15ο Φεστιβάλ ΛΕΑ | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

15ο Φεστιβάλ ΛΕΑ



15ο Φεστιβάλ ΛΕΑ

Υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Αθήνα 13-22 Ιουνίου 2023

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, 23-24 Ιουνίου 2023

Σαντιάγο Γκαμπόα (Κολομβία) – Ελίσα Γκέρα (Μεξικό) – Ντανιέλ Μορτζίνσκι (Αργεντινή) – Λεονάρδο Παδούρα (Κούβα) – Σέρχιο Ραμίρες (Ισπανία, Νικαράγουα) – Άνα Μαρία Σούα (Αργεντινή)

Το 15ο Φεστιβάλ ΛΕΑ φτάνει στο τέλος του στην Αθήνα και ξεκινά στο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων.

Υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε η 15η έκδοση του Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις).

Η 15η έκδοση του φεστιβάλ έλαβε χώρα μεταξύ 13 και 22 Ιουνίου στην Αθήνα. Δέκα μέρες γεμάτες λογοτεχνία, κατά τις οποίες το κοινό μπόρεσε να έρθει σε επαφή με καταξιωμένους και πολλά υποσχόμενους νέους συγγραφείς της ιβηροαμερικανικής και της ελληνικής λογοτεχνίας.

Επιπλέον, το ΛΕΑ ήταν παρόν από τις 16 ως τις 17 Ιουνίου στη Χαλκίδα, στις 17 Ιουνίου στη Σκύρο και στο Ναύπλιο και από τις 20 ως τις 22 Ιουνίου στη Λευκάδα. Το φεστιβάλ συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στον κύκλο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης «Συγγραφείς του Κόσμου» στις 19 Ιουνίου.

Από αύριο το 15ο Φεστιβάλ ΛΕΑ ταξιδεύει στην Κρήτη, στο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, όπου οι Ιβηροαμερικανοί συγγραφείς Σαντιάγο Γκαμπόα (Κολομβία), Ελίσα Γκέρα (Μεξικό), Ντανιέλ Μορτζίνσκι (Αργεντινή), Λεονάρδο Παδούρα (Κούβα), Σέρχιο Ραμίρες (Ισπανία, Νικαράγουα), Άνα Μαρία Σούα (Αργεντινή) θα συμμετάσχουν σε διάφορες εκδηλώσεις στις 23 και 24 Ιουνίου.

Σε αυτή την έκδοση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν πάνω από 70 δραστηριότητες σε 11 ημέρες σε 7 πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με 13 χώρες, με 25 προσκεκλημένους από το εξωτερικό και περισσότερους από 40 προσκεκλημένους από την Ελλάδα.

Οι δραστηριότητες του φεστιβάλ φιλοξενήθηκαν σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους στην πόλη της Αθήνας: στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138, στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο Μέγαρο «Μακεδονία» του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», στη Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και στα βιβλιοπωλεία Public, Επί Λέξει, Κομπραί και Polyglot, μεταξύ άλλων.

Στις 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η απονομή του 3ου Βραβείου Λογοτεχνικής Μετάφρασης ΛΕΑ στο Αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» του Μουσείου της Ακρόπολης.

Η κριτική επιτροπή για το 3ο Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης ΛΕΑ αποτελείτο από πέντε μέλη: τον Κώστα Αθανασίου, τον περσινό νικητή του 2ου Βραβείου Λογοτεχνικής Μετάφρασης ΛΕΑ, ως πρόεδρο, τον Άθω Δημουλά, δημοσιογράφο που ειδικεύεται στο βιβλίο, την Ιφιγένεια Ντούμη, ποιήτρια και μεταφράστρια, τη Μελίνα Παναγιωτίδου, μεταφράστρια, βραβευμένη με το Βραβείο ΕΚΕΜΕΛ και το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης, και τον Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, κριτικό λογοτεχνίας και συγγραφέα.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Κώστας Αθανασίου ανακοίνωσε τη νικήτρια, που φέτος ήταν η Χριστίνα Θεοδωροπούλου για το «Εξαίσιο πτώμα» της Αργεντινής συγγραφέως Αγκουστίνα Μπαστερρίκα από τις Εκδόσεις Πατάκη. Το βραβείο στην κα Θεοδωροπούλου απένειμε ο επίτιμος πρόεδρος του Φεστιβάλ ΛΕΑ Πέτρος Μάρκαρης.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του 15ου φεστιβάλ ΛΕΑ στο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων.


Περιγραφή

15ο Φεστιβάλ ΛΕΑ. Υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε επίσης

Νέα
15ο Φεστιβάλ ΛΕΑ

26 Ιουνίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ιβηροαμερικανικό φεστιβάλ Λογοτεχνία εν Αθήναις – ΛΕΑ

26 Ιουνίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.