Απολογισμός έτους 2017 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Απολογισμός έτους 2017



Το 2017 ολοκληρώθηκε με μία σειρά δράσεων συνυφασμένων με τους πέντε τομείς ενδιαφέροντος του Skywalker.gr. Οι πυλώνες αυτοί είναι η εργασία, η επιχειρηματικότητα, η εκπαίδευση, ο εθελοντισμός και οι ερασιτεχνικές ασχολίες.

Ηλεκτρονικές και φυσικές πλατφόρμες πρωταγωνίστησαν και το 2017 με σκοπό τη συγκέντρωση, την επεξεργασία και την ανταλλαγή γνώσης, εμπειρίας, αντιλήψεων και τάσεων που αφορούν στην κοινωνικοοικονομική ζωή και στην προσωπική ανάπτυξη.

Αναλυτικότερα, στις 17 και 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το 1ο Hobby Festival για μη φονικά χόμπι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, συγκεντρώνοντας 7.000 επισκέπτες, 61 εκθέτες, 32 επιδείξεις και 36 workshop.

Επίσης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Thessaloniki JobFestival την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1 Απριλίου στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Οι 1.100 επισκέπτες που παρευρέθηκαν στη διοργάνωση είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα περίπτερα των 30 επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους που αναζητούσαν προσωπικό, να συμμετάσχουν στις 370 προγραμματισμένες συνεντεύξεις, οι οποίες έλαβαν χώρα μέσα σε 15 ώρες, και να παρακολουθήσουν 28 ώρες workshop με 18 εισηγητές και 13 θέματα σχετικά με την αναζήτηση εργασίας και την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Στις 16 Μαΐου διεξήχθη για 3η συνεχόμενη χρονιά το HR Community Conference & Awards 2017 «HR Bedtime Stories» στο ξενοδοχείο Divani Caravel με κεντρικό μήνυμα«Από τη Συμμόρφωση στη Συναίνεση». Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οργανώθηκανκόμβοι εμπειρίαςHRM«Πες τους Κανόνες με ένα Παραμύθι». Ο κ.Δημήτρης Μπουραντάς, καθηγητής Μάνατζμεντ και Ανθρώπινων Πόρων, διευθυντήςτου ExecutiveMBA, συνδιευθυντήςτου MSc in Human Resources Managementτου Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,ήταν ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου, του οποίου η ομιλίαείχε ως θέματην «Αφήγηση ως μέθοδο εναρμόνισης συμπεριφορών και μέσο εξομάλυνσης της οργανωσιακής συνοχής». Οι 238 συμμετέχοντες μέσα από τη δημιουργία και την αφήγηση ιστοριών προσέγγισαν βιωματικά πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αφηγηματική μέθοδος στην επαναδιατύπωση του εταιρικού κανονιστικού πλαισίου. Στο τέλος του συνεδρίου τιμήθηκαν με διακρίσεις και βραβεία πρόσωπα, οργανισμοί και επιχειρήσεις.

Στις 15 και 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ εθελοντισμού Voluntary Action στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με μεγάλο αριθμών επισκεπτών, που προσήλθαν στην έκθεση 62 Μ.Κ.Ο. και εθελοντικών οργανώσεων, στις συνεδριακές παρουσιάσεις, στα workshop και στα διάφορα δρώμενα. Στο τέλος του φεστιβάλ απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις και βραβεία.

Τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήσαμε δύο μεγάλες εκδηλώσεις, το Education Festival και το Athens JobFestival 2017.

To Education Festival στο ξενοδοχείο Divani Caravel στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου για 2η συνεχή χρονιά και με τον τίτλο «Σπουδάζω Ελλάδα» υποδέχθηκε 41 φορείς της εκπαίδευσης, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, καθώς και να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα workshop και ένα καίριο συνέδριο για τους ίδιους και το οικοσύστημα.

Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου για ακόμη μία χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Athens JobFestival στο Μέγαρο Μουσικής. Οι 3.700 επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν και να αφήσουν βιογραφικό σε 43 μεγάλες εταιρίες. Διεξήχθησαν 28 workshop, ενώ 34 coaches ήταν εκεί για να παράσχουν συμβουλές και καθοδήγηση στους επισκέπτες. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ πλαισιώθηκε και από 5 επωφελείς παράλληλες δράσεις, όπως το Business Photo Shooting, οι LinkedIn Συμβουλές, το Business Dress Coding και το On-line Gamification.

