Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στον κλάδο της Αγροδιατροφής | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στον κλάδο της ΑγροδιατροφήςΝέα Γεωργία Νέα Γενιά: Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στον κλάδο της Αγροδιατροφής

9– 11 Νοεμβρίου 2021

Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον αγροδιατροφικό τομέα είναι το θέμα του ψηφιακού τριήμερου Διεθνούς Συνεδρίου «Climate Change: The Future of the Agrifood Sector» που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου του 2021.

Όπως αναδεικνύεται από την έκθεση «Climate change impacts and adaptation in the agricultural
sector in Europe» (European Environment Agency, 2019), οι μεταβολές στη θερμοκρασία και τις βροχοπτώσεις, καθώς και τα ακραία καιρικά και κλιματικά φαινόμενα που παρατηρούνται ειδικά τα τελευταία χρόνια, επηρεάζουν ήδη την απόδοση των καλλιεργειών αλλά και την παραγωγικότητα της κτηνοτροφίας στην Ευρώπη. Μάλιστα, καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό χώρο, επηρεάζεται η τιμή, η ποσότητα και η ποιότητα των προϊόντων και κατά συνέπεια και οι εμπορικές ροές, οι οποίες με τη σειρά τους ενδέχεται να έχουν επίδραση στο γεωργικό εισόδημα στην Ευρώπη. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστεί εκτενώς ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία, στην κτηνοτροφία και στη βιομηχανία τροφίμων και να συμβάλλει στον γόνιμο διάλογο και τη συσπείρωση του οικοσυστήματος για την εξεύρεση λύσεων, αλλά και την ανάδειξη νέων προσεγγίσεων για την αειφορία και τη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη. Παράλληλα, το Συνέδριο στοχεύει στην προβολή πιθανών ευκαιριών, που μπορούν να προκύψουν για τους τομείς εκείνους, που θα καταφέρουν να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στις νέες προκλήσεις, όπως είναι μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες αναγέννησης του εγχώριου κλάδου μέσα από νέες τεχνολογίες, η ψηφιακή κατάρτιση αγροτών και επιστημόνων, η νέα φιλοκλιματική ταυτότητα των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι εμπειρογνώμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο, εκπρόσωποι από φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Δημόσιας Διοίκησης και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, αγρότες, επιχειρηματίες αλλά και στελέχη της αγοράς από τον ευρύτερο κλάδο της αγροδιατροφής.Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, το Συνέδριο θα αναπτυχθεί σε απογευματινά sessions, τα οποία θα περιλαμβάνουν κεντρικές ομιλίες και συζητήσεις μέσα από panels και fireside chats.

Η
συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τοπαρακολουθήσουν από το κανάλι του οργανισμού στο YouTube. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο και το αναλυτικό πρόγραμμα της κάθε ημέρας μπορείτε να βρείτε στο www. climatechange2021.gr.

Μέγας Δωρητής του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και του Συνεδρίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Χρυσός χορηγός της διοργάνωσης είναι η Τράπεζα Πειραιώς και το

Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 

Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελείται από τα εξής μέλη:

 • Γεώργιος Παπαδάκης, Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος Επιτροπής
 • Δημήτρης Βολουδάκης, Capacity Building Manager - Head of Unit, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά
 • Παναγιώτης Μπαλαμπάνης, Deputy Head of Unit, DG Research & Innovation, Ευρωπαϊκή Επιτροπή
 • Βασίλειος Φθενάκης, Ιδρυτής και Διευθυντής, Center for Life Cycle Analysis, Columbia
  University
 • Κυριάκος Μανιάτης, Former Principal Administrator, DG ENERGY, Ευρωπαϊκή Επιτροπή
 • Καλλιόπη Πανούτσου, Senior Research Fellow, Imperial College
 • Πρόδρομος Ζάνης, Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & Lead Author,
  Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC)
 • Νικόλαος Δεδούσης, Μονάδα Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα, Τράπεζα Πειραιώς
 • Xenia Morin, Associate Teaching Professor, Undergraduate Program Director, Rutgers
  Center for Agriculture and Food Ecosystems, Rutgers University

#ΤΕΛΟΣ

Επικοινωνία για τα Μ.Μ.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Κατερίνα Μπότρος

Communications and Fundraising Director

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Τηλ: +30 2106917986

Κιν: +30 6980932602

email: [email protected]

Αρετή Βασμαδά

PR Account Executive

MSCOMM

Τηλ: +30 210 7236217

email: [email protected]

Σημειώσεις για τον εκδότη

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Από το 2018, έχει ωφελήσει πάνω από 3.500 νέους, υλοποιώντας προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε περισσότερα από 65 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2018, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Rutgers (το κρατικό πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϋ), σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τον Οκτώβριο του 2020, η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες και το δίκτυο συνεργατών της, διατηρώντας παράλληλα τη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers ως στρατηγικό και τεχνικό σύμβουλο.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [(www.SNF.org)] είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3.1 δισεκατομμυρίων, μέσω 5.000 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 135 χώρες ανά τον κόσμο. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.


Περιγραφή

Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον αγροδιατροφικό τομέα είναι το θέμα του ψηφιακού τριήμερου Διεθνούς Συνεδρίου «Climate Change: The Future of the Agrifood Sector» που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου του 2021.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Trophy-Τροφή Challenge 2022: Ξεκινά ο καινοτόμος διαγωνισμός του αγροδιατροφικού τομέα από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

08 Νοεμβρίου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Agrifood Exports 360°

08 Νοεμβρίου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το 5ο Διεθνές Συνέδριο Ασφάλειας Πληροφοριών & Ηλεκτρονικής Εγκληματολογίας στη Θεσσαλονίκη

08 Νοεμβρίου 2021

Διάβασε το άρθρο
Νέα
3ο Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας

08 Νοεμβρίου 2021

Διάβασε το άρθρο

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

 • Δημιούργησε το προφίλ σου
 • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
 • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
 • Όρισε job alert
 • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.