Απολογισμός Α' Εξαμήνου 2015 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Απολογισμός Α' Εξαμήνου 2015



Το εξάμηνο Ιανουάριος – Ιούνιος 2015, το Skywalker.gr πέτυχε 9,11% αύξηση σε επιχειρήσεις που το εμπιστεύτηκαν, 10,03% αύξηση δημοσιευμένων θέσεων εργασίας και 10,30% αύξηση αγγελιών. Τα παραπάνω ποσοστά αύξησης είναι σε σχέση με το Β’ εξάμηνο 2014.
 
Το Skywalker.gr αύξησε τους κύκλους σεμιναρίων για ανέργους και όσους θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.  Σύμφωνα πάντα με τη φιλοσοφία του Skywalker.gr, η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι χωρίς χρέωση. Οι εισηγητές συμμετέχουν εθελοντικά και οι αίθουσες, όπου διεξάγονται οι δράσεις, είναι ευγενική χορηγία. Τα σχόλια των συμμετεχόντων είναι περισσότερο από ενθαρρυντικά για την ποιότητα και την πρακτική αξία της γνώσης που παρέχεται στα Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας και Απασχολησιμότητας.

- Μονοπάτια Απασχολησιμότητας: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Στα 4 δωρεάν σεμινάρια διάρκειας 5 ημερών και 25 ωρών, που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εκπαιδεύτηκαν 86 άτομα διαφόρων ηλικιών και αντικειμένου απασχόλησης. Μέσα από το περιεχόμενο του προγράμματος των Μονοπατιών Απασχολησιμότητας και την αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων γίνεται προσπάθεια στήριξης των μη απασχολούμενων, αλλά και των εργαζομένων, με άξονα την κινητοποίησή τους προς την ενεργή αναζήτηση, τη διατήρηση και την εξέλιξη της θέσης τους στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.  Η δράση αυτή θα συνεχιστεί από τον Οκτώβριο του 2015.

- Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας: Συνολικά έχουν διοργανωθεί 8 Μονοπάτια και τα 6 πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Τα Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας δεν πραγματοποιούνται μόνο στην Αθήνα, αλλά ήδη διοργανώθηκε το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη. Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθεί στις 19 - 20 Σεπτεμβρίου 2015, ενταγμένο στο Athens Job Festival 2015. Παράλληλα, το Skywalker.gr συζητάει ήδη για τη διεξαγωγή Μονοπατιού Επιχειρηματικότητας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αρχές Σεπτεμβρίου (θα το ανακοινώσουμε επίσημα μόλις έχουμε την τελική επιβεβαίωση).

Παράλληλα, το Skywalker.gr συμμετείχε σε 10 ημέρες καριέρας, σε 16 παρουσιάσεις σχετικές με τη διαχείριση καριέρας, πήρε μέρος σε 5 εκθέσεις και υποστήριξε ως χορηγός επικοινωνίας 201 εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον πολιτισμό, την εργασία και την επιχειρηματικότητα.

Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός ήταν η διοργάνωση του πρώτου HR Community Conference & Awards 2015 σε συνεργασία με την Ethos Media, 14 Μαΐου, στο Divani Caravel. Έλληνες και ξένοι ομιλητές μίλησαν για τις σύγχρονες προκλήσεις της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και ακούστηκαν ιδέες με άμεση πρακτική εφαρμογή. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την απονομή των πρώτων HR Community Awards 2015, όπου διακρίθηκαν εταιρίες για καινοτόμες πρακτικές, το εργασιακό περιβάλλον και τη φιλοσοφία της επιχείρησης.

Στη διάρκεια του εξαμήνου, στάλθηκαν 6 newsletter του Skywalker.gr με άρθρα για την επαγγελματική ανάπτυξη, την αγορά εργασίας, την καριέρα, την εκπαίδευση και την πρακτική άσκηση. Επίσης, 18 newsletter συνεργατών μας με υλικό που ενδιαφέρουν τους υποψήφιους και τις επιχειρήσεις.

Η Skywaker Free Press το Φεβρουάριο συμπλήρωσε 2 χρόνια κυκλοφορίας και αύξησε τις σελίδες της σε 40. Η ύλη της εμπλουτίστηκε με αρθρογραφία για την αγορά εργασίας, την επιχειρηματικότητα, τον εθελοντισμό, την εκπαίδευση, καθώς και χρηστικές πληροφορίες για διάφορες δωρεάν υπηρεσίες. Τα 25.000 αντίτυπα βρίσκονται πλέον σε πάνω από 200 σημεία σε όλη την Ελλάδα και προστέθηκαν ακόμη 25 σημεία παραλαβής. Στα σημεία αυτά περιλαμβάνονται, εκτός από σταθμούς μετρό και ΗΣΑΠ, δημαρχεία, δημοτικές βιβλιοθήκες, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία, γραφεία διασύνδεσης Πανεπιστημίων και κολλεγίων, χώροι πολιτισμού και πολλά άλλα.

