Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του Envolve Entrepreneurship | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του Envolve Entrepreneurship



Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του Envolve Entrepreneurship

  • Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και ανακοίνωσε πέντε (5) νικητές από σχολεία της Αττικής και της Λάρισας.

Οι δέκα (10) ομάδες μαθητών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας παρουσίασαν τα εγχειρήματά τους κατά τη διάρκεια ζωντανής ψηφιακής μετάδοσης της τελετής βράβευσης.

Αθήνα, 8 Μαΐου 2023 – Το Envolve Entrepreneurship (https://greece.envolveglobal.org) ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια ζωντανής ψηφιακής τελετής βράβευσης που μεταδόθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου, τους πέντε νικητές του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Σημειώνεται ότι ο μαθητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατόν δεκαοχτώ (118) γυμνασίων και λυκείων από όλη την Ελλάδα.

Η ψηφιακή τελετή βράβευσης μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από τα κανάλια του Envolve σε Facebook (https://www.facebook.com/EnvolveGR/) και YouTube (https://www.youtube.com/envolvegr). Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, οι δέκα (10) ομάδες των φετινών φιναλίστ από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κρήτη και τη Ρόδο παρουσίασαν τα έργα τους, που αφορούν αειφόρα προϊόντα και υπηρεσίες για την καθημερινότητα, τη διατροφή, τις βιώσιμες πόλεις, την ψυχική υγεία και την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων.

Οι νικητές του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη είναι οι εξής:

1η θέση: ecoCash από το Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού

2η θέση: GREEN|C|INK, από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας

3η θέση: ReUZ+ από το 6ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου και Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Αγ. Δημητρίου

Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης: ecoCash από το Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού

Βραβείο Κοινού: Μυστίλλη από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα

Οι νικήτριες ομάδες θα μοιραστούν:

  • μία (1) ολική υποτροφία πλήρους φοίτησης για τα τρία (3) έτη σπουδών και δύο (2) μερικές υποτροφίες 50% πλήρους φοίτησης για τα τρία (3) έτη σπουδών, στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών γραφιστικής, Bachelor of Arts (Honours), Degree in Graphic Design, με την επικύρωση του Middlesex University London, από τον ΑΚΤΟ
  • ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες από το ΔΕΔΔΗΕ και το Envolve Entrepreneurship
  • συμμετοχή σε σεμινάριο διαχείρισης οικονομικών «Young Leaders Cash Flow και Personal finance: Junior Edition» από τη Finance Lady
  • συμμετοχή των νικητών σε Azure AI Training Days για μαθητές και συμμετοχή για όλους τους εκπαιδευτικούς των φιναλίστ σε σεμινάρια Minecraft for Education Free Worlds από τη Microsoft
  • δωροεπιταγές τεχνολογικού εξοπλισμού από το The People’s Trust
  • μία εκπαιδευτική εκδρομή́ τριών (3) ημερών για πέντε (5) άτομα στην περιοχή του Ζαγορίου, από τη BIKEWISE, μια ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της βιώσιμης επιχειρηματικότητας και τουρισμό.

Επιπλέον, οι ομάδες ΔΕΣ, ΙSC και Wellness Hub, που επιλέχθηκαν μέσω κλήρωσης, ταξίδεψαν και παρακολούθησαν από κοντά το 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, μια διοργάνωση που φιλοξένησε περισσότερους από 900 ομιλητές και προσέλκυσε κοινό από τον διεθνή επιχειρηματικό, πολιτικό, οικονομικό και ακαδημαϊκό χώρο. Εκεί, οι συμμετέχουσες ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα εγχειρήματά τους στον Αμερικανό πρέσβη, George Tsunis, τον Executive Vice President του Delphi Economic Forum, Γιάννη Θωμάτο, καθώς και άλλα μέλη της εγχώριας και διεθνούς επιχειρηματικής σκηνής.

Η τελετή βράβευσης φιλοξένησε εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, του Δημοσίου, της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής σκηνής: τη Νίκη Κεραμέως, υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον Χρίστο Δήμα, υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον Γεώργιο Λούκο, διευθυντή Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας του ΔΕΔΔΗΕ, τον Μιχαήλ Σκούλλο, Ομότιμο Καθηγητή, Επικεφαλής Έδρας και Δικτύου UNESCO για τη Διαχείριση και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο στο ΕΚΠΑ, πρόεδρο του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) και συντονιστή MEdIES, την Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» και μέλος του ΔΣ του The People’s Trust, τη δρα Στέλλα Κυρίμη, συμβουλευτική ψυχολόγο, Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΑΚΤΟ, τη Ρόζι Τσέλα, Business Manager CSR & University Alliances Country Lead της SAP Hellas, τη Χριστίνα Δεληγιάννη, διευθύντρια Πολιτικής και Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), την Αγγελική Σαββίδου, Personal and Business Finance Consultant, Finance Lady και τον Αλέξανδρο Νούσια, Managing Director του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, δήλωσε:

«Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί, για ακόμη μία χρονιά, μπήκαν σε μία διαδικασία που έχει μόνο να τους προσφέρει νέες εκπαιδευτικές εμπειρίες σχετικά με την αειφόρο επιχειρηματικότητα. Στο ταξίδι αυτό, καλλιεργούν, μεταξύ άλλων, πολύτιμες για την επαγγελματική τους ζωή δεξιότητες, όπως η συνεργασία, ο σεβασμός, η ευελιξία και η ομαδικότητα, ενώ με αυτό τον τρόπο, ετοιμάζονται να συνδιαμορφώσουν μια κουλτούρα που θα τους φέρει πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων τους. Σήμερα, όλες οι ομάδες έχουν κερδίσει κάτι. Τα παιδιά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, βίωσαν το κλείσιμο ενός κύκλου και γνωρίζουν πως η κατάλληλη διαχείριση της σημερινής κατάστασης θα τα οδηγήσει στην επιτυχία του αύριο. Στην προσπάθεια αυτή των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα είμαστε μαζί τους».

