Πριν από τη θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί μια πρωτότυπη δράση: «Eργαστήριο CSI – Τα αποτυπώματα ενός εγκλήματος» | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Πριν από τη θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί μια πρωτότυπη δράση: «Eργαστήριο CSI – Τα αποτυπώματα ενός εγκλήματος» 

Πριν από τη θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί μια πρωτότυπη δράση:

«Eργαστήριο CSI – Τα αποτυπώματα ενός εγκλήματος»

Παρουσιάζουν οι ερευνήτριες του Ινστιτούτου Παστέρ: Τουμπανάκη Δήμητρα & Ευσταθίου Αντωνία (βασισμένο σε ιδέα του Σχολείου Καστελλορίζου)

Στο πεδίο της παρατήρησης η τύχη ευνοεί μόνο τον προετοιμασμένο νου», έλεγε ο Λουί Παστέρ, σπουδαίος χημικός και «πατέρας» της Μικροβιολογίας. Από μωρά παρατηρούμε τα πάντα γύρω μας και θέλουμε συνεχώς να μαθαίνουμε πώς εξηγούνται όλα αυτά που μας εντυπωσιάζουν. Η παρατήρηση και η επιστήμη της Βιολογίας είναι επίσης η βάση της εξιχνίασης εγκλημάτων… μικρών ή μεγάλων!
Με τη βοήθεια της Βιολογίας και της Χημείας σας περιμένουμε για να βρούμε τον ένοχο. Θα μπούμε στον χώρο του εγκλήματος, θα συλλέξουμε στοιχεία και θα τα αξιολογήσουμε: δακτυλικά και… άλλα αποτυπώματα, DNA και αίμα, τρίχες και υφάσματα.
Παίζοντας, θα μάθουμε τη δομή του DNA και τον τρόπο που διαβάζεται το αλφάβητο της ζωής, πώς μοιάζουν τα κύτταρα σε διάφορα βιολογικά υλικά, τι μας κάνει ίδιους και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικούς. Είστε έτοιμοι να γίνετε ερευνητές CSI μαζί μας;

18.00-19.00: Εργαστήριο, διάρκεια: 20’, απευθύνεται σε ομάδες 20 ατόμων, ηλικίας 14+

Αντωνία Ευσταθίου   Δήμητρα Τουμπανάκη


Περιγραφή

Στο πεδίο της παρατήρησης η τύχη ευνοεί μόνο τον προετοιμασμένο νου», έλεγε ο Λουί Παστέρ, σπουδαίος χημικός και «πατέρας» της Μικροβιολογίας. Από μωρά παρατηρούμε τα πάντα γύρω μας και θέλουμε συνεχώς να μαθαίνουμε πώς εξηγούνται όλα αυτά που μας εντυπωσιάζουν.

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.