Καινοτόμα εκδήλωση για την ψυχική υγεία σε κατάστημα της Coco-Mat | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Καινοτόμα εκδήλωση για την ψυχική υγεία σε κατάστημα της Coco-Mat



Κέντρο Ημέρας για την Υποστήριξη Εργαζομένων Αιγάλεω

Καινοτόμα εκδήλωση για την ψυχική υγεία σε κατάστημα της Coco-Mat

Η ψυχική υγεία στους χώρους εργασίας είναι φλέγον ζήτημα. Για πρώτη φορά, στις 19 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-ημερίδα για τη σχέση ψυχικής υγείας και εργασίας σε πραγματικό εργασιακό χώρο. Η εκδήλωση έγινε στο κατάστημα της Coco- Mat στο Περιστέρι και στόχευε στην ενημέρωση για τον ρόλο των κέντρων ημέρας υποστήριξης εργαζομένων και την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της ψυχικής υγείας. Η εκδήλωση περιλάμβανε εισαγωγικές ομιλίες και κατά βάση βιωματικά εργαστήρια για:

  • την αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης
  • τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης
  • την ισορροπία επαγγελματικής – οικογενειακής ζωής.

Η κυρία Σοφία Στουραΐτου, ψυχολόγος με MSc, αναφέρθηκε στην καινοτομία της λειτουργίας των κέντρων ημέρας υποστήριξης εργαζομένων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι νέες αυτές μονάδες στελεχώνονται από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους απασχόλησης και ψυχίατρο και στοχεύουν στην αντιμετώπιση των πολλαπλών αναγκών των εργαζομένων σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας. Παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες (βραχεία ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, συμβουλευτική απασχόλησης, πρόληψη/διάγνωση αγχωδών διαταραχών κ.ά.) σε ατομικό και/ή ομαδικό επίπεδο για κάθε εργαζόμενο ή αναζητούντα εργασία. Παράλληλα προσφέρουν υπηρεσίες δωρεάν σε δημόσιες, ιδιωτικές ή μη κυβερνητικές επιχειρήσεις και οργανώσεις για την επιμόρφωση των στελεχών τους σε θέματα ψυχικής υγείας, ή για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των εργαζομένων τους.

Η κυρία Ευγενία Λιανού, υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Coco-Mat, ανέλυσε την ανάγκη της συμπερίληψης και της δημιουργίας ενός κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ της επιχείρησης και των εργαζομένων, ενώ ο κύριος Ανδρέας Πετρόπουλος, στέλεχος ενημέρωσης και υποστήριξης του skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στις πολλαπλές ανάγκες των εργαζομένων. Τέλος, η κυρία Αγγελική Μυλωνά, προϊσταμένη γραφείου ανθρώπινου δυναμικού στο ίδρυμα «Η Θεοτόκος», επικεντρώθηκε στο ζήτημα του σεβασμού και της αξιοπρέπειας, με τα οποία χρειάζεται να περιβάλλουν οι επιχειρήσεις τους εργαζομένους οι οποίοι αναρρώνουν ή βιώνουν μια χρόνια νόσο.

Η έμφαση της εκδήλωσης δόθηκε στη διεξαγωγή των τριών βιωματικών εργαστηρίων που συντόνισαν επαγγελματίες από τα Κέντρα Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων Αιγάλεω και Πειραιά. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα θέματα στην εργασία τα οποία τους προβληματίζουν και να συζητήσουν με επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Coco-Mat και τα Κέντρα Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων Αιγάλεω και Πειραιά (ΠΕΨΑΕΕ). Η διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης σε πραγματικό χώρο εργασίας, όπως είναι το κατάστημα της Coco-mat, σηματοδοτεί την πεποίθησή μας ότι η ψυχική υγεία μάς αφορά όλους, μπορούμε να μιλάμε για αυτή και πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας.

Τηλέφωνα: 210 5317776

210 5914802

210 5910842

694 441 0992

Διεύθυνση: Δωδεκανήσου 14, Αιγάλεω 2ος όροφος 12 241

Τα Κέντρα Ημέρας υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Next GenerationEU.


Περιγραφή

Η ψυχική υγεία στους χώρους εργασίας είναι φλέγον ζήτημα. Για πρώτη φορά, στις 19 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-ημερίδα για τη σχέση ψυχικής υγείας και εργασίας σε πραγματικό εργασιακό χώρο.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Εκδήλωση-αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

02 Αυγούστου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Αθηναίοι Δρομείς Εκδήλωση πρωτοχρονιάτικης πίτας 2024

02 Αυγούστου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
TEDxDUTH

02 Αυγούστου 2023

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
CodER - Ενημερωτική εκδήλωση

02 Αυγούστου 2023

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
13o Mobile Connected World

02 Αυγούστου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.