Attica Green Expo II και «Κλεισθένης»: Στην τελική ευθεία για το 2ο ECO Meet της χώρας σε συνεργασία με τον «Κλεισθένη» για το μεγαλύτερο συνέδριο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα περιβάλλοντος | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Attica Green Expo II και «Κλεισθένης»: Στην τελική ευθεία για το 2ο ECO Meet της χώρας σε συνεργασία με τον «Κλεισθένη» για το μεγαλύτερο συνέδριο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα περιβάλλοντοςAttica Green Expo II και «Κλεισθένης»: Στην τελική ευθεία για το 2ο ECO Meet της χώρας σε συνεργασία με τον «Κλεισθένη» για το μεγαλύτερο συνέδριο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα περιβάλλοντος

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου έλαβε χώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου η δεύτερη κοινή συνέντευξη Τύπου μεταξύ της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, της «Attica Green Expo» και της «Forum Training & Consulting».

Η 2η συνέντευξη Τύπου σηματοδοτεί την τελική ευθεία για την «Attica Green Expo», που διοργανώνει το μεγαλύτερο Eco Meet της χώρας στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (TaeKwonDo) από τις 24 έως και τις 27 Μαΐου του 2023 και θα φιλοξενήσει το επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Πράσινη μετάβαση και κυκλική οικονομία στην τοπική αυτοδιοίκηση», που συνδιοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και τη «Forum Training & Consulting», η οποία ειδικεύεται στην επιμόρφωση στελεχών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τη μεγαλύτερη έκθεση για θέματα περιβάλλοντος οργανώνει η Attica Green Expo, η οποία θα υλοποιηθεί από τις 24-27 Μαΐου 2023. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα υλοποιηθούν μια σειρά από επιστημονικές ημερίδες, το συνέδριο στις 27 Μαΐου και 54 επιστημονικά θεματικά εργαστήρια. Εκτιμάται ότι θα παρευρεθούν πάνω από 5.000 χιλιάδες αυτοδιοικητικοί ως σύνεδροι για να παρακολουθήσουν τις επιστημονικές εργασίες του συνεδρίου και των εργαστηρίων, ενώ οι εξέχοντες ομιλητές που θα το πλαισιώσουν θα ξεπεράσουν τους 500 για τις επιστημονικές ημερίδες, το συνέδριο και τα 54 θεματικά workshops.

O πρώτος ομιλητής, Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Παλαιού Φαλήρου κ. Πανταζής Αλέξανδρος, ο οποίος ανέφερε ότι «Η διοργάνωση ξεχωρίζει για την ποιότητα και την πληρότητά της και στοχεύει στην ανάδειξη για τον διττό ρόλο των ΟΤΑ. Απαιτεί να σταθούμε στην παγκόσμια πρόκληση για ένα νέο πράσινο αναπτυξιακό πρότυπο. Κι ας έχουμε οδηγό μας μια βασική κατεύθυνση πολιτικής που δεν αφορά μόνο τους ΟΤΑ αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά ως φυσικό πρόσωπο».

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» Δρ Μιχάλης Χρηστάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «Το 2023 το αντικείμενό μας θα είναι η περιβαλλοντική πολιτική. Θέλουμε το σύνολο των πολιτικών να επικεντρώνονται στον πράσινο Δήμο και πώς θα γίνει η μετάβαση μέσα από τις δημόσιες πολιτικές του σε έναν σύγχρονο πράσινο Δήμο. Στο επίκεντρο θα είναι και η κυκλική οικονομία, γιατί είναι ώρα να ετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα προκλήσεων. Μιλάμε για ένα σύνολο πολιτικών, πράσινης μετάβασης, πράσινης κινητικότητας, πράσινου τουρισμού και όλων των εκφάνσεων της κυκλικής οικονομίας».

Παράλληλα, ο κ.Ιωάννης Νικλήτσας, Γενικός Διευθυντής της«Forum Training and Consulting», τόνισε ότι «Για πρώτη φορά διοργανώνουμε μια περιβαλλοντική έκθεση και ένα επιστημονικό συνέδριο μαζί. Το αφήγημα αυτή τη χρονιά είναι σημαντικό, καθώς για πρώτη φορά έχουμε νέο κλιματικό νόμο, για πρώτη φορά η επικαιρότητα επικεντρώνεται γύρω από περιβαλλοντικά θέματα. Σε λίγο καιρό θα έχουμε μια νέα αυτοδιοικητικήθητεία και καλούνται οι Δήμοι όχι απλώς να εφαρμόσουν τον νέο κλιματικό νόμο αλλά να έχουν και απτά αποτελέσματα για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου».

