Το HIGGS απορροφά την ethelon και αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο της για την Κοινωνία των Πολιτών | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Το HIGGS απορροφά την ethelon και αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο της για την Κοινωνία των Πολιτών 

Νέα εποχή για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα
Το HIGGS απορροφά την ethelon και αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο της για την Κοινωνία των Πολιτών

Έπειτα από 10 χρόνια και προσφορά πάνω από 1 εκατομμύριο ώρες εθελοντισμού προς την ελληνική κοινωνία, η ethelon, ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε με σκοπό την εδραίωση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής και κυρίαρχης αξίας στην κοινωνία, γυρνά σελίδα και εμπιστεύεται την ομάδα του HIGGS για να συνεχίσει το έργο της! Το HIGGS, ο μεγαλύτερος κόμβος για τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, θα συνεχίσει το σημαντικό αυτό έργο με σκοπό να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ εθελοντών, οργανισμών και εταιριών.

Η ethelon όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα. Από το 2012 που ξεκίνησε είχε ως στόχο να προσφέρει μια λύση σε όλους αυτούς τους οργανισμούς που δεν μπορούσαν να βρουν τους εθελοντές που χρειάζονταν για να ενισχύσουν το έργο τους και στον κόσμο που ήθελε να χρησιμοποιήσει την ενέργεια και τις ικανότητές του για να προσφέρει αλλά δεν ήξερε πώς. Έτσι, δημιούργησε μια πλατφόρμα που συνδέει αυτές τις δύο ανάγκες, και μέσα από ένα σύνολο δράσεων, εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών κινητοποίησε και συνέδεσε άτομα, αυτόνομες ομάδες, θεσμικούς φορείς και εταιρίες με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ τους με βάση την εθελοντική προσφορά.

Μεταξύ άλλων, αποκορύφωμα της δράσης της όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο τρόπος που συνέβαλε στη διαχείριση κρίσεων των δύσκολων στιγμών της χώρας, όπως στις πυρκαγιές στο Μάτι, όταν πάνω από 250.000 άνθρωποι ενημερώθηκαν μέσω της ethelon για το πώς μπορούσαν να βοηθήσουν και υποστηρίξουν τους συνανθρώπους τους.

Τέλος, σε συνεργασία με μερικές από τις κορυφαίες εταιρίες στην Ελλάδα, ανέπτυξαν την έννοια του εταιρικού εθελοντισμού, προσφέροντας σε εργαζόμενους τις κατάλληλες ευκαιρίες για να διαθέσουν τον χρόνο και τις ικανότητές τους για καλό σκοπό.

Το HIGGS, το οποίο αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο της ethelon, κατέχει από το 2015 έναν κεντρικό ρόλο στην Κοινωνία των Πολιτών, προσφέροντας υπηρεσίες και προγράμματα ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης για μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες, αποτελώντας παράλληλα ένα σημείο συνεργασίας και δικτύωσης για όλο το οικοσύστημα. Σε μόλις 7 χρόνια λειτουργίας η ομάδα του HIGGS υποστήριξε 204 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, βοηθώντας τες να διασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις άνω των 11.000.000 €, να δημιουργήσουν 861 νέες θέσεις εργασίας και να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 360.000 ωφελούμενους. Ακολουθώντας τα επιτυχημένα βήματα της μέχρι τώρα πορείας της ethelon, το HIGGS έχει στόχο να ισχυροποιήσει και να διαδώσει περαιτέρω την κουλτούρα του εθελοντισμού στη χώρα μας.

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS, δηλώνει: «Είμαστε πολύ περήφανοι που αναλαμβάνουμε να συνεχίσουμε το έργο της ethelon και να δώσουμε την ευκαιρία σε οργανισμούς, εθελοντές και εταιρίες να συντονιστούν αποτελεσματικότερα, ώστε η προσφορά όλων να έχει τον μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο. Είναι μέσα στο DNA του HIGGS να ενδυναμώνει όλες τις προσπάθειες θετικού κοινωνικού και περιβαλλοντικού αντικτύπου και ήταν φυσικό για εμάς να αναλάβουμε την πλατφόρμα εθελοντισμού, ώστε να προσφέρουμε άλλο ένα εργαλείο ενδυνάμωσης στο οικοσύστημα».

Ο Κωσταπάνος Μηλιαρέσης, ένας εκ των συνιδρυτών της ethelon, αναφέρει: «Ήταν μεγάλη τιμή και ευθύνη που αποτελέσαμε μέσο έκφρασης και ευαισθητοποίησης για χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, από μικρά παιδιά και μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους μέχρι και συνταξιούχους, στηρίζοντας το σπουδαίο έργο τόσων οργανισμών και εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα και τους ευχαριστούμε όλους γι’ αυτή την εμπιστοσύνη. Το τελευταίο διάστημα αναζητούσαμε τον καλύτερο τρόπο να συνεχιστεί αυτό το έργο και είμαστε πολύ χαρούμενοι, αφού πιστεύουμε ότι η ομάδα του HIGGS πληροί όλα αυτά τα κριτήρια που αναζητούσαμε, όπως η άμεση επαφή με την Κοινωνία των Πολιτών και η προτεραιότητά της για ουσιαστικό αντίκτυπο. Ευχαριστούμε πολύ τον Σωτήρη, καθώς και όλη την ομάδα του HIGGS, και είμαστε σίγουροι πως μέσω αυτών θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για εθελοντισμό και κοινωνική συμμετοχή».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα εδώ.

 


Περιγραφή

Έπειτα από 10 χρόνια και προσφορά πάνω από 1 εκατομμύριο ώρες εθελοντισμού προς την ελληνική κοινωνία, η ethelon, ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε με σκοπό την εδραίωση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής και κυρίαρχης αξίας στην κοινωνία, γυρνά σελίδα και εμπιστεύεται την ομάδα του HIGGS για να συνεχίσει το έργο της! Το HIGGS, ο μεγαλύτερος κόμβος για τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, θα συνεχίσει το σημαντικό αυτό έργο με σκοπό να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ εθελοντών, οργανισμών και εταιριών.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Το ετήσιο συνέδριο του HIGGS επικεντρώνεται στο ψηφιακό περιβάλλον και την Τεχνητή Νοημοσύνη

19 Ιουλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
ΘΑΛΗΣ ΙΙ: Υπηρεσία αξιολόγησης οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

19 Ιουλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ολοκληρώθηκε το ετήσιο συνέδριο του HIGGS «Φιλανθρωπία 2.0»

19 Ιουλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
7ο HIGGS Donors Speed-dating Event

19 Ιουλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Φιλανθρωπία 2.0: Το ετήσιο συνέδριο του HIGGS επιστρέφει!

19 Ιουλίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.