Απολογισμός B' Εξαμήνου 2015 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Απολογισμός B' Εξαμήνου 2015



Το εξάμηνο Ιούλιος-Δεκέμβριος 2015 ολοκληρώσαμε την προσαρμογή των υπηρεσιών και λειτουργιών μας στην Ελλάδα της κρίσης  και επικεντρωθήκαμε στην επικαιροποίηση τους. Προσανατολιστήκαμε σε προσέλκυση περισσότερων θέσεων εργασίας, καλύτερη διάχυση των αγγελιών, επιτυχημένες εκδηλώσεις και αναπτύξαμε συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση. Επανήλθαμε σε ανάπτυξη, κλείνοντας το εξάμηνο με 2,79%.

Στο κεντρικό μας job-board skywalker.gr, διεκδικήσαμε περισσότερες αγγελίες και είδαμε αύξηση 6,5% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο. Αναλάβαμε χορηγοί επικοινωνίας σε 235 εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και προωθήσαμε με 44 newsletters, σε 210.000 παραλήπτες, πληροφορίες σχετικές με εκπαίδευση, ατομική ανάπτυξη, εργασία και καριέρα, τέχνη, επαγγελματική κατάρτιση και πρακτική άσκηση. Επίσης, συμμετείχαμε σε 8 ημέρες καριέρας και σε 19 ακόμη εκδηλώσεις και εκθέσεις. Μεγάλη αύξηση δέχτηκαν τα social media, με σταθεροποίηση στο 7% της διείσδυσης, στο σύνολο του έτους.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Athens #JobFestival 2015 στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.  Σε αυτό το διήμερο ολοκληρώθηκαν ομιλίες και πάνελ, workshop και σεμινάρια επιχειρηματικότητας, καλλιτεχνικά δρώμενα και διαγωνισμοί. Πάνω από 85 μεγάλες εταιρίες συμμετείχαν με ειλικρινή σκοπό την επαφή με υποψηφίους και τη διενέργεια συνεντεύξεων. 3.000 επισκέπτες, 1500 συμμετοχές σε workshops και στα Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας, 320 συμμετοχές σε ομιλίες και πάνελ, 800 συνδέσεις μέσω live streaming με υποβολή ερωτήσεων στους ομιλητές και 100 επικοινωνίες αλληλεπίδρασης μέσω της εφαρμογής  ICP (Interactive Conference Platform) έκαναν το Athens #JobFestival μια γιορτή για την εργασία, την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και τον εθελοντισμό.

Συνεχίστηκε σε διασπορά στην Αττική,  ο κύκλος των Μονοπατιών Απασχολησιμότητας και Επιχειρηματικότητας με 3 σεμινάρια των 30 ωρών και 51 συμμετοχών και 4 σεμινάρια των 24 ωρών και 100 συμμετοχών, αντίστοιχα.

Η διανομή της εβδομαδιαίας Skywalker Free Press, με 40 σελίδες σε 25.000 αντίτυπα ενισχύθηκε με νέα σημεία παραλαβής, ανεβάζοντάς τα στα 230 πανελλαδικά. Κάθε φύλλο περιλαμβάνει πρόσφατες επιλεγμένες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και θέματα επιχειρηματικότητας, απασχολησιμότητας, εθελοντισμού και υποστήριξης της διαβίωσης. Δημιουργήσαμε το newsroom.skywalker.gr για την διευκόλυνση των συνεργατών-αρθρογράφων μας  στη δημοσίευση των άρθρων τους.

Aνανεώθηκε ο εκπαιδευτικός οδηγός με καινούργια διεύθυνση και νέες υπηρεσίες. Το skywalker.education είναι μια πλατφόρμα που περιέχει προγράμματα, φορείς και νέα από τον χώρο της εκπαίδευσης. Ενισχύσαμε τη διάχυση των πληροφοριών για την επιχειρηματικότητα μέσα από την ιστοσελίδα supportbusiness.gr με δημοσίευση 76 άρθρων, χορηγίες επικοινωνίας και συνεργασία με το ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος). Παράλληλα, εμπλουτίστηκε η ιστοσελίδα Rejoin.gr, για την καλύτερη κάλυψη αναγκών όσων υποστηρίζονται με δωρεάν υπηρεσίες. Στηρίξαμε 17 κοινωνικές δράσεις ως χορηγός επικοινωνίας.

Συνεχίζουμε το 2016, διατηρώντας την ταυτότητα μας,  διαμορφώνοντας τις τάσεις στις υγιείς περιοχές της ελληνικής αγοράς και φιλοξενώντας το μεγαλύτερο ποσοστό κανονικών θέσεων εξαρτημένης εργασίας. Η ανάγκη της αγοράς μας ωθεί σε περισσότερη δράση και νέες υπηρεσίες και εργαλεία. Θυμόμαστε πάντα καλά ποιες περιοχές της κοινωνίας υπηρετούμε από τον Μάιο του 1999 μέχρι σήμερα.

Με πρωτοβουλία των εργαζομένων, η κοινότητα του skywalker.gr συμμετείχε στη συλλογή με πλαστικά καπάκια της Κοινωνικής Δράσης «Ένα αστείο που έγινε πράξη» και ενίσχυσε με προμήθειες το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων.


Περιγραφή

Απολογισμός B' Εξαμήνου 2015

Διαβάστε επίσης

Νέα
3ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

11 Οκτωβρίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ThinkBiz Academy: Η σπίθα της νεανικής επιχειρηματικότητας

11 Οκτωβρίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
PRAKSIS BCC – CITI FOUNDATION: Η συνεργασία που οδήγησε στη δημιουργία 220+ επιχειρήσεων

11 Οκτωβρίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η πρόκληση του Δημογραφικού στην εποχή της προσαρμοστικότητας της εργασίας

11 Οκτωβρίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
MOMENTUM: μητέρες και επιχειρηματικότητα

11 Οκτωβρίου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.