Δελτίο Τύπου: Τελετής Έναρξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα 2021 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Δελτίο Τύπου: Τελετής Έναρξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα 2021



Αφιερωμένη στην 200ή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας η τελετή έναρξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου (22 Αυγούστου 2021)

Μια λαμπρή τελετή έναρξης υπόσχεται να προσφέρει στους θεατές της η 6η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου Πέρα Από Τα Σύνορα όχι μόνο επειδή η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου αλλά και επειδή θα φέρει έντονα το άρωμα της 200ής επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Την αυλαία θα ανοίξει η ταινία του Πάνου Α. Θωμαΐδη «Σπέτσες ’21, Στο Σταυροδρόμι της Ιστορίας», η οποία προσφέρει μιαπρωτότυπη ανάγνωση της ιστορίας της ελληνικής επανάστασηςμε πρωταγωνιστές τους απογόνους αγωνιστών του 1821,αλλά και απλούς κατοίκους του νησιού. Η ιστορία της Επανάστασης ξεδιπλώνεται με μοναδικό αφηγηματικό τρόπο μέσα από το πρίσμα της συλλογικής μνήμης των Σπετσών σε συνομιλία με την ιστορική μελέτη των γεγονότων, καταγράφοντας όλα αυτά που έχουν παραμείνει ζωντανά στις μνήμες, αλλά και στον τρόπο ζωής των σύγχρονων Σπετσιωτών.

Το μουσικό αφιέρωμα που θα ακολουθήσει με τίτλο «Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα» (Οδυσσέας Ελύτης) θα έχει πρωταγωνιστές τη σπουδαία ερμηνεύτρια Μόρφω Τσαιρέλη, γεννημένη στη Γερμανία από γονείς μετανάστες και μεγαλωμένη στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) από την ηλικία των πέντε ετών, καθώς και τον συνθέτη-πιανίστα Ανδρέα Αναγνωστόπουλο, μαζί με τον οποίο θα παρουσιάσουν εξαιρετικά διαχρονικά τραγούδια, βασισμένα στην έννοια της Ελευθερίας, υπό την επιμέλεια του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών.

Στη διάρκεια της τελετής θα παρουσιαστούν σε 1η εκτέλεση τρία νέα τραγούδια του συνθέτη-πιανίστα Ανδρέα Αναγνωστόπουλου σε ποίηση του σπουδαίου Κωνσταντινουπολίτη ποιητή Δημ. Κ. Παπακωνσταντίνου και του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη.

Στην ομάδα συμμετέχουν επίσης οι εξαιρετικοί σολίστ: Γιάννης Νιάρχος (φωνή, κιθάρα), Μιχάλης Δήμας (μπουζούκι), Άρτεμις Βαβάτσικα (ακορντεόν), Αντωνία τσολάκη (μπάσο).

Κεντρικοί χορηγοί επικοινωνίας

Χορηγοί επικοινωνίας


Περιγραφή

Δελτίο Τύπου: Τελετής Έναρξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα 2021. Αφιερωμένη στην 200ή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας η τελετή έναρξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου (22 Αυγούστου 2021)

Διαβάστε επίσης

Νέα
Το Ιαπωνικό Φεστιβάλ 2024: Το Καλύτερο από Δύο Κόσμους

05 Ιουλίου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το 8ο BEYOND BORDERS ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

05 Ιουλίου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το 9ο Beyond Borders - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου παρουσιάζει τη φετινή οπτική του ταυτότητα!

05 Ιουλίου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Forward Green & Renewable EnergyTech, 7-9 Μαρτίου 2024, Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

05 Ιουλίου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
16ο Φεστιβάλ ΛΕΑ

05 Ιουλίου 2021

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.