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της «Attica Green Expo» κ. Στέφανος Φανουργάκης ανέφερε μεταξύ άλλων «Είμαστε περήφανοι που στην προσπάθειά μας για ένα μέλλον με ποιότητα στο περιβάλλον συνεργαζόμαστε με φορείς των οποίων το όραμα ταυτίζεται με το δικό μας. Διοργανώνουμε την πρώτη βιωματική έκθεση με περιβαλλοντικό πρόσημο, καθώς επιδίωξή μας είναι η διαμόρφωση συνειδήσεων φιλικών προς το μέλλον και όχι απλώς η υλοποίηση μιας έκθεσης. Θα μεταφέρουμε πάνω από 10.000 μαθητές δημοτικών σχολείων για να επισκεφτούν τα βιωματικά περιβαλλοντικά παιχνίδια που θα λειτουργούν στην Attica Green Expo 2023 σε συνεργασία με το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Προϊόντων Εκσκαφών και Κατεδαφίσεων Α.Ε. (ΣΕΔΠΕΚΑΤ), την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως».

Mε την παρουσία του τίμησε την κοινή συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι «Με άγγιξε ιδιαίτερα το μέρος με τα εκπαιδευτικά προγράμματα με τους μαθητές. Αν μπορούμε να μιλάμε για ένα καλύτερο μέλλον, θα πρέπει και οφείλουμε να πάμε βιωματικά. Θα επιδιώξω και επιθυμώ να περάσουν από την έκθεση και όλοι οι μαθητές των σχολείων μας που είναι χρέος όλων μας και τους το οφείλουμε».

Παρόντες στην κοινή συνέντευξη Τύπου ήταν η κα Μαίρη Κονταρίδη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), η κα Σταματίνα Σταματάκου, Διευθύντρια Προγράμματος του Zero Stray Academy, ο κ. Κοσμάς Αναγνωστόπουλος, εκπρόσωπος του Δικτύου CIVINET CY-EL, ο κ. Θωμάς Γιαννιώτης, εκπρόσωπος από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος. Όλοι τους τοποθετήθηκαν εξίσου για τη συμμετοχή τους με επιστημονικές ημερίδες, οι οποίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τον «Κλεισθένη» στο πλαίσιο της έκθεσης Attica Green Expo.

Τέλος, ο Δρ Μιχάλης Χρηστάκης ευχαρίστησε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς του «Κλεισθένη» για την πολύχρονη συνεργασία τους, οι οποίοι θα λάβουν κι εκείνοι μέρος με επιστημονικές ημερίδες στο πλαίσιο της έκθεσης Attica Green Expo.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ) με Πρόεδρο τον κ. Δημήτριο Γρηγοριάδη, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-Εργαστήριο Ποιότητας Ζωής με εκπροσώπους τους κ.κ. Παναγιώτη Αλεξόπουλο και Εμμανουήλ Χουστουλάκη, στο Περιοδικό Πρόταση με εκπρόσωπο τον κ. Κίμωνα Σιδηρόπουλο και στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθηναίων-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) με εκπρόσωπο τον κ. Γρηγόριο Γουρδομιχάλη.


Περιγραφή

Attica Green Expo II και «Κλεισθένης»: Στην τελική ευθεία για το 2ο ECO Meet της χώρας σε συνεργασία με τον «Κλεισθένη» για το μεγαλύτερο συνέδριο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα περιβάλλοντος ΤηνΤετάρτη 8 Μαρτίουέλαβε χώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου η δεύτερη κοινή συνέντευξη Τύπου μεταξύ της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης«Κλεισθένης»,τουΔήμου Παλαιού Φαλήρου, της«Attica Green Expo»και της«Forum Training & Consulting».

Διαβάστε επίσης

Νέα
12η Health Expo Athens στις 21 & 22 Μαΐου 2022

10 Μαρτίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.