Επίσημη Έναρξη του Κόμβου Καινοτομίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Επίσημη Έναρξη του Κόμβου Καινοτομίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου ΘράκηςΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου η διαδικτυακή εκδήλωση για την Επίσημη Έναρξη του Κόμβου Καινοτομίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω από 100 συμμετέχοντες, εκπροσωπώντας την ακαδημαϊκή, ερευνητική και φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου, αλλά και εκπρόσωποι της αγοράς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον σκοπό και τις δράσεις του Κόμβου Καινοτομίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε μέσω ηχογραφημένου μηνύματος ο κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος υπογράμμισε την αξία της νέας αυτής πρωτοβουλίας για την αποτελεσματική διασύνδεση της έρευνας και της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Το παρών έδωσε και ο κ. Φώτιος Μάρης, Πρύτανης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καλωσορίζοντας τη νέα προσπάθεια του Πανεπιστημίου να δημιουργήσει και να αξιοποιήσει την ερευνητική δραστηριότητα. Τόνισε πως το νέο οικοσύστημα θα δημιουργήσει μια νέα κουλτούρα στο Πανεπιστήμιο, στην τοπική κοινωνία αλλά και στη χώρα.

Στη συνέχεια η κα Μαρία Μιχαλοπούλου παρουσίασε τον Κόμβο Καινοτομίας, τους στόχους και το όραμα αυτού. Πιο αναλυτικά, ανέφερε ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι ένας από τους κορυφαίους ερευνητικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος με βασικό προορισμό την παραγωγή και μεταφορά της γνώσης. Στο πλαίσιο καλλιέργειας κλίματος επιχειρηματικότητας και κουλτούρας καινοτομίας δημιουργείται το DUTH Innovation Hub, μια νέα ενιαία δομή που θα ενοποιήσει υφιστάμενες πρωτοβουλίες και δομές (ΕΛΚΕ, Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Thinc Thrace Incubator) του Πανεπιστημίου αλλά και νέα προγράμματα και εργαλεία που αναπτύσσονται και θα υποστηρίξουν τον τελικό του σκοπό.

Περισσότερα για τα προγράμματα ανοιχτής καινοτομίας και για τις προγραμματισμένες δράσεις του DUTH Innovation Hub ανέφερε ο κ. Χρήστος Νικολούδης, Founder & CEO της Mantis Beyond Innovation, η οποία είναι Innovation Enabler του DUTH Innovation Hub και υπεύθυνη για τονσυντονισμό, σχεδιασμό και υλοποίηση των προγραμμάτων καινοτομίας. Έμφαση έδωσε στην πρώτη δράση του Κόμβου το DUTH Idea Accelerator, ένα δίμηνο πρόγραμμα καινοτομίας-επιχειρηματικής εκκίνησης που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του Πανεπιστημίου να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην επιχειρηματικότητα. Μέσα από το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα ενταχθούν σε βασικές έννοιες επιχειρηματικότητας και μεθοδολογικά εργαλεία για να οδηγηθούν από τη γέννηση των ιδεών και τη διαμόρφωση επιχειρηματικών ομάδων έως την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων.

Περισσότερα για το DUTH Idea Accelerator θα παρουσιαστούν στα Info Days, που θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 28/2 έως την Παρασκευή 3/3 στην Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Ξάνθη αντιστοίχως.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στις εκδηλώσεις: https://bit.ly/3XUWfNk

Στη συνέχεια η Ομάδα Εργασίας του Κόμβου Καινοτομίας του ΔΠΘ παρουσίασε επιπλέον δράσεις και εργαλεία του Κόμβου. Συγκεκριμένα, ο Α. Καθηγητής Φίλλιπος Φάκας παρουσίασε το DUTH Digital Innovation Hub, μια ψηφιακή πύλη για την προώθηση των δράσεων του Κόμβου και του έργου που παράγεται στο Πανεπιστήμιο από ερευνητές, φοιτητές και ακαδημαϊκούς μέσω της σχετικής ιστοσελίδας αλλά και για την ψηφιοποίηση και παρακολούθηση του οικοσυστήματος καινοτομίας του ΔΠΘ μέσω της πλατφόρμας Mantis IMS. Ομοίως ο Θεράπων Φάκας μίλησε για τις Ημέρες Καριέρας που σχεδιάζονται για όλα τα τμήματα και σχολές του Πανεπιστημίου ως μια επιπλέον ευκαιρία επαγγελματικής ωρίμανσης για τους φοιτητές. Αντίστοιχα, ο καθηγητής Περικλής Γκόγκας αναφέρθηκε στα Σεμινάρια Επιχειρηματικότητας, τα οποία απευθύνονται στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου, προκειμένου να ενταχθούν και οι ίδιοι στη νέα δομή του Πανεπιστημίου και να συνδράμουν στο έργο του. Τέλος, τον λόγο πήραν εκπρόσωποι του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας (Αναστασία Μπερμπέρογλου) και του Thinc Thrace Incubator (Θεοδώρα Τσοκανάρη) για να συμπληρώσουν το παζλ του νέου Κόμβου Καινοτομίας του ΔΠΘ.

Εκτός των προαναφερθέντων, την ομάδα εργασίας του Κόμβου Καινοτομίας συμπληρώνουν οι: Αραμπατζής Γαρύφαλλος, Γρηγορίου Μαρία, Κουρκουτάς Ιωάννης, Παπαδημητρίου Θεόφιλος, Τσίτσκαρη Ευστρατία και Καραδιαμαντής Αδαμάντιος.

Το DUTH Innovation Hub ξεκινά φέτος τη λειτουργία του με πληθώρα δράσεων, με πρώτη το DUTH Idea Accelerator, και έχει ως τελικό προορισμό την αδιάλειπτη και συνεχή λειτουργία του, την ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας του Πανεπιστημίου και την αξιοποίηση της έρευνας και της γνώσης που παράγεται στους κόλπους του. Για την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού η συντονίστρια της εκδήλωσης κα Μαρία Μιχαλοπούλου προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους να λάβουν ενεργό ρόλο σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου.

Περισσότερες πληροφορίες σύντομα: https://innovation.duth.gr


Περιγραφή

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίουη διαδικτυακή εκδήλωση για την Επίσημη Έναρξη του Κόμβου Καινοτομίαςτου Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω από 100συμμετέχοντες, εκπροσωπώντας την ακαδημαϊκή, ερευνητική και φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου, αλλά και εκπρόσωποι της αγοράς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον σκοπό και τις δράσεις του Κόμβου Καινοτομίας.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Το πρώτο TEDxDUTH είναι γεγονός!

28 Φεβρουαρίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.