TEDxUniversityofMacedonia/Epafi | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

TEDxUniversityofMacedonia/Epafi




Epafi | Shatter all Barriers

Το 10ο και επετειακό TEDxUniversityofMacedonia έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα.

Το TEDxUniversityofMacedonia έρχεται για 10η συνεχόμενη χρονιά με ένα event αντάξιο του επετειακού του χαρακτήρα. Δεκατρείς (13) μοναδικοί ομιλητές, μαζί με τη συμμετοχή τριών (3) εντυπωσιακών performer, κάνουν ξεχωριστή τη φετινή κεντρική εκδήλωση η οποία θα κληθεί να μεταδώσει και να μοιραστεί, σε ένα κοινό άνω των 500 ατόμων, το νόημα πίσω από την ιδέα του φετινού θέματος, στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 2 Δεκεμβρίου 2023 (κτίριο Μ2).

Το φετινό θέμα του μεγαλύτερου νεανικού συνεδρίου της πόλης είναι η Epafi. Μια λέξη τόσο απλή, την οποία όμως είναι δύσκολο να ορίσουμε. Κάθε μέρα ερχόμαστε σε επαφή με άπειρα εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα, που μας επηρεάζουν αλλά και επηρεάζουμε. Είναι μια σχέση αλληλεπίδρασης. Πολλές φορές δημιουργούνται διάφορα εμπόδια, σαν φυσαλίδες, τα οποία μας αποκόπτουν από την πραγματική επαφή. Ποιο είναι όμως αυτό το ιδανικό σημείο επαφής, όπου ο κάθε άνθρωπος σπάει την εσωτερική ή την εξωτερική του «φυσαλίδα»;

Το 10ο και επετειακό συνέδριο του TEDxUniversityofMacedonia 2023 αναζητά το σημείο επαφής που κάνει τον άνθρωπο να επικοινωνεί και να συναισθάνεται τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό περιβάλλον, χωρίς να υποτάσσεται σε αυτά αλλά με δύναμη και αντοχή να τα αναμορφώνει. Σε αυτό το σημείο, κάθε άτομο καταφέρνει να σπάσει μία από αυτές τις «φυσαλίδες», να ξεπεράσει τα εμπόδια και να ανακαλύψει έναν κόσμο που δεν ήξερε πριν.

Ας γκρεμίσουμε όλα τα εμπόδια και ας φέρουμε τόσο κοντά το 1 και το 0, ώστε στο σημείο επαφής τους να σχηματιστεί το 10.

Τη φετινή διοργάνωση θα παρουσιάσει η αγαπημένη στο κοινό σεναριογράφος-δημιουργός περιεχομένου Αθηνά Τσαγκαράκη, η οποία, με τη δική της μοναδική θεατρικότητα και εκφραστικότητα, θα προετοιμάσει τη σκηνή του TEDxUniversityofMacedonia για την επαφή των ομιλητών με το κοινό.

Η Αθηνά ξεκίνησε την καριέρα της από τη σχολή κινηματογράφου η οποία υπήρξε και η μόνη καλλιτεχνική επιλογή μέσω των Πανελληνίων και την έφερε κοντά σε έναν σπουδαίο καθηγητή, τον σεναριογράφο Παναγιώτη Ιωσηφέλλη. Όλη της τη ζωή, όπως μας διηγείται και η ίδια, έγραφε. Από τα «σκέφτομαι και γράφω» και τα εφηβικά ημερολόγια, μέχρι ποιήματα, άρθρα, σκέψεις, ιστορίες. Ποτέ δεν πίστευε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει η δουλειά της. Το μεγάλο μάθημα της ιστορίας της, λοιπόν, είναι να ακολουθούμε τη ροή. Να αφηνόμαστε στα πράγματα που φαίνεται πως είναι για μας, που γεμίζουν μέσα μας κάποιο κενό. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Όπως ήρθε και η μέρα που είδε το όνομά της στην τηλεόραση. Όπως θα έρθουν και πολλά ακόμη εντελώς αναπάντεχα αλλά φανταστικά.

