19th Athens Technopolis Jazz Festival - Η εβδομάδα που όλη η πόλη ήταν jazz! | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

19th Athens Technopolis Jazz Festival - Η εβδομάδα που όλη η πόλη ήταν jazz!



19th Athens Technopolis Jazz Festival: Η εβδομάδα που όλη η πόλη ήταν jazz!

1 φεστιβάλ | 19 χρόνια | 7 μέρες | 21 μουσικά σχήματα
Περισσότεροι από 45.000 επισκέπτες

Επόμενο ραντεβού: #atjf2020 → 25 έως 31 Μαΐου 2020 → #JazzBeThere

Το 19th Athens Technopolis Jazz Festival ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή χαρίζοντας υπέροχους ήχους και αξέχαστες τζαζ εμπειρίες για μια ολόκληρη εβδομάδα σε όλους όσους επισκεφτήκαμε την Τεχνόπολη. Έναν χρόνο πριν την 20ή διοργάνωση, που αναμένεται να είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ, ζήσαμε όλα όσα μπορεί να προσφέρει ένα φεστιβάλ που διαθέτει όλη την απαραίτητη γνώση, εμπειρία, διάθεση για ακόμα περισσότερη εξέλιξη και… φαντασία! Μουσικά σχήματα απ’ όλα τα μέρη του πλανήτη ανέβηκαν στην αγαπημένη σκηνή της πόλης και μέσα από ένα υπέροχο line-up «ταξιδεύαμε» κάθε βράδυ, γνωρίζοντας τις σύγχρονες τάσεις της τζαζ παγκοσμίως.

Και φέτος, οικοδεσπότης τού φεστιβάλ ήταν ο Gautier Βελισσάρης, ο οποίος παρουσίασε και καλωσόρισε στη σκηνή τα 21 μουσικά σχήματα που μάγεψαν περισσότερους από 45.000 επισκέπτες.

Για δεύτερη χρονιά, το ATJF αφιέρωσε την πρώτη μέρα του αποκλειστικά στη σύγχρονη ελληνική τζαζ σκηνή, στηρίζοντάς την έμπρακτα, κι εμείς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους ανερχόμενους Yako Trio –το φετινό festival’s pick–, τους μοναδικά κινηματογραφικούς και καινοτόμους Grey Paris, και το Petros Klampanis Trio με τις πρωτότυπες συνθέσεις του μοναδικού κοντραμπασίστα Πέτρου Κλαμπάνη.

Ο Τυνήσιος Wajdi Riahi μας ταξίδεψε με τις ανατολίτικες μελωδίες του, ενώ η M. Messios Symmetry Band (Κύπρος) παρουσίασε τις original συνθέσεις του ταλαντούχου κοντραμπασίστα του γκρουπ, και το Gaspar Karoly Trio με την εντυπωσιακή Krisztina Pocsai μας έδωσε μια γεύση από τη σύγχρονη ουγγρική σκηνή. Αξέχαστο θα μας μείνει το ντουέτο της πιανίστριας Clara Peya και του μπασίστα Vic Moliner από την Ισπανία, με τους πειραματικούς του ήχους, αλλά και ο ευρηματικός τρομπετίστας Richard Koch από τη Γερμανία, ο οποίος δημιούργησε μια αμφίδρομη σχέση ενθουσιασμού με το κοινό. Την ίδια βραδιά, λίγο αργότερα, ο Jaimeo Brown από τις ΗΠΑ, με το πρότζεκτ Transcendence και εμφανείς επιρροές από την αφρικανική ήπειρο και το χιπ χοπ, άφησε –όπως αναμέναμε– τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακόμα, η σκηνή της Τεχνόπολης υποδέχτηκε τους Σουηδούς Filip Jers Quartet, που κινούνται μεταξύ παραδοσιακού και μοντέρνου, τους Month of Sundays (Αυστρία) ως εκπροσώπους της πολυμορφικής βιεννέζικης μουσικής σκηνής, και τους πληθωρικούς λάτιν τζαζ Septeto Internacional (Ελβετία) που… κούνησαν σύσσωμο το κοινό. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε ότι κάναμε υπέροχα ταξίδια ακούγοντας κομμάτια από τον πρόσφατο δίσκο «Things I can't control» του Ολλανδού κιθαρίστα Marzio Scholten, αλλά και τους αισθησιακούς Alfa Collective από την Εσθονία, ενώ την ίδια νύχτα οι groovy και γεμάτοι ενέργεια Wojtek Mazolewski Quintet από την Πολωνία μας ηλέκτρισαν με τις ευφάνταστες διασκευές αγαπημένων κομματιών.