Η χρονιά κλείνει με το GRBossible «Explore Your Business Self», φεστιβάλ νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με ήθος και πάθος. Γνώση, ιδέες, διεξόδους, προοπτικές προσωπικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης πρόσφερε σε περισσότερους από 1.200 επισκέπτες το GR Bossible, που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το Skywalker.gr το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Νοεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Το φεστιβάλ φιλοξένησε ως κεντρικό ομιλητή του τον διεθνούς φήμης global brand specialist, founder of Felix BNIPeter Οικονομίδη. Διεξήχθησαν 25 workshop και πραγματοποιήθηκαν παράλληλες δράσεις, όπως το Παιχνίδι Επιχειρηματικότητας, οι Success Stories και το Meeting Room.

Μέσα στο 2017 συνεχίσαμε τις σταθερές μας δράσεις και τις διευρύναμε. Πραγματοποιήθηκαν 15 JobDays σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια και 42 παρουσιάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σχετικές με τη διαχείριση της σταδιοδρομίας και την αναζήτηση εργασίας.

Στηρίξαμε 336 δράσεις ως χορηγοί επικοινωνίας πανελλαδικά.

Τον Οκτώβριο βγήκε στον αέρα το πρώτο μας application για Android, το Skywalker.gr, δίνοντας τη δυνατότητα στους υποψηφίους να αναζητήσουν αγγελίες εργασίας, να στείλουν το βιογραφικό τους και να φτιάξουν το προσωπικό τους προφίλ μέσα από ένα πολυμορφικό και φιλικό σύστημα.

Στο πλαίσιο των δράσεων των Μονοπατιών προστέθηκαν 3 ακόμα κατηγορίες. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τα Μονοπάτια Αποτελεσματικότητας, που αφορούν στην παροχή βιωματικής προσέγγισης στην ανάπτυξη της αποτελεσματικότητας και απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν παίζοντας σαν παιδιά, τα Μονοπάτια Αναζήτησης Εργασίας με σκοπό να προσφέρουν εισαγωγικές πληροφορίες και ενημέρωση για τεχνικές σχετικά με την αναζήτηση εργασίας και τα Μονοπάτια Αγροτικής Οικονομίας με σκοπό να καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες στην ανίχνευση του τοπίου της αγροτικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Έτσι το 2017 άθροισε 10 Μονοπάτια Απασχολησιμότητας, 9 Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας, 8 Μονοπάτια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, 3 Μονοπάτια Αποτελεσματικότητας, 3 Μονοπάτια Αναζήτησης Εργασίας και 1 Μονοπάτι Αγροτικής Οικονομίας.

H «Skywalker Free Press» τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε ως ένθετο με την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», διατηρώντας τις 48 σελίδες της για την εργασία, την επιχειρηματικότητα, την κοινωνική αντίληψη και την προσωπική ανάπτυξη, αλλά και σε 5 σημεία παραλαβής στην Αθήνα και 3 στη Θεσσαλονίκη. Η συνεργασία αυτή κράτησε μέχρι και το τέλος του έτους, καθώς η εφημερίδα που μας φιλοξενούσε σταμάτησε την καθημερινή κυκλοφορία της και εμείς αναζητήσαμε νέα κανάλια διανομής.

Η περίοδος έκλεισε με αύξηση πελατών κατά 8,79% σε σχέση με την περασμένη χρονιά και αύξηση εμπορικού κύκλου εργασιών κατά 4,22%.

Μία νέα χρονιά ξεκίνησε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πράγματα να συμβούν!


Περιγραφή

Απολογισμός έτους 2017

Διαβάστε επίσης

Νέα
Στις 26 Απριλίου το μαθητικό-επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς από το Junior Achievement Greece

21 Μαρτίου 2018

Διάβασε το άρθρο
Νέα
2ο Thessaloniki Fringe Festival // 15-19 Μαΐου 2024  5 μέρες | 29 παραστάσεις | 10 χώροι

21 Μαρτίου 2018

Διάβασε το άρθρο
Νέα
SuperFoodsFestival 2024- Ζάππειο

21 Μαρτίου 2018

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Athens Pre Pride Party

21 Μαρτίου 2018

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η επιλογή επαγγέλματος γίνεται επιστήμη στο Athens Science Festival 2024

21 Μαρτίου 2018

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.