Οι τιμώμενοι φορείς του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα (21-28 Αυγούστου) | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Οι τιμώμενοι φορείς του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα (21-28 Αυγούστου)Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα για 7η χρονιά συνεχίζει τη συνεργασία του με σημαντικούς φορείς οι οποίοι συνεισφέρουν στην πρόοδο και στη διάδοση του ντοκιμαντέρ αλλά και του πολιτισμού ανά τον κόσμο.

Η 7η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 21-28 Αυγούστου 2022, έχει τεθεί ακόμα μία χρονιά υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το Τιμώμενο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα φέτος θα είναι το Ινστιτούτο Porter for Poetics & Semiotics του Πανεπιστήμιου του Τελ Αβίβ. Μεταξύ των τιμώμενων Ιδρυμάτων τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν τα Πανεπιστήμια του Λονδίνου, της Κωνσταντινούπολης, του Γιορκ, της Θεσσαλονίκης, του Iνστιτούτου Ντοκιμαντέρ (Πράγας) κ.ά.

Παράλληλα, το τηλεοπτικό δημόσιο κανάλι ντοκιμαντέρ της Γερμανίας Phoenix θα είναι για φέτος το Τιμώμενο Μέσο Ενημέρωσης. Στο παρελθόν έχουν τιμηθεί από το Φεστιβάλ τηλεοπτικά δίκτυα όπως το BBC, το RAI, η ΕΡΤ, η Ecrans des Mondes, ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων κ.ά.

Καστελλόριζο: Εκεί που το ντοκιμαντέρ συναντά την Ιστορία και τον Πολιτισμό

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την τελευταία  εβδομάδα του Αυγούστου στην άκρη του Αιγαίου, στο ειδυλλιακό Καστελλόριζο, ένα νησί απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς  και  τεράστιας ιστορικής κληρονομιάς.

Στόχος αυτού του ξεχωριστού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ είναι να τιμήσει αξιόλογα δείγματα της κινηματογραφικής τέχνης  και αφήγησης τα οποία πραγματεύονται γεγονότα, ζητήματα και πρόσωπα που έχουν επηρεάσει τις χώρες, τους λαούς και  τους πολιτισμούς του κόσμου και να προσφέρει στο ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές κοινό μια επιλογή από ταινίες  τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) με θεματικούς άξονες την Ιστορία και την Κοινωνία.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Πρoέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η διοργάνωση  ανήκει στο Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), σε συνεργασία με την Ecrans des Mondes (Παρίσι), την  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και έχει την υποστήριξη ή/και χορηγία του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου  Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου Μεγίστης, της  Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα, του  Τσεχικού Κέντρου Αθήνας, του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), του Ελληνικού  Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ.

Δείτε το διαφημιστικό σποτ του 6ου Πέρα από τα Σύνορα 2021 στο https://www.youtube.com/watch?v=hhNX8yzMs18 και ένα σύντομο φιλμ με στιγμιότυπα από την περσινή διοργάνωση στο https://youtu.be/ZWDvx-7VMEE


Περιγραφή

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα για 7η χρονιά συνεχίζει τη συνεργασία του με σημαντικούς φορείς οι οποίοι συνεισφέρουν στην πρόοδο και στη διάδοση του ντοκιμαντέρ αλλά και του πολιτισμού ανά τον κόσμο. Η 7η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 21-28 Αυγούστου 2022, έχει τεθεί ακόμα μία χρονιά υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε επίσης

Νέα
5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

19 Ιουλίου 2022

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Φεστιβάλ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα: Μια γιορτή του κινηματογράφου και του πολιτισμού για 4η συνεχή χρονιά στο ακριτικό νησί

19 Ιουλίου 2022

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζου: Συνεργασία με το ΕΚΟΜΕ και το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

19 Ιουλίου 2022

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα 2019 φιλοξενεί τον θεατρικό μονόλογο Νόστος: Η Επιστροφή του Οδυσσέα.

19 Ιουλίου 2022

Διάβασε το άρθρο
Νέα
4o Φεστιβάλ Καστελλορίζου Γνωρίστε την Κριτική Επιτροπή

19 Ιουλίου 2022

Διάβασε το άρθρο

Eίμαστε στα App μας!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

Tap Skywalker Jobs!
mobile skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.