Συμβουλές καριέρας από την ομάδα της ManpowerGroup Greece | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Συμβουλές καριέρας από την ομάδα της ManpowerGroup Greece



Η ψηφιακή εξέλιξη: Οι δεξιότητες που η επόμενη γενιά φέρνει στην εργασία

Στον κόσμο της απασχόλησης, πολλές νέες δεξιότητες κάνουν την εμφάνισή τους, οι οποίες έχουν αντίκτυπο στην επαγγελματική και καθημερινή ζωή των νέων.

Οι παλαιότερες γενιές καλούνται να μάθουν για τον νέο ψηφιακό μετασχηματισμό που επηρεάζει την οικονομία. Ωστόσο, για τους «Millennials» και τη «Γενιά Z», οι ψηφιακές δεξιότητες αποτελούν μέρος της εργασίας τους από την πρώτη ημέρα.

Ο όμιλος ManpowerGroup παρουσιάζει ορισμένους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δεξιότητές τους στον χώρο εργασίας σήμερα αλλά και στο μέλλον.

Αξιολογήστε τον βαθμό στον οποίο είστε έτοιμοι να εισέλθετε στην αγορά εργασίας τού σήμερα

Πόσο εξοικειωμένοι είστε με την ψηφιακή τεχνολογία; Οι νέες τεχνολογίες και οι καινοτομίες αλλάζουν το μέλλον της εργασίας, και το DigiQuotient αντικατοπτρίζει την επιθυμία και την ικανότητά σας να αναπτυχθείτε και να ηγηθείτε σε αυτόν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο ψηφιακό κόσμο. Μπορείτε να κάνετε το τεστ για να ανακαλύψετε τον βαθμό στον οποίο είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και τι μπορείτε να προσφέρετε στους εργοδότες.

Επωφεληθείτε από τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Όπως έγραψε ο CEO της ManpowerGroup Jonas Prising, σε ένα γράμμα προς τους Millennials, υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Οι αλλαγές που βλέπουμε σήμερα είναι μόνο η αρχή. Η ικανότητα του να μαθαίνεις και να προσαρμόζεσαι στις νέες όλο και μεταβαλλόμενες συνθήκες είναι απαραίτητη, καθώς ο μετασχηματισμός συνεχίζει και θα συνεχίζει να επηρεάζει πολλούς κλάδους της οικονομίας.

«Ορισμένες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν σημαντικά από την αυτοματοποίηση και τη ρομποτική, και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν με τρόπους που είναι δύσκολο να προβλεφθούν, αλλά αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι πως θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες οι ικανότητες προσαρμογής αλλά και μάθησης, καθώς τα ψηφιακά συστήματα εξελίσσονται και μεταλλάσσονται διαρκώς», δήλωσε ο Prising.

Προετοιμαστείτε για ένα μακρύ ταξίδι

Οι Millennials κατανοούν την ανάγκη για συνεχή ανάπτυξη δεξιοτήτων προκειμένου να παραμείνουν ενεργοί στην αγορά εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξελίσσουν διαρκώς τις ψηφιακές τους δεξιότητες όχι μόνο στο σήμερα αλλά και στο μέλλον. Σύμφωνα με έρευνα της ManpowerGroup για την επαγγελματική καριέρα των Millennials, το 93% επιθυμεί αέναη μάθηση και είναι πρόθυμο να διαθέσει τον προσωπικό του χρόνο ή/και πόρους για περαιτέρω εκπαίδευση. Αυτή η νοοτροπία βλέπει τις θέσεις εργασίας ως σκαλοπάτια με στόχο την αυτοβελτίωση παρά ως τελικό προορισμό.

Οι Millennials έχουν αναδιαμορφώσει την έννοια της επαγγελματικής ασφάλειας, θεωρούν ότι το πιο σημαντικό δεν είναι σε ποια επαγγελματική θέση θα καταλήξουν αλλά οι γνώσεις που θα έχουν κερδίσει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Για τους νέους που εισέρχονται στον κόσμο της εργασίας σήμερα, οι ψηφιακές δεξιότητες αποτελούν μια δεδομένη αφετηρία. Ωστόσο, δεν αποτελούν το τέλος. Ακόμα πιο σημαντική είναι η ικανότητα μάθησης (learnability) για τη συνεχή ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας τους, γεγονός το οποίο θα αποδειχθεί επωφελές τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον.

Σχετικά με τη ManpowerGroup™

Ο όμιλος ManpowerGroup® (NYSE: MAN), η κορυφαία παγκόσμια εταιρία λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να μετασχηματιστούν σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο εργασίας, αναζητώντας, αξιολογώντας, αναπτύσσοντας και διαχειριζόμενοι τα ταλέντα που τους επιτρέπουν να κερδίσουν. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ παράλληλα βρίσκουμε ουσιαστική, βιώσιμη απασχόληση για εκατομμύρια ανθρώπους σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των brands μας –Manpower, Experis και Talent Solutions– δημιουργεί σημαντικά μεγαλύτερη αξία για υποψηφίους και πελάτες σε περισσότερες από 70 χώρες και περιοχές και το κάνει εδώ και 75 χρόνια. Αναγνωρίζουμε με συνέπεια τη διαφορετικότητά μας –ως το καλύτερο μέρος για να εργαστούμε για τις γυναίκες, την ένταξη, την ισότητα και την αναπηρία και το 2023 ο όμιλος ManpowerGroup ανακηρύχθηκε ως μια από τις πιο ηθικές εταιρίες στον κόσμο για 14η φορά– επιβεβαιώνοντας τη θέση μας ως «εταιρίας επιλογής» για ταλέντα που αναζητούν εργασία.


Περιγραφή

Η ψηφιακή εξέλιξη: Οι δεξιότητες που η επόμενη γενιά φέρνει στην εργασία  

Διαβάστε επίσης

Νέα
Η Συμβολή των Γυναικών στην Τεχνολογία: Κλείνοντας το Χάσμα των Δύο Φύλων Συμβουλές καριέρας από την ομάδα της ManpowerGroup Ελλάδας

01 Αυγούστου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
In-Person Women In Tech Summit by Product Led Growth Hub

01 Αυγούστου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Πρόγραμμα 500 υποτροφιών στον τομέα της Τεχνολογίας από τη Mexoxo και την INCO Academy

01 Αυγούστου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το GAMEATHLON, η μεγαλύτερη και παλαιότερη έκθεση τεχνολογίας και video games στην Ελλάδα, επιστρέφει powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ!

01 Αυγούστου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
BEST Soft Skills Track

01 Αυγούστου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.