Πάντα θεωρούσε την «επαφή» ορατή και χειροπιαστή. Μέχρι τώρα πίστευε πως, όταν η απόσταση είναι μεγάλη, η επαφή είναι από δύσκολη έως ακατόρθωτη. Κι όμως, πλέον, ο όρος «επαφή» έχει πάρει μια εντελώς διαφορετική διάσταση στη ζωή της. Η επαφή, πλέον, είναι τόσο πολυδιάστατη όσο είναι και η ίδια η ζωή. Και μια διαδικτυακή αγκαλιά μπορεί να είναι το ίδιο ζεστή με μια πραγματική!

Όσοι προμηθευτούν τα εισιτήρια παρακολούθησης με το συμβολικό αντίτιμο, θα λάβουν, τη μέρα της διοργάνωσης, μια συλλεκτική αναμνηστική τσάντα με το λογότυπο του φετινού θέματος, γεμάτη αναμνηστικά δώρα και εκπλήξεις. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων οι επισκέπτες θα γνωρίσουν εθελοντικές ομάδες και οργανισμούς που θα παρουσιάσουν το έργο τους στο φουαγέ και τους εξωτερικούς χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για τοTEDxUniversityofMacedonia

Το TEDxUniversityofMacedonia είναι ένας θεσμός βασισμένος στην εθελοντική προσφορά και συμμετοχή φοιτητών της πόλης, ο οποίος φέρει την επωνυμία του δεύτερου μεγαλύτερου πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η διοργάνωσή του πραγματοποιείται με την άδεια του παγκόσμιου οργανισμού TED, με στόχο τη διάδοση ιδεών και το έναυσμα για αλλαγή και δράση. Έλα και εσύ να αποτελέσεις μέρος αυτού του μοναδικού event από έναν οργανισμό που έχει αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια τη σημασία τού ideas worth spreading.

Το TEDxUniversityofMacedonia ενώνει την τοπική κοινότητα μέσα από ιδέες που εμπνέουν, και προάγει τη συζήτηση, την καινοτομία και την αλλαγή. Αυτό το pre-event αποτελεί την τέλεια ευκαιρία να αποκτήσετε μια γεύση για το τι σημαίνει να ζεις την εμπειρία του TEDx και να συμμετέχεις ενεργά στην κοινότητα των αλλαγών και των ιδεών.

Ελάτε να ανακαλύψουμε την επαφή μας στις 2 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2). Τα εισιτήρια παρακολούθησης του event προπωλούνται ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα της Viva.

Στοιχεία επικοινωνίας διοργανωτών:

Ιωάννα Δανδέλια: Licensee & Head Organizer

Κινητό: 6932319422

Email: [email protected]

Παντελής Σεφερίδης: Public Relations Manager

Κινητό: +30 6984216463

Email: [email protected]


Περιγραφή

ο 10ο και επετειακό TEDxUniversityofMacedoniaέρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα. ΤοTEDxUniversityofMacedoniaέρχεται για 10η συνεχόμενη χρονιά με ένα event αντάξιο του επετειακού του χαρακτήρα. Δεκατρείς (13) μοναδικοί ομιλητές, μαζί με τη συμμετοχή τριών (3) εντυπωσιακών performer, κάνουν ξεχωριστή τη φετινή κεντρική εκδήλωση η οποία θα κληθεί να μεταδώσει και να μοιραστεί, σε ένα κοινό άνω των 500 ατόμων, το νόημα πίσω από την ιδέα του φετινού θέματος, στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 2 Δεκεμβρίου 2023 (κτίριο Μ2).

Διαβάστε επίσης

Νέα
SPACE MOBILITY: η start-up που επαναπροσδιορίζει την κινητικότητα στο διάστημα και στη Γη στη θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα

25 Οκτωβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
JA Greece: Οι νικητές του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay

25 Οκτωβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
«Κομμάτια και θρύψαλα» 50 χρόνια του Γιώργου Σκούρτη

25 Οκτωβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Στις 26 Απριλίου το μαθητικό-επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς από το Junior Achievement Greece

25 Οκτωβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ManpowerGroup Παγκόσμια Μελέτη «Πράσινος Μετασχηματισμός με Προτεραιότητα τον Άνθρωπο»

25 Οκτωβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.