Corallia Space Investors’ Day: Το πρώτο Space Track στη Νοτιοανατολική Ευρώπη | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Corallia Space Investors’ Day: Το πρώτο Space Track στη Νοτιοανατολική Ευρώπη



Corallia Space Investors’ Day: Το πρώτο Space Track στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Το Corallia, μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, συντονιστής της θερμοκοιτίδας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα (ESA BIC Greece) και του ελληνικού Cluster στον τομέα των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster), διοργάνωσαν, σε συνεργασία με το Tech Tour, το Corallia Space Investors’ Day (CSDI) με στόχο την υποστήριξη και την ανάδειξη συναφών εταιριών από το διαστημικό οικοσύστημα.

Στο Corallia Space Investors’ Day, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Tech Tour South East 2023, συγκεντρώθηκαν συνολικά 200 συμμετέχοντες με εκπροσώπηση από Ευρωπαίους επενδυτές, επιχειρηματικούς εταίρους και εμπειρογνώμονες, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με εταιρίες space tech υψηλών δυνατοτήτων και έτοιμες για επενδύσεις ώστε να ενισχύσουν την επενδυτική τους ετοιμότητα, να δημιουργήσουν επαφές, να αξιοποιήσουν εμπειρίες και να επιτύχουν την ανάπτυξή τους.

Από τη θερμοκοιτίδα του ESA BIC Greece συμμετείχαν τέσσερις καινοτόμες εταιρίες (Angely, Bitrezus, Caius, Insighio), οι οποίες μαζί με έξι από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υποστηριζόμενες από το πρόγραμμα InnORBIT, ήρθαν σε επαφή με επενδυτές, επιχειρηματικούς εταίρους και έμπειρους καλεσμένους σε μια ειδική διαστημική συνεδρία.

Ο Γιώργος Μενδρινός, CEO της Caius, δήλωσε: «Νιώθουμε πολύ ικανοποιημένοι από τη δουλειά μας και τη στήριξη από τους συνεργάτες μας, ιδιαίτερα το Corallia και το ESA BIC Greece, που μας οδήγησαν εδώ. Μέσω των δυνητικών επενδύσεων θα έχουμε την ευκαιρία να εξελίξουμε το προϊόν μας, αλλά και να διευρύνουμε τη λειτουργία του σε όλη τη Νότια Ευρώπη».

Επιπρόσθετα, ο Αντώνης Γκότσης, CEO της Insighio, δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση: «Με τη συμμετοχή μας στο CSID μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε την έως τώρα πορεία της εταιρίας μας, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης σε ένα απαιτητικό κοινό, αποτελούμενο από επενδυτές, ειδικούς από τη βιομηχανία και άλλες startups. Ιδιαιτέρως θετικά κρίνουμε την αλληλεπίδραση με το κοινό και τις ερωτήσεις που κληθήκαμε να απαντήσουμε μετά την παρουσίαση. Η υποστήριξη που λάβαμε από το Corallia και το ESA BIC Greece μας βοήθησε να προετοιμάσουμε ένα άρτιο επιχειρηματικό πλάνο, ευελπιστώντας τους επόμενους μήνες να αξιοποιήσουμε την εμπειρία που αποκομίσαμε και να βελτιώσουμε την παρουσία μας σε αντίστοιχες δραστηριότητες αναζήτησης χρηματοδότησης, κρίσιμες για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας».

Το Tech Tour είναι μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες προσανατολισμένες στους επενδυτές στην Ευρώπη και συνδέει επιχειρηματίες, επενδυτές και επιχειρηματικούς εταίρους από όλο τον κόσμο με αξιόλογες startups.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη διαστημική θερμοκοιτίδα του ESA BIC Greece στο www.esa-bic.gr και πλάνο υποστήριξης υποβολής στο https://www.esa-bic.gr/cut-off-date-october/.

Σχετικά με το Corallia

Το Corallia είναι Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» και αποτελεί μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ που επιτελεί κοινωφελείς αναπτυξιακούς σκοπούς. Συστάθηκε το 2005, έχοντας ως όραμα μια Ελλάδα στην οποία «οι επιστήμες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός θα ανθήσουν» και ειδικότερους στόχους τη διάδοση της κουλτούρας της «Χαράς της Δημιουργίας» και την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων «Innovation Made in Greece».

Για την επίτευξη του οραματικού στόχου του το Corallia έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με εστίαση στη(ν): ενίσχυση και διάδοση της καινοτομίας όλων των μορφών στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, διαμόρφωση κλάδων τεχνολογιών αιχμής και ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας με συγκριτικό πλεονέκτημα, τόνωση των δεσμών βιομηχανίας, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, δημόσιας διοίκησης και πολιτών, ανάπτυξη των εξαγωγών και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας, δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και αναστροφή της διαρροής του ανθρώπινου δυναμικού, παροχή πληροφόρησης, έμπνευσης και κατάρτισης κυρίως σε θέματα επιχειρηματικότητας και υψηλής τεχνολογίας και επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα και στην καλλιέργεια σχέσεων με τη διασπορά, δημιουργία ολοκληρωμένων δομών υποστήριξης νέων επίδοξων επιχειρηματιών και δυναμικών επιχειρήσεων με ολοκληρωμένες υπηρεσίες θερμοκοιτίδας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης.

Για την υλοποίηση των δράσεων του το Corallia συνεργάζεται με πολλούς φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και με πάνω από 100 εθελοντές και εμπειρογνώμονες. Από τη δράση του έχουν ωφεληθεί άμεσα πάνω από 10.000 άνθρωποι, ενώ οι έμμεσα ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 100.000 πολίτες. 25.000 άτομα ακολουθούν τα κοινωνικά δίκτυα του Corallia.

Περισσότερες πληροφορίες: corallia.org


Περιγραφή

Corallia Space Investors’ Day: Το πρώτο Space Track στη Νοτιοανατολική Ευρώπη  

Διαβάστε επίσης

Νέα
Start For Future Summit

11 Ιουλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Trophy-Τροφή Challenge 2022: Ξεκινά ο καινοτόμος διαγωνισμός του αγροδιατροφικού τομέα από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

11 Ιουλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Smart Forest Innovation Challenge

11 Ιουλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Greek Fintech Hub: Μια σημαντική πρωτοβουλία για το fintech στην Ελλάδα και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης

11 Ιουλίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.