Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Γ’ γυμνασίου / λυκείου: Το τεστ των 4 σημείων | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Γ’ γυμνασίου / λυκείου: Το τεστ των 4 σημείων



Για άμεση δήλωση ενδιαφέροντος συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα 210 9607154, 693 7141802.

Για ποιο λόγο να κάνω τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού;

Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Διαφέρουν στον τρόπο που συμπεριφέρονται, που αντιδρούν σε καταστάσεις, στη σωματική και ψυχική τους δύναμη, στον τρόπο σκέψης τους, στα δυνατά τους σημεία, στις αδυναμίες τους, στην επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους, στην υπομονή και την επιμονή, στη διαχείριση του χρόνου και του άγχους τους… Θα μπορούσαμε να γράψουμε μια λίστα για τις διαφορές που έχουμε οι άνθρωποι μεταξύ μας.

Όλοι όμως, ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, είμαστε σαν ένα κομμάτι ενός παζλ, μιας ομάδας μικρής ή μεγάλης. Σε ένα παζλ όλοι χρειαζόμαστε, όλοι είμαστε σημαντικοί. Όταν ο καθένας βρει τη σωστή του θέση, τότε το παζλ ολοκληρώνεται.

Μια ομάδα θα μπορούσε να είναι η κοινωνία, η οικογένεια, το σχολείο, ο επαγγελματικός μας χώρος. Ανάλογα με τα δικά μας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αποδίδουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό όταν το δικό μας κομμάτι παζλ βρει τη σωστή του θέση.

Αν μιλήσουμε τώρα για την επιλογή της δικής μας καριέρας, του δικού μας επιθυμητού επαγγέλματος: Ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό; Η απάντηση δεν έρχεται μαγικά. Πού θα ήθελα, πού θα μπορούσα να εργαστώ και πώς; Ερωτήσεις που οι απαντήσεις τους μπορεί να είναι αντικρουόμενες. Αυτό που θέλω, με αυτό που μπορώ.

Το τι είναι σημαντικό για τον καθέναν μας στην επιλογή ενός επαγγέλματος είναι τελείως διαφορετικό. Μπορεί να είναι η σταθερότητα, τα χρήματα, η δημιουργία, η τέχνη, η αναγνώριση, η επιτυχία, το να ανήκεις κάπου, η παροχή βοήθειας, ο ελεύθερος χρόνος, το καλό εργασιακό περιβάλλον, η ομαδικότητα, η προσήλωση στον στόχο.

Έχεις σκεφτεί:

Ποιο επάγγελμα σε εκφράζει; Πώς θα ήθελες να είναι η ζωή σου, επιλέγοντας το επάγγελμα που θέλεις; Με ποια κριτήρια θα επιλέξεις το επάγγελμα που θέλεις; Τι χρειάζεται να προσέξεις; Τι σημαίνει για σένα η σωστή επιλογή ενός επαγγέλματος;

Θέλεις να απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω. Τι χρειάζεσαι για να απαντήσεις με σιγουριά; Υπάρχουν συγκεκριμένα εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Ως Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης χρησιμοποιώ εργαλεία ή, αλλιώς, τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού.

Τα τεστ έχουν στόχο να σε βοηθήσουν να πάρεις τις σωστές επαγγελματικές αποφάσεις για σένα. Αναγνωρίζεις τις ικανότητές σου, τις δεξιότητές σου, τις αξίες σου και τον επαγγελματικό σου εαυτό. Τι σου ταιριάζει καλύτερα, σύμφωνα με τον δικό σου μοναδικό τύπο συμπεριφοράς, ποια επαγγέλματα ταιριάζουν στο δικό σου επαγγελματικό προφίλ.

Η μόνη σταθερά στη ζωή μας αυτή τη στιγμή είναι η αλλαγή. Όλα αλλάζουν, εξελίσσονται, ραγδαίες αλλαγές γίνονται στην τεχνολογία, την εκπαίδευση, στα επαγγέλματα. Επαγγέλματα που τώρα υπάρχουν, σε λίγα χρόνια δεν θα υφίστανται, και κάποια νέα θα δημιουργηθούν.

Τα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού θα σου δώσουν εκείνη την κατεύθυνση που χρειάζεσαι για να πάρεις την απόφαση που ταιριάζει σε σένα. Ένα αξιόπιστο και έγκυρο τεστ μπορεί να σου δώσει αυτή την κατεύθυνση, και πάντα με την καθοδήγηση ενός συμβούλου.

Το τεστ χρειάζεται να είναι προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και στην ηλικία του ατόμου που θα επιλέξει να το συμπληρώσει και είναι σημαντικό να συνδυάζεται με συμβουλευτική.

Τα τεστ δεν είναι μαγικές λύσεις, δεν βρίσκουν τη λύση αντί για σένα. Σε βοηθούν να βρεις τη δική σου λύση και να ακολουθήσεις τη δική σου κατεύθυνση. Να έχεις την ευθύνη της επιλογής σου. Είναι η βάση για να πάρεις αποφάσεις, να δεις τα πράγματα και από μια άλλη οπτική, να δεις προοπτικές και άλλα ενδιαφέροντα που ταιριάζουν στον δικό σου, μοναδικό και συνεχώς εξελισσόμενο τύπο.

