Απολογισμός Α' Εξαμήνου 2016 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Απολογισμός Α' Εξαμήνου 2016



Το πρώτο εξάμηνο του 2016 πραγματοποιήσαμε σειρά δράσεων που αποτέλεσαν φυσικές πλατφόρμες συγκέντρωσης, επεξεργασίας και ανταλλαγής γνώσης, εμπειρίας, αντιλήψεων και τάσεων, που αφορούν σε κοινωνικές, εργασιακές και επαγγελματικές ανάγκες.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν η Εφαρμογιάδα #4 και Εφαρμογιάδα #5, ένας καινοτόμος διαγωνισμός για developers εφαρμογών smart συσκευών. Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει εφαρμογές ιδιωτών και μικρών επιχειρηματικών σχημάτων και να τις επικοινωνήσει στο ευρύτερο κοινό.  Συνολικά, εκτός από τους 21 διαγωνιζόμενους συμμετείχαν στη διεξαγωγή του διαγωνισμού περισσότερα από 140 άτομα, μεταξύ των οποίων αρκετοί εκπρόσωποι εταιρειών που αναζητούσαν συνεργασία με developers και εκπρόσωποι από δύο Venture Capitals. Παράλληλα το διαγωνισμό παρακολούθησαν, μέσω live streaming, περίπου 250 άτομα.

Μέσα στο εξάμηνο αυτό δημιουργήθηκε η HR Community αποτελώντας μια ανοιχτή κοινότητα που συμβάλλει στην αξιοποίηση των ελληνικών παραγωγικών δυνάμεων.
Για τις ανάγκες της Hr Community έγινα δράσεις πάνω στο Ανθρώπινο Δυναμικό. Αναλυτικότερα:

Στις 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα HRM-Επιβίβαση, στο Μουσείο Αυτοκινήτου, στην Αθήνα, με 74 συμμετέχοντες και 6 εισηγητές. Σκοπός της ημερίδας ήταν να δημιουργηθεί το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο ώστε να βελτιωθεί η ικανότητα εμπέδωσης πρακτικών και χρήσης εργαλείων της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Στις 19 Μαΐου διεξήχθη το Hr Community Conference & Awards 2016, στο Divani Caravel Hotel, στην Αθήνα. 181 συμμετέχοντες, HR Report, 21 ομιλητές, 9 facilitators και 12 απονομές βραβείων. Το συνέδριο είχε θέμα την μετάβαση από το terra στο micro, από την παγκόσμια κοινωνία στην κοινότητα, από την εργασία στην ευτυχία.

Στις 21 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η εσπερίδα ΄΄ Πλάτωνας ή Αριστοτέλης;¨, στο Ιωνικό Κέντρο, στην Αθήνα. 72 συμμετέχοντες και 3 εισηγητές πήραν μέρος σε έναν διαδραστικό ανοικτό διάλογο για να δούμε πως οι Αξίες της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και η αδιαμφισβήτητη σκέψη του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη μπορούν να αλλάξουν το σύγχρονο τρόπο σκέψης.

Μέσα από την ποιότητα των δράσεων και της παραγωγής γνώσης, η Hr Community έχει καλωσορίσει πάνω από 170 μέλη.

Ο κύκλος των Μονοπατιών Απασχολησιμότητας και Επιχειρηματικότητας, συνεχίστηκε σε διασπορά στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη,  με 7 σεμινάρια των 30 ωρών και 150 συμμετοχών και 6 σεμινάρια των 24 ωρών και 138 συμμετοχών, αντίστοιχα. Για πρώτη φορά ξεκίνησαν τα Μονοπάτια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας τον Απρίλιο 2016, μία δράση που αφορά στη στήριξη της κοινωνικής οικονομίας και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Μέχρι τώρα πραγματοποιήθηκαν 3 σεμινάρια των 30 ωρών τα οποία παρακολούθησαν 72 συμμετέχοντες.

Στο κεντρικό μας job-board skywalker.gr, διεκδικήσαμε περισσότερες αγγελίες και είδαμε αύξηση 9,75% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Αναλάβαμε χορηγοί επικοινωνίας σε 215 εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και προωθήσαμε με 58 newsletters, σε 210.000 παραλήπτες, πληροφορίες σχετικές με εκπαίδευση, ατομική ανάπτυξη, εργασία και καριέρα, τέχνη, επαγγελματική κατάρτιση και πρακτική άσκηση. Επίσης, συμμετείχαμε σε 12 ημέρες καριέρας και σε 30 ακόμη εκδηλώσεις και εκθέσεις.

Συνεχίζουμε την ανάπτυξη της ιστοσελίδας Rejoin.gr, με χρήσιμα άρθρα για εναλλακτικές μορφές κάλυψης αναγκών. Συνεργασία με περισσότερους από 15 χορηγούς επικοινωνίας και δημοσίευση 260 άρθρων. Παράλληλα, στην ιστοσελίδα Supportbusiness.gr αναρτήθηκαν 52 νέα άρθρα και συνεργαστήκαμε με 4 νέους χορηγούς επικοινωνίας.

Το εξάμηνο κλείσαμε με 22 τεύχη της Skywalker Free Press, δημοσιεύοντας 50 άρθρα, διατηρώντας σταθερά τον αριθμό σημείων διανομής στα 230 σε Αττική και περιφέρεια. Συνολικά, δημοσιεύθηκαν 48.400 θέσεις εργασίας. Η εφημερίδα παραμένει δωρεάν, με 25.000 τιράζ και 40 σελίδες με θέσεις εργασίας και άρθρα βασισμένα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στον εθελοντισμό και στην επιχειρηματικότητα.

Η ανάγκη της αγοράς μας ωθεί σε περισσότερη δράση και νέες υπηρεσίες και εργαλεία. Θυμόμαστε πάντα καλά ποιες περιοχές της κοινωνίας υπηρετούμε από τον Μάιο του 1999 μέχρι σήμερα.

 


Περιγραφή

Απολογισμός Α' Εξαμήνου 2016

Διαβάστε επίσης

Νέα
3ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

11 Οκτωβρίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ThinkBiz Academy: Η σπίθα της νεανικής επιχειρηματικότητας

11 Οκτωβρίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
PRAKSIS BCC – CITI FOUNDATION: Η συνεργασία που οδήγησε στη δημιουργία 220+ επιχειρήσεων

11 Οκτωβρίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η πρόκληση του Δημογραφικού στην εποχή της προσαρμοστικότητας της εργασίας

11 Οκτωβρίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
MOMENTUM: μητέρες και επιχειρηματικότητα

11 Οκτωβρίου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.