Nέο πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων για τον ψηφιακό και βιώσιμο μετασχηματισμό της οικονομίας | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Nέο πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων για τον ψηφιακό και βιώσιμο μετασχηματισμό της οικονομίας



Nέο πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων για τον ψηφιακό και βιώσιμο μετασχηματισμό της οικονομίας

Αξιοποιώντας την 11ετή παρουσία του στο start-up οικοσύστημα, το Envolve δημιουργεί ένα νέο πρόγραμμα επιτάχυνσης με στόχο να πολλαπλασιάσει τον αντίκτυπο του οργανισμού.

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2023 – Το Envolve Entrepreneurship (https://envolveglobal.org), ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτομίας με έδρα την Ελλάδα και διεθνή δραστηριότητα, ανακοινώνει την έναρξη του EnvolveXL, ενός νέου προγράμματος επιτάχυνσης επιχειρήσεων, με στόχο να προωθήσει την ψηφιακή και βιώσιμη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας. Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, το EnvolveXL θα υποστηρίξει συνολικά 100 νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί από ελληνικές ομάδες ανά τον κόσμο ή έχουν έδρα την Ελλάδα. Σε κάθε κύκλο, το πρόγραμμα θα υποδέχεται 20 ομάδες που θα συμμετάσχουν σε ένα εντατικό πρόγραμμα επιτάχυνσης, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υποστήριξη από το στάδιο του σχεδιασμού της ιδέας μέχρι και το στάδιο της επένδυσης, ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια, συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκδηλώσεις δικτύωσης και προώθησης, mentoring,  καθώς και ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση και υποστήριξη του Libra Philanthropies (https://libraphilanthropies.org/), έχει ως απώτερο στόχο τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας σε ένα διεθνές υπόδειγμα καινοτομίας. Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο EnvolveXL θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2024 στον ακόλουθο σύνδεσμο https://envolveglobal.org/envolveXL/apply

«Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην καρδιά του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων όλα αυτά τα χρόνια και δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε την επόμενη γενιά των επιχειρηματιών που έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν τα παγκόσμια δεδομένα», δήλωσε ο Αλέξανδρος Νούσιας, Managing Director του Envolve Entrepreneurship. «Καθώς το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξελίσσεται, οφείλουμε να διασφαλίσουμε τη διαρκή υποστήριξή του και τη διάθεση ολοένα και περισσότερων πόρων. Όραμα του Envolve είναι να αποτελέσει έναν κόμβο καινοτομίας, μέσω του οποίου θα αναδεικνύονται οι ηγέτες και οι ηγέτιδες που θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην οικονομία του αύριο. Αναζητάμε 100 δυναμικές ομάδες, οι οποίες, δρώντας ως καταλύτες, θα επιφέρουν την αλλαγή μέσω νέων οικονομικών μοντέλων και θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις παγκοσμίως, εστιάζοντας στην ψηφιακή μετάβαση και τη βιωσιμότητα».

Το 2012 ιδρύθηκε το Hellenic Entrepreneurship Award (HEA), το οποίο μετονομάστηκε σε Envolve Award Greece το 2018, αποτελώντας το κεντρικό (flagship) πρόγραμμα του Envolve Entrepreneurship. Ως ένας από τους μακροβιότερους οργανισμούς υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το Envolve έχει υποστηρίξει μέσω του EAG 37 καινοτόμες επιχειρήσεις από 20 διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, προσφέροντας χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 6.000.000 ευρώ,  ενώ η αποτίμησή τους αγγίζει τα 860.000.000 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, έχει συμβάλει στην ανάπτυξη μερικών εκ των πιο επιτυχημένων νεοφυών εταιριών του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, όπως η Blueground, η RTsafe, η Apifon, η PD Neurotechnology, η Ferryhopper, η Carge, η CollegeLink και άλλες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας.

To Envolve εξελίσσει τους ιδρυτές και τις ομάδες τους και πυροδοτεί την καινοτομία μέσα από τρεις πυλώνες: Υποστήριξη Επιχειρηματιών (Founders Support), Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων (Upskilling) και Επιχειρηματική Καινοτομία (Business Innovation) με την υλοποίηση δεκάδων προγραμμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όντας στο πλευρό χιλιάδων επιχειρηματιών για περισσότερα από 11 χρόνια, το Envolve έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος και να αυξάνει διαρκώς τον αντίκτυπό του.

Το EnvolveXL θα λειτουργεί με τη μορφή ενός υβριδικού μοντέλου, εμπνευσμένο από προγράμματα επιτάχυνσης ανά τον κόσμο, συγκεντρώνοντας βέλτιστες πρακτικές σε διαφορετικούς κλάδους και ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο επαφών (Industry Experts). Το ΕnvolveXL υιοθετεί μια προσέγγιση, η οποία θέτει στο επίκεντρο την ιδρυτική ομάδα, τον ανθρώπινο παράγοντα, ενώ παράλληλα επικεντρώνεται στην εμπορική επιτυχία της επιχείρησης.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερα στάδια:

  • επικύρωση της επιχειρηματικής ιδέας ή υπηρεσίας/προϊόντος (product validation)
  • οριστικοποίηση του επιχειρηματικού μοντέλου (business validation)
  • επικύρωση του εμπορικού μοντέλου και της αγοράς (market validation)
  • επίτευξη επενδυτικής ετοιμότητας (investment readiness)

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και τη διαρκή πρόσβαση στο δίκτυο υποστήριξης του Envolve είναι η συνεισφορά στο πρόγραμμα και κατ’ επέκταση στο οικοσύστημα, προσφέροντας έως και 1% των μετοχών της επιχείρησης. Το EnvolveXL προσφέρει, παράλληλα, ευκαιρίες μικροεπενδύσεων και επιπλέον χρηματοδότησης σε επιλεγμένες ομάδες μέσω της προσέγγισης «Investing for Good».

