts & Reserves, World of Hyatt Inclusive Collection και Paramana θα παρουσιάσουν σε άλλες επιχειρήσεις καλές πρακτικές ένταξης γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον. H ΜΕΤΑδραση θα φροντίσει για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ώστε οι γονείς να λάβουν μέρος στις συνεντεύξεις και στις παράλληλες δράσεις, ενώ ομάδα της Ύπατης Αρμοστείας θα παρέχει πληροφόρηση για εργασιακά και νομικά δικαιώματα.

Οι συνεντεύξεις θα διενεργηθούν στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων θα υπάρχει διαθέσιμη διερμηνεία καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης σε Αραβικά, Γαλλικά, Ουκρανικά και Φαρσί.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (https://bit.ly/3YxbDjm/, Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144) στις 27 και 28 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00-17:00.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Βρείτε το πρόγραμμα και τις συμμετέχουσες εταιρίες εδώ

Λίγα λόγια για το ACCMR

Το ACCMR είναι ο πρώτος κόμβος συντονισμού στην Ελλάδα που φέρνει κοντά τον Δήμο Αθηναίων με την κοινωνία πολιτών, διεθνείς οργανισμούς και την κεντρική διοίκηση με στόχο τη διαμόρφωση καινοτόμων εργαλείων και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση προκλήσεων που αφορούν την κοινωνική ένταξη και συνοχή σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Από τον Απρίλιο του 2020 η λειτουργία του ACCMR υποστηρίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη βάση τριμερούς συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα HELIOS

Το ενταξιακό πρόγραμμα HELIOS, που υλοποιείται σε ολόκληρη την Ελλάδα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στοχεύει στην προώθηση και στήριξη της ένταξης των δικαιούχων διεθνούς και προσωρινής προστασίας στην ελληνική κοινωνία. Οι δράσεις και οι πυλώνες του προγράμματος εστιάζουν σε μαθήματα ένταξης, στη στήριξη της στέγασης και της απασχόλησης των ωφελουμένων, την παρακολούθηση της διαδικασίας ένταξής τους και την ευαισθητοποίηση των κοινοτήτων υποδοχής.

Λίγα λόγια για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός με αποστολή να σώζει ανθρώπινες ζωές, να προστατεύει τα δικαιώματα και να διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων και των διώξεων. Η Ύπατη Αρμοστεία έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 1952. Συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές, με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με μη κυβερνητικές και άλλες οργανώσεις, δίκτυα εθελοντών και κοινότητες για να διασφαλίσουμε την προστασία και την ένταξη των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στη χώρα. Εστιάζουμε επίσης στην ευαισθητοποίηση και προωθούμε την εύρεση βιώσιμων λύσεων και την υιοθέτηση πολιτικών που βοηθούν τους πρόσφυγες να ευημερήσουν στη νέα τους πατρίδα.

Λίγα λόγια για το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων είναι ένα σύγχρονο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας. Υπηρεσίες αθλητισμού, δράσεις πολιτισμού και ανοιχτά εργαστήρια, πρωτοβουλίες τεχνολογικής και κοινωνικής καινοτομίας στεγάζονται και φιλοξενούνται σε ένα σύγχρονο συγκρότημα με μια κοινή επιδίωξη: να προσφέρουν νέες δυνατότητες, εκπαίδευση αλλά και ψυχαγωγία και να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας. Το έργο του Σεραφείου υλοποιήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για έργα ΕΣΠΑ 2014-2020).


Περιγραφή

Για τρίτη συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή 42 επιχειρήσεων και έμφαση στη γυναικεία ενδυνάμωση

Διαβάστε επίσης

word.synergasies
careerandstudies.gr

24 Μαρτίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Δημοσίευση μικρής αγγελίας εργασίας με κόστος

24 Μαρτίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Beyond Talent by Papastratos

24 Μαρτίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Έρευνα των Προοπτικών Απασχόλησης για το Γ’ Τρίμηνο 2021 από τη ManpowerGroup: Ικανοποιητικές προοπτικές προσλήψεων για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου & Νέα στοιχεία για την Έλλειψη Ταλέντου

24 Μαρτίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ανθρώπινο δυναμικό και άνοδος της ατομικής επιλογής

24 Μαρτίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.