ΣΦΗΜΜΥ 12: Απο την παρουσίαση τεχνολογικών εξελίξεων, στις μεταπτυχιακές σπουδές και στον κόσμο των επιχειρήσεων | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

ΣΦΗΜΜΥ 12: Απο την παρουσίαση τεχνολογικών εξελίξεων, στις μεταπτυχιακές σπουδές και στον κόσμο των επιχειρήσεων



ΣΦΗΜΜΥ 12: Από την παρουσίαση τεχνολογικών εξελίξεων, στις μεταπτυχιακές σπουδές και στον κόσμο των επιχειρήσεων

Τo Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, γνωστό ως ΣΦΗΜΜΥ, αποτελεί το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο της χώρας. Φέτος θα πραγματοποιηθεί η 12η διοργάνωση του το τριήμερο 23-25 Απριλίου, για πρώτη φορά διαδικτυακά και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στόχος του συνεδρίου είναι να συγκεντρώσει τους φοιτητές όλων των τμημάτων ΗΜΜΥ, αλλά και παρεμφερών κλάδων, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις προκλήσεις στην αγορά και να ανταλλάξουν γνώσεις και ιδέες.

Η φετινή διοργάνωση, πέρα από το γεγονός ότι θα διεξαχθεί διαδικτυακά, ξεχωρίζει από τις προηγούμενες στο πλήθος των ομιλιών και των workshops. Το ΣΦΗΜΜΥ 12 θα φιλοξενήσει πάνω από 40 ομιλίες εξαιρετικών επιστημόνων, πάνω σε πληθώρα τομέων της τεχνολογίας, και πάνω από 30 workshops στα οποία μπορεί να λάβουν μέρος οι σύνεδροι. Επίσης, για πρώτη φορα στο ΣΦΗΜΜΥ υπάρχουν και ξένοι ομιλητές, όπως ο Scott Aaronson, ερευνητής της επιστήμης των Υπολογιστών και ο Bruno Siciliano, που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ρομποτικής. Στη φετινή διοργάνωση ξεχωρίζουν τα θέματα που καλύπτονται από τα sessions, όπως το AI & Data Analysis στο οποίο θα συμμετέχει ο κύριος Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, το Bioengineering session, με σπουδαίους ομιλητές όπως ο κύριος Θεόδωρος Ζάνος, το Autonomous & Electric vehicles session το Quantum Technology session και πολλά άλλα.

Επιπλέον, στο φετινό ΣΦΗΜΜΥ διεξάγεται και το Career@ΣΦΗΜΜΥ, ένα job fair όπου οι φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις μεγάλων εταιρειών, όπως η Microsoft, Lancom, Meazon, Softone, OTS, Kenotom και άλλες. Πέρα από τις παρουσιάσεις, θα πραγματοποιηθεί και ένα panel κατά τη διάρκεια του οποίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους προς τις εταιρείες ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα να μεταβούν σε ένα διαδικτυακό δωμάτιο και να μιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους. Τέλος, δίνεται ήδη η δυνατότητα στο site μας να ανεβάσουν οι σύνεδροι το βιογραφικό τους, το οποίο και θα δοθεί στις εταιρείες ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή. Διοργανώνοντας το Career@sfhmmy θέλουμε να φέρουμε τους φοιτητές και τους νέους μηχανικούς κοντά στην αγορά εργασίας για να αλληλεπιδράσουν και να λάβουν πολύτιμες γνώσεις.

Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον panel για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον επαγγελματικό χώρο και αναζητούν εναλλακτικές για το μέλλον τους, είναι και εκείνο των start-up. Νεοφυής επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν την δουλειά τους αναλύοντας την διαδρομή που ακολούθησαν από την σύλληψη της ιδέας τους μέχρι και επιτυχή πραγματοποίηση της. Αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετώπισαν αλλά, τι θα ήθελαν να γνώριζαν πριν ξεκινήσουν αλλά και τι θα έκαναν διαφορετικά, θέλουν να εμπνεύσουν τους νέους να κυνηγήσουν τα όνειρα τους και φυσικά να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα μας.

Τέλος, αν σε ενδιαφέρουν Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό, το ΣΦΗΜΜΥ 12 σε συνεργασία με το Global Prep θα λύσουν όλες σου τις απορίες! Το Global Prep iδρύθηκε από μία ομάδα Ελλήνων αποφοίτων που σπούδασαν σε τρία κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού (Stanford, Cornell, ETH Zurich) και είναι εδραιωμένο στη συνείδηση των Ελλήνων φοιτητών ως το κορυφαίο Κέντρο Προετοιμασίας για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο εξωτερικό. Η προετοιμασία στο Global περιλαμβάνει καθοδήγηση για τις επιλογές των φοιτητών, προετοιμασία για τα standardized tests (GMAT, GRE, IELTS, TOEFL) από instructors εξειδικευμένους σε αυτά τα tests στο εξωτερικό, αλλά και step-by-step καθοδήγηση με τα συνοδευτικά έγγραφα των αιτήσεων (Personal Statement, Βιογραφικό, Συστατικές).

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα παραπάνω μπορείτε να βρείτε στο site μας. Για να παρακολουθήσετε το συνέδριο αρκεί να κάνετε δωρεάν την εγγραφή σας:

https://sfhmmy.gr/

Ακολουθήσετε το ΣΦΗΜΜΥ στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/sfhmmy

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/17990796/

Instagram: https://www.instagram.com/sfhmmy/


Περιγραφή

Τo Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, γνωστό ως ΣΦΗΜΜΥ, αποτελεί το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Το ΑΤΡ διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής (Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ.)

21 Απριλίου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
38 ανοιχτές υποτροφίες από το «Σπουδάζω με Υποτροφία»

21 Απριλίου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Υποτροφίες για προπτυχιακές & μεταπτυχιακές σπουδές με το «Σπουδάζω με Υποτροφία»

21 Απριλίου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Παρουσίαση δίσκου: Les Au Revoir – «Στους πέντε ανέμους»

21 Απριλίου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Σεμινάριο: Προσωπικό Βranding & Τεχνικές Παρουσίασης από τον Γιώργο Παπατριανταφύλλου

21 Απριλίου 2021

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.