Το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού σού δίνει τη δυνατότητα να ανθήσεις και να ανακαλύψεις το μέγιστο δυναμικό σου και –γιατί όχι– σε βάθος χρόνου τον βέλτιστο εαυτό σου.

Ο ατομικός επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές γυμνασίου / λυκείου βασίζεται στο θεωρητικό υπόβαθρο της συμβουλευτικής επιστήμης και κυρίως στις θεωρίες του John Holland, του Carl Jung καιτου William Moulton Marston.

Το τεστ χωρίζεται σε 4 μέρη:

Το πρώτο μέρος ονομάζεται Τεστ Προτιμήσεων και έχει ως στόχο τη διαπίστωση του επαγγελματικού τομέα στον οποίο θα ήθελες να δραστηριοποιηθείς, με βάση τις επιθυμίες σου αλλά και τις γνώσεις που έχεις ήδη.

Το δεύτερο μέρος ονομάζεται Τεστ Holland και σε αυτό γίνεται ο εντοπισμός των δύο βασικών τύπων του ενδιαφερομένου από αυτούς που προβλέπει η αντίστοιχη θεωρία.

Το τρίτο μέρος ονομάζεται Disc Model και θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις όχι μόνο πώς βλέπεις εσύ τον εαυτό σου αλλά και ποια γνώμη έχουν οι άλλοι για σένα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα εντοπίσεις τις πιο κρυφές πτυχές της συμπεριφοράς σου.

Το τέταρτο μέρος ονομάζεται Τεστ Jung και ελέγχει σε ποιον από τους 16 ψυχολογικούς τύπους ανήκει ο ενδιαφερόμενος έτσι ώστε να συνδυαστούν τα αποτελέσματα των προηγούμενων ευρημάτων με το ψυχολογικό σου προφίλ.

Τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα και θα συζητηθούν με τη Σύμβουλο Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Κωνσταντία Πάλλα.

Η Κωνσταντία Πάλλα έχει εξειδίκευση και εμπειρία στον τρόπο διεξαγωγής του τεστ, μπορεί να σου προσφέρει σημαντικότατη βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη αλλά και τόσο δημιουργική φάση της ζωής σου, με την αξιοποίηση αυτών των αποτελεσμάτων.

Η διαδικασία για τον ατομικό επαγγελματικό προσανατολισμό είναι η εξής:

  1. Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος εδώ.

  2. Εφόσον συμπληρωθεί η φόρμα, θα υπάρχει επικοινωνία με τον γονέα και τον μαθητή για την ανάλυση της διαδικασίας και συζήτηση για τη μεταξύ μας συνεργασία (όροι, προϋποθέσεις συνεργασίας, τρόπος συμπλήρωσης του τεστ).

  3. Συμπλήρωση του τεστ διάρκειας 1,30 ώρας (η συμπλήρωση του τεστ από τον μαθητή γίνεται ηλεκτρονικά παρουσία της συμβούλου είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.us).

  4. Ανάλυση των αποτελεσμάτων διάρκειας 1,30 ώρας και συζήτηση με τον μαθητή και τον γονέα με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο (η ανάλυση των αποτελεσμάτων γίνεται είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.us).

  5. Παρέχεται δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη στους μαθητές και στους γονείς για ένα έτος.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο παρακάτω link: https://bit.ly/2ADiin1

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού: Κωνσταντία Πάλλα (Konstantia Palla)

Κοινωνιολόγος, Associate Certified Coach (ACC-ICF). Πρόεδρος, ICF Greece. Ιδρύτρια της εταιρίας Feel the Flow – Greece. Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Ενταγμένη στο μητρώο εκπαιδευτών ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ. Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑΝΑΔ). Έχει μεγάλη εκπαιδευτική και συμβουλευτική εμπειρία και συνεργάζεται με μεγάλους εκπαιδευτικούς φορείς και πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο σε θέματα coaching, soft skills, εργασιακά, διαπραγματεύσεων, stress management, οργανωσιακής συμπεριφοράς, time management, συμβουλευτικής, συναισθηματικής νοημοσύνης, κοινωνιολογίας και κοινωνικής ψυχολογίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα 210 9607154, 693 7141802 Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-18:00 και Σάββατο 09:00-14:00.

Ε-mail: [email protected] και [email protected]

Μπορείτε να συμπληρώσετε τη δήλωση ενδιαφέροντος εδώ.

www.feeltheflow.gr


Περιγραφή

Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Διαφέρουν στον τρόπο που συμπεριφέρονται, που αντιδρούν σε καταστάσεις, στη σωματική και ψυχική τους δύναμη, στον τρόπο σκέψης τους, στα δυνατά τους σημεία, στις αδυναμίες τους, στην επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους, στην υπομονή και την επιμονή, στη διαχείριση του χρόνου και του άγχους τους… Θα μπορούσαμε να γράψουμε μια λίστα για τις διαφορές που έχουμε οι άνθρωποι μεταξύ μας.

Διαβάστε επίσης

word.synergasies
Career Design

03 Ιουλίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
«4 Διαφορετικές επιλογές σπουδών πέρα από τις Πανελλήνιες»

03 Ιουλίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού

03 Ιουλίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το Reload Greece καλωσορίζει τη νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο

03 Ιουλίου 2020

Διάβασε το άρθρο
word.pyxida
Γνωρίζοντας τον εαυτό μου

03 Ιουλίου 2020

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.