GiG Edu Ιnnovathens | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

GiG Edu Ιnnovathens



Get into Games_GiG → Edu 22-23 Απριλίου 2017

Τι είναι τα serious games; Μπορεί το gaming να είναι «θεραπευτικό»; Ελάτε να μπούμε στον μαγικό κόσμο των εκπαιδευτικών παιχνιδιών! Game on!

Το INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, εντάσσει στο πρόγραμμά του το Get into Games (GiG), μια νέα ενότητα με θέμα το gaming, που θα ολοκληρωθεί σε 4 ενότητες, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Γ.Γ.Ε.Ε.).

Πρώτος σταθμός το GiG → Edu, που θα λάβει χώρα στις 22 και 23 Απριλίου, ένα διήμερο ταξίδι για το gaming στην εκπαίδευση μαζί με αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς, ανήσυχους εκπαιδευτικούς, πρωτοπόρους designers και developers.

Το Σάββατο 22 Απριλίου είναι αφιερωμένο στη χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ως εργαλείων στη σχολική και στην προσχολική τάξη αλλά και ως ερμηνευτικών μέσων για μικρούς και μεγάλους σε μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς. Τα θέματα αυτά αναλαμβάνουν να εξαντλήσουν ο αναπληρωτής καθηγητής Γιάννης Σκαρπέλος, ο επίκουρος καθηγητής Σπύρος Βοσινάκης, η εκπαιδευτικός Ελένη Μελιάδου, ο designer Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου, η ερευνήτρια Μαρία Σαριδάκη και οι καθηγητές του κολεγίου ΑΚΤΟ Δημήτρης Πατρίκιος και Κώστας Λαζαρόπουλος. Το απόγευμα της ίδιας μέρας σε πάνελ με τίτλο «Gaming και Πολιτισμός» θα συμμετάσχουν οι Αλεξάνδρα Νικηφορίδου, Φίλιππος Μαζαράκης, Λήδα Ματζουράνη, Παναγιώτης Ράππας με συντονιστή τον Πρόδρομο Τσιαβό. Παράλληλα η W.W.F. θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Ο γύρος του πλανήτη σε 80 ερωτήσεις», ενώ το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου έρχεται να μας εισαγάγει στον μαγικό κόσμο του πλανήτη Dewey.

Η 2η μέρα του GiG → Edu έχει θέμα την ένταξη των ψηφιακών παιχνιδιών στην ειδική εκπαίδευση για την ανάπτυξη δεξιοτήτων παιδιών με ειδικές ανάγκες αλλά και στη χρήση του gaming από άτομα της τρίτης ηλικίας για θεραπευτικούς σκοπούς. Την Κυριακή 23 Απριλίου θα μιλήσουν οι καθηγητές Παναγιώτης Μπαμίδης, Σίμος Ρετάλης, Αναστασία Δημητρά, Κώστας Καρπόυζης και εκπρόσωποι του μη κερδοσκοπικού οργανισμού SciFY. Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα, αλλά και να παίξουμε με την ψηφιακή πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η SciFY για παιδιά με τύφλωση, με το Siren, και με μια σειρά παιχνιδιών για παιδιά με δυσλεξία, αλλά και με το καινοτόμο project «Μνήμες Μακράς Διάρκειας» του Παναγιώτη Μπαμίδη.

Εσύ θα λείπεις; Stay tuned για το αναλυτικό πρόγραμμα!

Πληροφορίες:

 

Πότε: Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Απριλίου 2017
Ώρα: 11:00-20:00
Πού: INNOVATHENS, Αεριοφυλάκιο 2, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
www.innovathens.gr

Innovathens, technopolis_athens, innovathens

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο».


Περιγραφή

GiG Edu Ιnnovathens

Διαβάστε επίσης

Νέα
SPACE MOBILITY: η start-up που επαναπροσδιορίζει την κινητικότητα στο διάστημα και στη Γη στη θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα

04 Απριλίου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
JA Greece: Οι νικητές του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay

04 Απριλίου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
«Κομμάτια και θρύψαλα» 50 χρόνια του Γιώργου Σκούρτη

04 Απριλίου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Στις 26 Απριλίου το μαθητικό-επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς από το Junior Achievement Greece

04 Απριλίου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ManpowerGroup Παγκόσμια Μελέτη «Πράσινος Μετασχηματισμός με Προτεραιότητα τον Άνθρωπο»

04 Απριλίου 2017

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.