ParentED: μια επιχείρηση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας με την υποστήριξη του προγράμματος STARTAB | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

ParentED: μια επιχείρηση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας με την υποστήριξη του προγράμματος STARTAB



ParentED: μια επιχείρηση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας με την υποστήριξη του προγράμματος STARTAB

Μια ξεχωριστή επιχείρηση δημιούργησε η Βασιλική Βακαλοπούλου, ορμώμενη από τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, με την υποστήριξη του προγράμματος επιχειρηματικότητας STARTAB. Το ParentED βασίζεται στο δεδομένο ότι η εκπαίδευση των παιδιών και των γονέων αποτελεί το μέσο εξέλιξης των ανθρώπων για τη βελτίωση του τρόπου ζωής.

Το ParentED στοχεύει σε αρμονικές οικογενειακές σχέσεις, στη βελτίωση του γονικού ρόλου, στην αποφοίτηση νέων από το σχολείο με αρμονική προσωπικότητα και ανεξάρτητη σκέψη και στην ανάπτυξη ανεξάρτητου κριτικού πνεύματος των νέων. Αποτελεί τον πρώτο ιστότοπο που προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα εύρεσης του κατάλληλου επαγγελματία εκπαίδευσης-υποστήριξης των παιδιών, σε συνδυασμό με την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν και οι ίδιοι σε θέματα που σχετίζονται με την καλλιέργεια και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, τη διαχείριση και καθοδήγηση των παιδιών αλλά και την καλλιέργεια αρμονικών οικογενειακών σχέσεων.

Η επιχείρηση βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες: Ο πρώτος σχετίζεται με την εκπαίδευση γονέων, η οποία δεν αποτελεί μια αποσπασματική διαδικασία αλλά μια στρατηγική συνεχούς υποστήριξής τους, και επιτυγχάνεται μέσω ανοικτών ερωτήσεων και σεμιναρίων. Ο δεύτερος άξονας επικεντρώνεται στις ανάγκες των παιδιών και των εφήβων για ποιοτική εκπαίδευση, συμβουλευτική καθοδήγηση και ανάπτυξη ανεξάρτητου κριτικού πνεύματος.

Σχετικά με τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα, η Βασιλική δήλωσε: «Το πρόγραμμα ήταν η κινητήρια δύναμη για να αρχίσω να εξετάζω τη ζωή μου ως επιχειρηματία. Καθοδηγούμενη, έλαβα πολύτιμες γνώσεις για όλες τις πτυχές της εργασίας και της ζωής μου. Ο μέντοράς μου μου παρείχε συμβουλές, γνώσεις και ανατροφοδότηση σε κάθε βήμα, ενώ με στήριξε με την εμπειρία του και με βοήθησε να καταλάβω πώς να θέσω την ιδέα μου σε εφαρμογή».

Σκοπός του προγράμματος επιχειρηματικότητας STARTAB είναι να ενδυναμώσει τους νέους με τις δεξιότητες και την καθοδήγηση που χρειάζονται για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, να επιτύχουν οικονομική ανεξαρτησία και να αλλάξουν τη ζωή τους. Το πρόγραμμα παρέχει συνεχή εκπαίδευση και υποστήριξη σε επίδοξους επιχειρηματίες βοηθώντας τους να οικοδομήσουν γερά θεμέλια για τις επιχειρήσεις τους. Το πρόγραμμα έχει πολλές επιτυχημένες ιδέες και επιχειρήσεις που έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθειά του και συνεχώς αυξάνονται συμβάλλοντας στην αυτοαπασχόληση των νέων σε όλη την Ελλάδα.

Το STARTAB υλοποιείται από το Corallia με την υποστήριξη του Prince’s Trust International καιπροσφέρεται δωρεάνσε νέους ηλικίας 18-35 ετών. Ο στόχος του STARTAB είναι να καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της χώρας. Η εμπειρία των συντελεστών στην υποστήριξη νέων επιχειρηματιών και ένα ισχυρό δίκτυο συμβούλων είναι πολύτιμο πλεονέκτημα για την υποστήριξη startups που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εκκίνηση της οικονομίας. Το πρόγραμμα αποτελεί μια ιδανική επιλογή προσφέροντας δωρεάν εκπαίδευση, υποστήριξη και καθοδήγηση σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον στο startab.gr/apply-now. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως εθελοντές μέντορες μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον στο startab.gr/mentors. Όσοι ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν το πρόγραμμα ως χορηγοί μπορούν να μάθουν περισσότερα στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Χρήσιμα links STARTAB:

Website | Facebook | Instagram | LinkedIn

Χρήσιμα links Corallia:

Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Youtube

Σχετικά με το Corallia:

Το Corallia είναι μονάδα του ερευνητικού κέντρου «Αθηνά» και αποτελεί μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ που επιτελεί κοινωφελείς αναπτυξιακούς σκοπούς. Το Corallia συστάθηκε το 2005 έχοντας ως όραμα μια Ελλάδα στην οποία «οι επιστήμες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός θα ανθίσουν» και ειδικότερους στόχους τη διάδοση της κουλτούρας της «χαράς της δημιουργίας» και την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων «Innovation Made in Greece». Για την επίτευξη του οραματικού του στόχου, το Corallia έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με εστίαση στη(ν): ενίσχυση και διάδοση της καινοτομίας όλων των μορφών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διαμόρφωση κλάδων τεχνολογιών αιχμής και ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας με συγκριτικό πλεονέκτημα, τόνωση των δεσμών βιομηχανίας, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, δημόσιας διοίκησης και πολιτών, ανάπτυξη των εξαγωγών και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας, δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και αναστροφή της διαρροής του ανθρώπινου δυναμικού, παροχή πληροφόρησης, έμπνευσης και κατάρτισης κυρίως σε θέματα επιχειρηματικότητας και υψηλής τεχνολογίας και επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα και στην καλλιέργεια σχέσεων με τη διασπορά, δημιουργία ολοκληρωμένων δομών υποστήριξης νέων επίδοξων επιχειρηματιών και δυναμικών επιχειρήσεων με ολοκληρωμένες υπηρεσίες θερμοκοιτίδας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης. Για την υλοποίηση των δράσεών του, το Corallia συνεργάζεται με πολλούς φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και με πάνω από 100 εθελοντές και εμπειρογνώμονες. Από τη δράση του έχουν ωφεληθεί άμεσα πάνω από 10.000 άνθρωποι ενώ οι έμμεσα ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 100.000 πολίτες. 25.000 άτομα ακολουθούν τα κοινωνικά δίκτυα του Corallia. Περισσότερες πληροφορίες: corallia.org

Σχετικά με το Prince’s Trust International

Το Prince’s Trust International, ως μέρος του ομίλου φιλανθρωπικών οργανώσεων The Prince’s Trust Group, υποστηρίζει νέους σε όλο τον κόσμο από το 2015. Ιδρύθηκε από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ όταν ήταν ακόμη πρίγκιπας της Ουαλίας για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια κρίση της νεανικής ανεργίας, βασιζόμενο σε τέσσερις δεκαετίες εμπειρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αποστολή του Prince’s Trust International είναι να ενδυναμώσει τους νέους να μάθουν, να κερδίσουν χρήματα και να ευημερήσουν μέσω προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων και ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης, ώστε να διαπρέψουν επαγγελματικά και να αποκτήσουν ευκαιρίες απασχόλησης. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία του με ένα παγκόσμιο δίκτυο εγχώριων συνεργατών, το Prince’s Trust International αναπτύσσει προγράμματα και παρεμβάσεις για να βοηθήσει τους νέους να χτίσουν το δικό τους μέλλον. Το Prince’s Trust International έχει δεσμευτεί να ενισχύει τις φωνές των νέων στην παγκόσμια σκηνή, θέτοντας τις ανάγκες τους στο επίκεντρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης των δράσεών του. Αυτό συμπληρώνει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ποιοτική εκπαίδευση και την αξιοπρεπή εργασία. Τα προγράμματα και οι παρεμβάσεις που παρέχονται από το Prince’s Trust International και τους εταίρους του υλοποιούνται πλέον σε 18 χώρες εντός της Κοινοπολιτείας, όπως επίσης και σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Καραϊβικής, της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης. Από το 2015, το Prince’s Trust International έχει υποστηρίξει πάνω από 70.000 νέους σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες στο princestrustinternational.org


Περιγραφή

Μια ξεχωριστή επιχείρηση δημιούργησε η Βασιλική Βακαλοπούλου, ορμώμενη από τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, με την υποστήριξη του προγράμματος επιχειρηματικότηταςSTARTAB. ΤοParentEDβασίζεται στο δεδομένο ότι η εκπαίδευση των παιδιών και των γονέων αποτελεί το μέσο εξέλιξης των ανθρώπων για τη βελτίωση του τρόπου ζωής.

Διαβάστε επίσης

Νέα
STARTAB: Νέο ζαχαροπλαστείο White Pastry Shop – μοναδικές γεύσεις και φιλική προς το περιβάλλον πολιτική

15 Σεπτεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ονειρικόν: Η νέα ελληνική εταιρία που δίνει έμφαση στη μυθοπλασία και τη φαντασία

15 Σεπτεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
11 Modern Muses: Μια επιχείρηση καταφύγιο έμπνευσης με την υποστήριξη του STARTAB

15 Σεπτεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
Βράβευση Μέντορα της Χρονιάς του προγράμματος επιχειρηματικότητας STARTAB

15 Σεπτεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας STARTAB γιορτάζει 50 κύκλους σεμιναρίων επιχειρηματικότητας

15 Σεπτεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.