Συγκεκριμένα, το EnvolveXL προσφέρει 265.000 ευρώ ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβανομένων 65.000 ευρώ για μικροεπενδύσεις στις 5 καλύτερες start-ups που θα αναδειχθούν. Επίσης, θα επενδυθούν μέχρι και 200.000 ευρώ σε έως τρεις εταιρίες από κάθε κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης, ώστε να υποστηριχθεί η εξέλιξή τους παγκοσμίως. Με την προσέγγιση αυτή, το EnvolveXL θα προσφέρει στις ομάδες σημαντική υποστήριξη, ώστε να εισέλθουν σε ένα στάδιο ανάπτυξης, να δικτυωθούν σε διεθνείς αγορές και να προσελκύσουν επενδυτές. Η πιθανή υπεραξία που θα προκύψει από τα επενδυμένα κεφάλαια σε επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις, θα αξιοποιηθεί από το Envolve, ώστε να ενισχυθεί το έργο του.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε την υποστήριξή μας στην ανάπτυξη του Envolve και αναμένουμε με ανυπομονησία τον μετασχηματιστικό αντίκτυπο που θα φέρει το νέο κεντρικό του πρόγραμμα, EnvolveXL», δήλωσε η Ροσάννα Μόρτογλου, CEO του Libra Philanthropies, ιδρυτικού χορηγού του προγράμματος. «To Envolve βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και τώρα αξιοποιώντας τα περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας και το παγκόσμιο δίκτυο που έχει δημιουργήσει, η ομάδα ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρηματιών. Είμαστε βαθύτατα αφοσιωμένοι στο έργο μας για την ενίσχυση των επιχειρηματιών της χώρας προς μία επιτυχημένη πορεία».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο πρόγραμμα του Envolve, τα στάδια υποστήριξης, τα οφέλη και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://envolveglobal.org/envolveXL  

Σχετικά με το Envolve Entrepreneurship

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που βρίσκεται στο προσκήνιο της καινοτομίας από την ίδρυσή του, το 2012. Ο οργανισμός υποστηρίζει τους ανθρώπους πίσω από τις επιχειρηματικές ιδέες και προωθεί την καινοτομία μέσα από ένα ανοιχτό οικοσύστημα, που βασίζεται στις συνέργειες, τη διαφάνεια και την εξωστρέφεια. Το Envolve λειτουργεί ως ένας κόμβος καινοτομίας και γνώσης, προσφέροντας εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, υποστήριξη επιχειρηματιών, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού για την παγκόσμια κοινότητα.

Με το πρόγραμμα EnvolveXL, ο οργανισμός καλλιεργεί την επόμενη γενιά επιχειρηματιών, εξελίσσοντας το κεντρικό (flagship) πρόγραμμά του, χτίζοντας πάνω στην επιτυχημένη πορεία των πρώην προγραμμάτων Envolve Awards, στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη 37 επιχειρήσεων και έχει προσφέρει περισσότερα από 6.000.000 ευρώ στην οικονομία, προάγοντας τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας αλλά και την οικονομική ευημερία.

Μάθε περισσότερα για το Envolve στον ακόλουθο σύνδεσμο https://envolveglobal.org.

Σχετικά με το Libra Philanthropies

Το Libra Philanthropies είναι ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με έδρα τις ΗΠΑ που ιδρύθηκε από το Libra Group και είναι αφιερωμένο στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους ανθρώπους, τις κοινότητες και τις μελλοντικές γενεές παγκοσμίως. Το ίδρυμα είναι μια συλλογή 10 φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών που περιλαμβάνουν προγράμματα κοινωνικού αντίκτυπου και ανεξάρτητους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχουν ιδρυθεί από το οικοσύστημα της Libra. Οι πρωτοβουλίες αυτές επικεντρώνονται στην ψυχική υγεία, την ηγεσία και την ενδυνάμωση, την επιχειρηματικότητα, την αντιμετώπιση παγκόσμιων ζητημάτων μέσω της προώθησης σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την παροχή ευκαιριών σε άτομα και κοινότητες υψηλών δυνατοτήτων παγκοσμίως.

Για να μάθετε περισσότερα για το Libra Philanthropies, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.libraphilanthropies.org.

Για περισσότερες πληροφορίες:

V+O Communication

Μαρία Σαγάνα

T: +30 210 724 9000 

[email protected]


Περιγραφή

Αξιοποιώντας την 11ετή παρουσία του στο start-up οικοσύστημα, το Envolve δημιουργεί ένα νέο πρόγραμμα επιτάχυνσης με στόχο να πολλαπλασιάσει τον αντίκτυπο του οργανισμού.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Σε τροχιά επιτάχυνσης: Οι 20 ομάδες που συμμετέχουν στο EnvolveXL

02 Νοεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η Ελληνική Αποστολή Καινοτομίας στη Βαρκελώνη με το πρόγραμμα RInnoValleys

02 Νοεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Αυτό το Σαββατοκύριακο η ECDM Expo NORTH, η έκθεση για το ηλεκτρονικό εμπόριο και το ψηφιακό μάρκετινγκ στη Βόρεια Ελλάδα

02 Νοεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ανοιχτές παραμένουν οι αιτήσεις για τον μαθητικό διαγωνισμό αειφόρου επιχειρηματικότητας του Envolve Entrepreneurship

02 Νοεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το EnvolveXL επενδύει στο οικοσύστημα καινοτομίας στηρίζοντας 100 startups μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

02 Νοεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.