Γνωρίσαμε –και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι’ αυτό– το Helge Lien Trio (Νορβηγία) και τους σύγχρονους ήχους του, παρά τα 20 χρόνια παρουσίας τους στην τζαζ σκηνή, καθώς και το Dainius Pulauskas Group που αποτελείται από εξέχοντες τζαζ μουσικούς της Λιθουανίας. Το βράδυ του Σαββάτου έκλεισε με τους Mammal Hands (Ηνωμένο Βασίλειο), οι μελωδίες των οποίων είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα ηχούν για καιρό στο μυαλό και στην καρδιά μας.

Και φυσικά, η τελευταία μέρα του ATJF ήταν συναρπαστική και φέτος. Το μοναδικό σόου και οι χορευτικές κινήσεις των Ondrej Havelka and his Melody Makers (Τσεχία), ο δυναμικός ήχος του Ernie Hammes Group (Λουξεμβούργο) και οι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικοί Girls in Airports (Δανία) ολοκλήρωσαν αναμφίβολα μια φανταστική τζαζ εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας ο κόσμος έκανε τη βόλτα στους χώρους της Τεχνόπολης απολαμβάνοντας τις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Η τζαζ εμπειρία όμως δεν σταματά εδώ! Το πολύχρωμο The Meet Market, με δροσερή κι ανάλαφρη διάθεση, γέμισε για ακόμη μια φορά την αυλή και τις αίθουσες με χειροποίητες δημιουργίες ταλαντούχων και ευρηματικών ανθρώπων, ενώ οι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκθέσεις «Urban» και «Ταξίδι» που διοργάνωσε η φωτογραφική ομάδα METAPolis άφησαν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Μικροί και μεγάλοι έγιναν μέρος μιας μεγάλης μουσικής –και όχι μόνο– γιορτής, που μας χάρισε τις πρώτες καλοκαιρινές μας αναμνήσεις.

Ο μακροβιότερος τζαζ μουσικός θεσμός της πόλης –που… του χρόνου γίνεται 20!– ικανοποίησε για άλλη μια φορά και τους πιο απαιτητικούς φίλους και λάτρεις του είδους, ενώ η εορταστική ατμόσφαιρα για τα #20yrsTechnopolis ήταν διάχυτη παντού στον χώρο! Το 20th Athens Technopolis Jazz Festival έρχεται στην καρδιά της πόλης γεμάτο ενήλικη εμπειρία αλλά και νεανικό ενθουσιασμό, και μας παρακινεί να είμαστε εκεί… jazziest than ever!

Πότε; → 25-31.05.2020 →  Ραντεβού, λοιπόν, στο 20th Athens Technopolis Jazz Festival!

Για περισσότερα τζαζ νέα επισκεφτείτε τη σελίδα του Athens Technopolis Jazz Festival στο Facebook και το site του φεστιβάλ.
→ Καλλιτεχνικός διευθυντής Athens Technopolis Jazz Festival: Αντώνης Ζουγανέλης
→ Ευχαριστούμε πολύ τη Fischer Pilsner Beer και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας για τη χορηγία και την υποστήριξη.


Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300
[email protected]


Περιγραφή

19th Athens Technopolis Jazz Festival,19th Athens Technopolis Jazz Festival - Η εβδομάδα που όλη η πόλη ήταν jazz!

Διαβάστε επίσης

Νέα
2ο Thessaloniki Fringe Festival // 15-19 Μαΐου 2024  5 μέρες | 29 παραστάσεις | 10 χώροι

07 Ιουνίου 2019

Διάβασε το άρθρο
Νέα
SuperFoodsFestival 2024- Ζάππειο

07 Ιουνίου 2019

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Erasmus Leaders 2024 by ESN Greece

07 Ιουνίου 2019

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η επιλογή επαγγέλματος γίνεται επιστήμη στο Athens Science Festival 2024

07 Ιουνίου 2019

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Μια National Geographic αποστολή στο Athens Science Festival 2024 και μια υδρόγειος στην καρδιά της Αθήνας!

07 Ιουνίου 2019

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.