Απολογισμός Α' Εξαμήνου 2013 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Απολογισμός Α' Εξαμήνου 2013



Το εξάμηνο Ιανουάριος-Ιούνιος 2013 επικεντρωθήκαμε σε ενέργειες επικαιροποίησης των υπηρεσιών και λειτουργιών μας σε σχέση τόσο με την Ελλάδα της κρίσης, όσο και με τις σύγχρονες συνθήκες. Προσανατολιστήκαμε σε προσέλκυση περισσότερων θέσεων εργασίας, καλύτερη διάχυση των αγγελιών και ανάπτυξη ανεξάρτητων καναλιών για εναλλακτικές μορφές απασχόλησης.

Στο κεντρικό μας job-board skywalker.gr, διεκδικήσαμε περισσότερες αγγελίες και από χώρους που δεν χρησιμοποιούν υπηρεσίες δημοσίευσης θέσεων και είδαμε αύξηση 19,5% σε επιχειρήσεις, 18,7% σε ανακοινώσεις και 20,2% σε δημοσιευμένες θέσεις, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό δεν είναι αρκετό και το αντιμετωπίζουμε σαν ενθαρρυντικό ξεκίνημα, μέσα σε πολεμικές συνθήκες.

Με του δήμους Ηλιούπολης, Αλίμου και Μοσχάτου-Ταύρου οργανώσαμε ημερίδες με θέμα "Οδηγός Επιβίωσης στην Αγορά Εργασίας σε Συνθήκες Κρίσης", για να υποστηρίξουμε ανθρώπους σε προσπάθεια να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας με την κλασική ή με εναλλακτική προσέγγιση. Συμμετείχαμε επίσης σε 21 ημέρες καριέρας με infopoint και σε 10 με παρουσιάσεις θεμάτων σχετικών με διαχείριση καριέρας. Αντίστοιχη συμμετοχή είχαμε σε 12 ακόμη εκδηλώσεις και 5 εκθέσεις.

Αναλάβαμε χορηγοί επικοινωνίας σε 25 εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ή/και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και προωθήσαμε με 24 newsletters πληροφορίες σχετικές με εκπαίδευση, ατομική ανάπτυξη, εργασία και καριέρα, τέχνη, επαγγελματική κατάρτιση και πρακτική άσκηση.

Στην προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι στο ρόλο που αναλάβαμε, αναπτύξαμε μηχανισμούς εμπειρίας και γνώσης, πραγματοποιήσαμε εσωτερικές εκπαιδεύσεις και είχαμε εκτεταμένη συμμετοχή σε περισσότερα από 20 εξωτερικά σεμινάρια. Επεξεργαστήκαμε μεγάλο όγκο προτάσεων, παραπόνων και επισημάνσεων και τα συνεκτιμήσαμε στον ερχόμενο ανασχεδιασμό των υπηρεσιών μας, στο μέτρο του δυνατού.

Από τις 12 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε η εβδομαδιαία 16σέλιδη free press έκδοση skywalker.gr, σε 25.000 αντίτυπα, εξασφαλίζοντας επικοινωνία των θέσεων εργασίας και από υποψηφίους που στερούνται τακτικής πρόσβασης στο διαδίκτυο. Κάθε φύλλο περιλαμβάνει πρόσφατες επιλεγμένες μεγάλες αγγελίες εργασίας σε κατηγορίες και αγγελίες πλαισίου, όπως και καταχωρήσεις με αντικείμενο σχετικό με εκπαίδευση και καριέρα. Η επιλογή της ύλης γίνεται από την αντίστοιχη της ηλεκτρονικής έκδοσης. Εξασφαλίστηκε χειροδιανομή σε 25 σταθμούς Metro και ΗΣΑΠ και τοποθέτηση σε περισσότερα από 60 σημεία παραλαβής, κυρίως γραφεία διασύνδεσης και δήμους της Αττικής.

Από τις 23 Απριλίου, τμήμα της εφημερίδας δημοσιεύεται πιλοτικά σαν ένθετο στην εφημερίδα Ορίζοντες Καστοριάς, ενώ προγραμματίστηκε αντίστοιχη συνεργασία με περισσότερα από 10 ακόμη έντυπα της περιφέρειας.