Αναφερόμενη στο όραμα του οργανισμού για τα μαθητικά εκπαιδευτικά προγράμματα, η Αγάπη Κυριακοπούλου, Marketing & ESG Manager, ανέφερε: «Στο Envolve, οραματιζόμαστε μια κοινότητα νέων επιχειρηματιών που θα αποτελούν το μέλλον της βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσω των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων και ειδικότερα του μαθητικού μας διαγωνισμού επιχειρηματικότητας, καλλιεργούμε την επιχειρηματική σκέψη και την καινοτομία στους μαθητές/ριες, προετοιμάζοντάς τους για ένα μέλλον όπου η αειφορία θα είναι η βάση της οικονομικής ανάπτυξης. Με τις ιδέες και τις δεξιότητές τους, οι μαθητές/τριες μπορούν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις που θα προωθούν τη βιωσιμότητα και θα επιφέρουν αλλαγές για ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Δείτε τις επιχειρηματικές ιδέες των δέκα (10) φιναλίστ και των νικητών εδώ: https://bit.ly/EduContest23

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του πυλώνα της εκπαίδευσης του Envolve Entrepreneurship, του οργανισμού που στηρίζει σταθερά την καινοτόμο επιχειρηματικότητα από το 2012. Το Envolve Entrepreneurship είναι ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, με παγκόσμια δραστηριότητα και παρουσία, παρέχοντας εκπαίδευση, πόρους, χρηματοδότηση και καθοδήγηση σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες. Μέχρι σήμερα, ο οργανισμός έχει προσφέρει, μέσω του Envolve Award Greece, έξι (6) εκατομμύρια ευρώ σε τριάντα εφτά εταιρίες στην Ελλάδα, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε είκοσι διαφορετικούς κλάδους, έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας, ενώ η αποτίμησή τους αγγίζει το ένα (1) δισεκατομμύριο ευρώ. Στην προσπάθεια του οργανισμού να καλλιεργήσει την επόμενη γενιά επιχειρηματιών, έχει εγκαθιδρύσει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στοχευμένα στη μαθητική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς, με απώτερο στόχο την καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων, την ομαδική συνεργασία και την πρόσβαση σε ευκαιρίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μαθητικός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, του Δήμου Κηφισιάς, του Δήμου Βέροιας, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, του Δήμου Νέας Σμύρνης και του Δήμου Ορεστιάδας.

Το MEdIES, η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, το Open Coffee Heraklion, το POS4work, το Women Do Business, οι Global Shapers, η ATRAKTOS, το EPLO, το Xanthi Tech Lab, το Youth Entrepreneurship Club, το Bizrupt, το Skywalker, το Startup Greece, το Uni.ties, το Infinity Greece και το ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ στηρίζουν επικοινωνιακά τον μαθητικό διαγωνισμό (Community Partners).

Μέσα από αυτό το εγχείρημα, όλοι οι συνεργάτες και υποστηρικτές θέτουν στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων τους τη βιώσιμη ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, καθώς και την επένδυση στη νέα γενιά και την εκπαίδευση.

– ΤΕΛΟΣ –

Σχετικά με το Envolve Entrepreneurship

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ιδρύθηκε από το Libra Group και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Ο οργανισμός ενσωματώνει το πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ) – προγράμματα τα οποία έχουν αναδείξει εξήντα εφτά (67) νικητές από το 2012, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των ΗΠΑ. To Envolve στοχεύει στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν, και στοχεύει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, διασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα υπηρεσιών επιχειρηματικής στήριξης σε όλους τους επιχειρηματίες.

Για να μάθετε περισσότερα για το Envolve, επισκεφθείτε το https://greece.envolveglobal.org/.

Για περισσότερες πληροφορίες:

V+O Communication

Μαρία Σαγάνα

Tηλ.: +30 210 724 9000

[email protected]


Περιγραφή

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και ανακοίνωσε πέντε (5) νικητές από σχολεία της Αττικής και της Λάρισας

Διαβάστε επίσης

Νέα
3ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

08 Μαΐου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
JA Greece: Αυτές είναι οι 11 καλύτερες μαθητικές «start-up» της χρονιάς

08 Μαΐου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ThinkBiz Academy: Η σπίθα της νεανικής επιχειρηματικότητας

08 Μαΐου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Σε τροχιά επιτάχυνσης: Οι 20 ομάδες που συμμετέχουν στο EnvolveXL

08 Μαΐου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η Ελληνική Αποστολή Καινοτομίας στη Βαρκελώνη με το πρόγραμμα RInnoValleys

08 Μαΐου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.