Δήμος Αθηναίων: Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παρουσιάζει δύο νέες συναρπαστικές ξεναγήσεις για ενήλικες | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Δήμος Αθηναίων: Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παρουσιάζει δύο νέες συναρπαστικές ξεναγήσεις για ενήλικεςΔήμος Αθηναίων: Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παρουσιάζει δύο νέες συναρπαστικές ξεναγήσεις για ενήλικες

19, 26 & 27 Φεβρουαρίου

Για περιορισμένο αριθμό, απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παρουσιάζει δύο νέες συναρπαστικές ξεναγήσεις που προσκαλούν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, το οποίο έδωσε φως και ενέργεια στην πρωτεύουσα για περίπου 130 χρόνια. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν ένα σπάνιο βιομηχανικό και αρχιτεκτονικό μνημείο, που άφησε το αποτύπωμά του στη γειτονιά του Γκαζιού και σε ολόκληρη την πόλη.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 ο Γιάννης Στογιαννίδης, επίκουρος καθηγητής Ιστορίας του Παν/μίου Δυτικής Αττικής, θα ρίξει «Φως… στις βιομηχανίες» μέσα από μια ξενάγηση με θέμα τη βιομηχανική κληρονομιά και αρχιτεκτονική.

Τι περιλαμβάνεται μέσα στον όρο βιομηχανική κληρονομιά; Πώς τα εργοστάσια συνδέονται με την ιστορία των περιοχών με τις οποίες γειτνιάζουν; Τι συμβαίνει με τα κτίρια των εργοστασίων όταν σταματούν τη λειτουργία τους; Πώς διαμορφώνει την εικόνα της πόλης ένα άδειο κουφάρι όταν επαναχρησιμοποιείται;

Με αφορμή το εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας και την ιστορία της γειτονιάς του Γκαζοχωρίου, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν πώς επηρεάστηκαν οι γειτονιές γύρω από άλλα εργοστάσια της πόλης και ποιες ήταν οι συνθήκες διαβίωσης σε αυτές. Παράλληλα, εξερευνούν περιπτώσεις βιομηχανικών κτιρίων που επαναχρησιμοποιήθηκαν και διαμόρφωσαν εκ νέου την ιστορία των περιοχών της πόλης.

Το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Φεβρουαρίου 2022 οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν «Ποιος κρατάει το φανάρι» μέσα από μια πρωτότυπη θεατρική διαδρομή με «ξεναγό» τον ηθοποιό-ερμηνευτή Χρίστο Χριστόπουλο.

Τι ονειρεύεται ο Γάλλος επιχειρηματίας του εργοστασίου φωταερίου; Ποιες ήταν οι συνθήκες εργασίας για τους εργάτες παραγωγής; Αλήθεια, δούλευαν στο εργοστάσιο γυναίκες; Ο γιατρός γιατί ήταν τόσο απαραίτητος; Ποια ήταν η καθιερωμένη διαδρομή ενός φανοκόρου;

Μέσα από μια ευρηματική θεατρική ξενάγηση, το εργοστάσιο φωταερίου παίρνει ξανά ζωή! Ο Χρίστος Χριστόπουλος μεταμορφώνεται σε επιχειρηματία, σε εργάτη παραγωγής, σε φανοκόρο και σε διάφορες άλλες ειδικότητες εργαζομένων του εργοστασίου, όταν αυτό λειτουργούσε, ταξιδεύοντας τους συμμετέχοντες στον χρόνο. Μαζί του ακολουθούν τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου και ανακαλύπτουν την ιστορία του παλιού εργοστασίου με διαδραστικό τρόπο, ζωντανεύοντας τις μνήμες των ανθρώπων που συνέδεσαν τη ζωή τους με το εργοστάσιο και την περιοχή.

Η θεατρική περφόρμανς είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τις τεχνικές του museum theater και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα θεάτρου «Ανεμόμυλοι».

Πληροφορίες:

Θεματική ξενάγηση «Φως… στις βιομηχανίες»
Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, 18.30 (διάρκεια: 70’)
Meeting point: Κεντρική Καμινάδα

Κόστος: 8 €/άτομο

Θεατρική ξενάγηση «Ποιος κρατάει το φανάρι»
Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, 17.30 & 19.00 (διάρκεια: 60’)
Meeting point: Κεντρική Καμινάδα

Κόστος: 10 €/άτομο

Κατάλληλο και για παιδιά άνω των 12 ετών

*Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 213 0109325 (Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-16.00).

**Οι ενήλικες συμμετέχοντες πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (3 μηνών). Τα παιδιά 12-17 ετών εναλλακτικά μπορούν να συμμετάσχουν με βεβαίωση αρνητικού self-test.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Tηλ: 213-0109325
E-mail: [email protected]
www.gasmuseum.gr


Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300, 213 0109325

athens-technopolis.gr

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας στις σελίδες μας στα social media:
Facebook: @technopoliscityofathens
Instagram: @technopolis_athens
YouTube channel: Technopolis City of Athens


Περιγραφή

ΤοΒιομηχανικό Μουσείο Φωταερίουπαρουσιάζει δύο νέες συναρπαστικές ξεναγήσεις που προσκαλούν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, το οποίο έδωσε φως και ενέργεια στην πρωτεύουσα για περίπου 130 χρόνια. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν ένα σπάνιο βιομηχανικό και αρχιτεκτονικό μνημείο, που άφησε το αποτύπωμά του στη γειτονιά του Γκαζιού και σε ολόκληρη την πόλη.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Athens Art Festival | Στο Σεράφειο στις 21 και 22 Οκτωβρίου

10 Φεβρουαρίου 2022

Διάβασε το άρθρο
Νέα
INNOVATHENS - Digital Transformation

10 Φεβρουαρίου 2022

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία

10 Φεβρουαρίου 2022

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Οι πολιτιστικοί φορείς του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν τα παιδιά να γνωρίσουν «Το μουσείο αλλιώς»

10 Φεβρουαρίου 2022

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Robotex Greece 2020

10 Φεβρουαρίου 2022

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.