Τον Φεβρουάριο ξεκίνησε η λειτουργία του walker.gr, ιστοχώρου αγγελιών προσφοράς εργασίας που διευρύνει τις υπηρεσίες του skywalker.gr. Με τη δημοσίευση και πρόσβαση αγγελιών χωρίς χρέωση επιτρέπει σε επαγγελματίες και οικιακούς χρήστες να επικοινωνήσουν άμεσα και ελεύθερα, λειτουργώντας και υπό το πρίσμα των εναλλακτικών μορφών απασχόλησης. Στο walker.gr ολοκληρώνουμε έναν χώρο με χιλιάδες ειδικότητες στις υπηρεσίες κάθε ενδιαφερόμενου.

Από τον Μάρτιο του 2013 το νέο site voluntaryaction.gr φιλοξενεί μη κερδοσκοπικούς - μη κυβερνητικούς οργανισμούς που αναζητούν εθελοντές για την υποστήριξη κοινωνικών αγαθών. Η δημοσίευση αγγελιών εθελοντικής εργασίας πραγματοποιείται μόνο στο voluntaryaction.gr για να μην ενοχλεί και αποπροσανατολίζει τους χρήστες των υπηρεσιών skywalker.gr στην αναζήτηση κανονικής εργασίας. Με το σύνθημα "κάποιος σε χρειάζεται" προσπαθούμε να ενισχύσουμε τον εθελοντισμό στην Ελλάδα, που τον έχει ανάγκη τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Τον Μάιο δημιουργήσαμε με την 01 Πληροφορική Εκπαιδευτική το δίκτυο enter.net.gr ως σημείο συνάντησης επιχειρήσεων και υποψηφίων για εργασία με την αξιοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης. Το δίκτυο αποτελείται από 10 Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εθνικής και Περιφερειακής Εμβέλειας και διαχειρίζεται σημαντικό αριθμό επιταγών εισόδου στην αγορά εργασίας - voucher.

Τον Ιούνιο το skywalker.gr λειτούργησε στο point0.gr το Μηχανογραφημένο Σύστημα Επιταγών Κατάρτισης PointZero, που αφορά σε ανάγκες κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Σκοπός του συστήματος είναι να εναρμονίσει τη συμμετοχή των εμπλεκομένων σε προγράμματα τύπου voucher.

Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε την πιλοτική του λειτουργία το mplokaki.gr ιστοχώρος που φιλοξενεί αγγελίες ζήτησης υπηρεσιών και ελεύθερων
συνεργατών και διευρύνει τις υπηρεσίες και το χώρο συνάντησης του skywalker.gr. Το mplokaki.gr αναμένεται ότι θα μπει σε πλήρη λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2013, σαν πλατφόρμα συνάντησης αναγκών υπό το πρίσμα των εναλλακτικών μορφών απασχόλησης.

Στο τέλος του εξαμήνου ετοιμάστηκε το settle.gr, ιστοχώρος ανακοινώσεων αναγκών των τοπικών κοινωνιών σε ειδικότητες και δεξιότητες, που από τον Ιούλιο του 2013 επιτρέπει πιλοτικά στις τοπικές κοινωνίες -ιδιαίτερα σε νησιωτικές, ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές- να επικοινωνήσουν άμεσα και ελεύθερα τις ελλείψεις τους σε ειδικότητες και δεξιότητες και να προσελκύσουν αντίστοιχους ενδιαφερόμενους.

Συνεχίζουμε στο δεύτερο εξάμηνο, διατηρώντας την ελληνική μας ταυτότητα και προσέγγιση, διαμορφώνοντας τις τάσεις στις υγιείς περιοχές της ελληνικής αγοράς και φιλοξενώντας το μεγαλύτερο ποσοστό κανονικών θέσεων εξαρτημένης εργασίας. Θυμόμαστε πάντα καλά ποιες περιοχές της κοινωνίας υπηρετούμε από την ίδρυσή μας τον Μάιο του 1999 μέχρι σήμερα.


Περιγραφή

Απολογισμός Α' Εξαμήνου 2013

Διαβάστε επίσης

Νέα
3ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
MOMENTUM: μητέρες και επιχειρηματικότητα

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
KALLITHEA SPEED 2024

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ανοιχτές παραμένουν οι αιτήσεις για τον μαθητικό διαγωνισμό αειφόρου επιχειρηματικότητας του Envolve Entrepreneurship

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
Μαθητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας από το Envolve Entrepreneurship

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.