«4 Διαφορετικές επιλογές σπουδών πέρα από τις Πανελλήνιες» | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

«4 Διαφορετικές επιλογές σπουδών πέρα από τις Πανελλήνιες»«4 Διαφορετικές επιλογές σπουδών πέρα από τις Πανελλήνιες»: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση στο ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ!

Η Employ EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας, με αφορμή την επιτυχημένη διεξαγωγή της ημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού «4 Διαφορετικές επιλογές σπουδών πέρα από τις Πανελλήνιες», εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της σε όλους τους γονείς, μαθητές/τριες, νέους και νέες που προσήλθαν με έντονη διάθεση για συζήτηση από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιήθηκε για πρώτη φορά με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης και έλαβε χώρα το Σάββατο 11 Μαρτίου στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΑΠΘ (ΚΕΔΕΑ).

Καταλυτική υπήρξε η συνδρομή των συμμετεχόντων φορέων, οι οποίοι διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και απάντησαν σε όλους τους προβληματισμούς του. Συγκεκριμένα, αυτοί ήταν: η Πρεσβεία του Καναδά, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο & το De Montfort University International College.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναδείχθηκε ένα εύρος ξεχωριστών δυνατοτήτων σπουδών και καριέρας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό πέρα από αυτές που προσφέρονται μέσω της απαιτητικής διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων. Συγκεκριμένα, αναπτύχθηκαν οι παρακάτω θεματικές:

 1. Τα σημαντικά σημεία για την ορθή επιλογή σπουδών και επαγγέλματος (Δρ Παναγιώτης Παππάς, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Employ EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας)
 2. Καινοτόμες εξειδικεύσεις με συγκριτικά πλεονεκτήματα στην αγορά εργασίας (Δημήτρης Νίκου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Employ EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας)
 3. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις προοπτικές σπουδών αλλά και απασχόλησης στον Καναδά (Neil Swain, Εμπορικός Ακόλουθος Πρεσβεία Καναδά)
 4. Οι δυνατότητες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Ελλάδα (Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Πρόεδρος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, & Γεώργιος Κουλαουζίδης, Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ)
 5. Οι προοπτικές της ιδιωτικής μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δρ Βαγγέλης Κονταξάκης, Διευθυντής του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου)
 6. Οι αλλαγές στις σπουδές στη Μ. Βρετανία μετά το Brexit (Γιώργος Κιτσολέρης, Assistant Head of Business & IFY Programme Leader - DMUIC)

Εξίσου σημαντική υπήρξε η συμβολή των χορηγών επικοινωνίας GR Times, Voria.gr & V- Woman, Skywalker & paideia-ergasia, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν δίχως δεύτερη σκέψη στο κάλεσμα να επικοινωνήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκδήλωση.

Τέλος, η Employ EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας, λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη απήχηση που έλαβε η δράση και πολύ περισσότερο τις ανησυχίες για τις προσφερόμενες δυνατότητες σταδιοδρομίας πέραν των πανελλαδικών εξετάσεων, αναμένεται να προγραμματίσει αντίστοιχες ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας προκειμένου να εδραιώσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση ως έναν πανελλαδικό θεσμό.


Περιγραφή

Η Employ EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας, με αφορμή την επιτυχημένη διεξαγωγή της ημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού «4 Διαφορετικές επιλογές σπουδών πέρα από τις Πανελλήνιες», εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της σε όλους τους γονείς, μαθητές/τριες, νέους και νέες που προσήλθαν με έντονη διάθεση για συζήτηση από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

Νέα
JA Greece: Συγκλόνισε ο μαθητής «start-upper» Χρήστος Γκανάτσας από το Ειδικό Σχολείο Κωφών-Βαρηκόων Θεσσαλονίκης στην ΕΡΤ3

16 Μαρτίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Job(In)finity: Ένα διήμερο για νέους με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για την αναζήτηση εργασίας

16 Μαρτίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το InfinityGreece παρουσιάζει το 2ο Impact Showcase

16 Μαρτίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το «Social Innovation Hackathon UoM» για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

16 Μαρτίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Αναγκαίο το Συστημικό Management για αποτελεσματική επιχειρηματικότητα

16 Μαρτίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

 • Δημιούργησε το προφίλ σου
 • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
 • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
 • Όρισε job alert
 • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.