Οι δράσεις του Skywalker.gr στη Θεσσαλονίκη έχουν πολλαπλασιαστεί και σε αυτό έχει συμβάλει και η ίδρυση του γραφείου μας στη συμπρωτεύουσα. Στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαμε σε 7 ημέρες καριέρας και σε 4 παρουσιάσεις σχετικές με τη διαχείριση της επαγγελματικής μας πορείας. Επιπλέον, εγκαινιάστηκε συνεργασία με την τοπική εφημερίδα της Κοζάνης.

Αναδιαμορφώθηκε το skywalker.education. Σχεδιάστηκε με τη φιλοδοξία να καταστεί σημείο αναφοράς στην εκπαίδευση. Θα συγκεντρωθούν όλες οι πληροφορίες για πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κολλέγια, μεταπτυχιακές σπουδές, υποτροφίες και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Προχωρήσαμε στη δημιουργία 4 νέων ιστοσελίδων (findmentoring.gr, mentees.gr, mentors.gr, crisistars.gr). Οι ιστοσελίδες findmentoring.gr, mentees.gr, και mentors.gr στοχεύουν στην προώθηση της ιδέας του mentoring στην επαγγελματική μας πορεία.  Το crisistars.gr είναι η νέα πρωτοβουλία του Skywalker.gr στην οποία μπορούν καλλιτεχνικοί χώροι, όπως σχολές χορού, δραματικές σχολές, ωδεία, εργαστήρια, πολυχώροι αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες, μπορούν να προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε ανέργους βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την καλλιτεχνική έκφραση να βρει γόνιμο έδαφος ακόμα και στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Αναδιαμορφώθηκαν πλήρως με στόχο να είναι φιλικά στο χρήστη οι σελίδες μας: pyxida.skywalker.gr, info.skywalker.gr, freepress.skywalker.gr, business.skywalker.gr, settle.gr, rejoin.gr, jobfestival.gr και footstep.gr.

Οι μήνες Ιανουάριος – Ιούνιος χαρακτηρίστηκαν από εκτεταμένη αναβάθμιση σε όλα μας τα ψηφιακά εργαλεία και τους server της εταιρείας. Δημιουργήθηκε πλατφόρμα διαχείρισης των μικρών αγγελιών και διαδραστική πλατφόρμα για τα συνέδρια. Με αυτό το εργαλείο, οι συζητήσεις και τα πάνελ στις εκδηλώσεις μας θα αποκτήσουν διαδραστικό χαρακτήρα και το κοινό θα μπορεί να στέλνει τις ερωτήσεις του και τα σχόλιά του προς τους ομιλητές, καθώς και να ενημερώνεται για το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Τέλος, έχουμε ξεκινήσει ήδη τον ανασχεδιασμό του point0.gr, της πλατφόρμας για τη διαχείριση των προγραμμάτων «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας» (γνωστά και ως voucher) και το σχεδιασμό του time2time.gr. Το time2time.gr είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής υπηρεσιών.

Άρθρα μας συνεχίζουν να δημοσιεύονται τόσο στα δύο blog μας (http://skywalker-education.blogspot.gr/ - http://skywalker-gr.blogspot.gr), στις εφημερίδες μας αλλά και στο μηνιαίο περιοδικό Epsilon 7.
 
Κλείνοντας, θα θέλαμε να δεσμευτούμε στις προσπάθειές μας για ακόμα περισσότερες δημοσιευμένες θέσεις εργασίας, αναγνωρίζοντας ότι η εργασία ως κοινωνικό και όχι μόνο αγαθό είναι υψίστης σημασίας. Θα παραμείνουμε σταθεροί στη φιλοσοφία και στην ελληνική μας ταυτότητα και θα προσπαθήσουμε τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουμε, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις προτάσεις, τα παράπονα και τις επισημάνσεις σας.

Συνοπτικά, το Α’ εξάμηνο 2015:

- Αύξηση αγγελιών: 10,30%
- Αύξηση θέσεων εργασίας: 10,03%
- Αύξηση επιχειρήσεων: 9,11%
- Ημέρες καριέρας: 17 (10 στην Αθήνα και 7 στη Θεσσαλονίκη)
- Παρουσιάσεις σχετικές με διαχείριση καριέρας: 20 (16 στην Αθήνα και 4 στη Θεσσαλονίκη)
- Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και εκθέσεις: 5
- Χορηγίες επικοινωνίας: εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες 222 (201 στην Αθήνα και 21 στη Θεσσαλονίκη).
- Αποστολές newsletter: 24 (6 newsletter skywalker.gr και 18 newsletter συνεργατών μας)
- Προσθήκη σημείων παραλαβής εφημερίδας: 25


Περιγραφή

Απολογισμός Α' Εξαμήνου 2015

Διαβάστε επίσης

Νέα
3ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ThinkBiz Academy: Η σπίθα της νεανικής επιχειρηματικότητας

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
PRAKSIS BCC – CITI FOUNDATION: Η συνεργασία που οδήγησε στη δημιουργία 220+ επιχειρήσεων

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η πρόκληση του Δημογραφικού στην εποχή της προσαρμοστικότητας της εργασίας

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
MOMENTUM: μητέρες και επιχειρηματικότητα

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.