Απολογισμός έτους 2018 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Απολογισμός έτους 2018



Περισσότερες από 4.500 επιχειρήσεις δημοσίευσαν αγγελίες εργασίας στον ιστότοπο skywalker.gr, δημιουργώντας 8.450 περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες και ανεβάζοντας τις θέσεις για τους υποψηφίους που αναζητούν εργασία στις 57.810.

Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του Skywalker.gr είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί αύξηση των πελατών κατά 17,82% σε σχέση με το περασμένο έτος, καθώς και αύξηση των εσόδων, η οποία διαμορφώθηκε στο +18,57% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Τον Ιανουάριο του 2018 η Skywalker Free Press εξελίσσεται σε Στέντορας και κυκλοφορεί στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα κάθε Σάββατο με 64 σελίδες για την εργασία, την επιχειρηματικότητα, την προσωπική ανάπτυξη και την κοινωνική αντίληψη. Δημοσίευσε περισσότερες από 92.000 αγγελίες εργασίας και πάνω από 1.100 άρθρα και ρεπορτάζ για την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα. Στο τέλος του έτους και έπειτα από 46 τεύχη ο Στέντορας μετασχηματίζεται σε ψηφιακό μέσο διά της ηλεκτρονικής πλατφόρμας stentoras.gr.

Το Skywalker.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας σε πάνω από 270 δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συμμετείχε σε 15 διοργανώσεις σταδιοδρομίας άλλων οργανισμών και φορέων.

Σε φυσικές πλατφόρμες σύγκλισης αναγκών της εργασίας διεξήχθησαν 15 JobDays και 2 JobFestivals, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 επιχειρήσεων και 6.500 υποψηφίων. Οι δράσεις αυτές εμπλουτίστηκαν με συνεντεύξεις, business photo shooting, συμβουλές LinkedIn, business dress coding, on-line games δεξιοτήτων και εξιδεικευμένα workshops ανάπτυξης σχετικών δεξιοτήτων.

Το4οετήσιο συνέδριο στελεχών ανθρώπινων πόρων HR Community Conference & Awards 2018με τον τίτλο «GR HRM Actual Reality» φιλοξένησε περισσότερους από 200 ομιλητές και συνέδρους, που ανέλυσαν τις ανάγκες της ελληνικής επιχειρηματικότητας τις οποίες καλείται να καλύψει ο ιδανικός HR manager του αύριο.

Για τις ανάγκες προσαρμογής της ελληνικής πραγματικότητας στον νέο κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων GDPR πραγματοποιήθηκαν 3 ενημερωτικές ημερίδες με τίτλο «Files Wide Shut!»σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης με συμμετοχή 750 ενδιαφερόμενων διοικητικών θέσεων από διάφορους κλάδους.

Τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε το 3ο διήμερο φεστιβάλ εθελοντισμού Voluntary Action στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή 66 εθελοντικών οργανώσεων. Περιλάμβανε έκθεση και workshops για το κοινό που επισκέφθηκε το φεστιβάλ και συνεδριακές δραστηριότητες και βραβεία για τους συμμετέχοντες οργανισμούς, τα στελέχη τους και το οικοσύστημα του ελληνικού εθελοντισμού.

Τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο Education Festival στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη με τίτλο «Ανακάλυψέ το», που φιλοξένησε 52 φορείς βιωματικής εκπαίδευσης. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά και έδωσε την ευκαιρία στους 2.000 επισκέπτες του να ενημερωθούν, να παρακολουθήσουν workshops και να λάβουν μέρος σε βιωματικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Το 2ο Hobby Festival πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ και επέτρεψε για ένα τριήμερο σε περισσότερους από 10.000 επισκέπτες να ενημερωθούν για μη φονικά χόμπι και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου μέσα από σειρά επιδείξεων και δραστηριοτήτων.

Με τίτλο «As soon as bossible» πραγματοποιήθηκε στην αρχή του Δεκεμβρίου στονΠολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς το Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible 2018. H 3η ετήσια συνάντηση του νέου επιχειρηματικού οικοσυστήματος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα τουυπουργείου Τουρισμούκαι τουΕ.ΣΥ.Ν.Ε. Α.Π.Π.με τη συμμετοχή 60 φορέων, οργανισμών και νεοφυών επιχειρήσεων και υποδέχθηκε περισσότερους από 1.500 επισκέπτες. Εκτός από ευκαιρίες για δικτύωση, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν σε workshops, συνεδρίες business mentoring, να αξιοποιήσουν εργαλεία start-up idea diagnosis και να παρακολουθήσουν θεματικά πάνελ σχετικά με την επιχειρηματικότητα, την ελληνική παραγωγικότητα, τις χρηματοδοτήσεις και τις εξαγωγές.

Το 2018 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10 Μονοπάτια Skywalker, δωρεάν σεμινάρια διάρκειας 30 εκπαιδευτικών ωρών το καθένα. Στα ήδη υπάρχοντα θέματα, της επιχειρηματικότητας, της απασχολησιμότητας, της αποτελεσματικότητας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, της αναζήτησης εργασίας και της αγροτικής οικονομίας προστέθηκαν 2 ακόμα: οι παλετοεφαρμογές και η μελισσοκομία. Τα Μονοπάτια Skywalker πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική σύμπραξη φορέων που διέθεσαν τους χώρους τους και εξειδικευμένων εισηγητών που συμμετείχαν αφιλοκερδώς. Το 2018 εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 200 ενδιαφερόμενοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ωφελούμενων από τα Μονοπάτια Skywalker στους 1.730.

Το 2019 συνεχίζουμε!


Περιγραφή

Απολογισμός έτους 2018

Διαβάστε επίσης

Νέα
3ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

12 Φεβρουαρίου 2019

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Athens Pre Pride Party

12 Φεβρουαρίου 2019

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ThinkBiz Academy: Η σπίθα της νεανικής επιχειρηματικότητας

12 Φεβρουαρίου 2019

Διάβασε το άρθρο
Νέα
«Η Ελλάδα των γεύσεων» Φεστιβάλ Τροφίμων & Ποτών

12 Φεβρουαρίου 2019

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το Ιαπωνικό Φεστιβάλ 2024: Το Καλύτερο από Δύο Κόσμους

12 Φεβρουαρίου 2019

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.