Voyage of Time Lifes Journey | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Voyage of Time Lifes Journey



 

ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

VOYAGE OF TIME: LIFE’S JOURNEY

του Terrence Malick

Flix it στη Στέγη #5

 

10 Απριλίου 2017 | Μικρή Σκηνή | 19:30 και 21:30
Πρώτη προβολή στην Ελλάδα

Το μεγαλόπνοο ντοκιμαντέρ του Τέρενς Μάλικ για τη γένεση του σύμπαντος έρχεται στο «Flix it στη Στέγη» στην director's cut εκδοχή του και με αφήγηση από την Cate Blanchett. Ετοιμαστείτε για μια μοναδική βιωματική εμπειρία και ένα κοσμογονικό ταξίδι στο Διάστημα και μέσα μας.

Ένας ύμνος για τον θρίαμβο της φύσης, της επιστήμης, του ανθρώπου και των αναζητήσεών του.

Το «Flix it στη Στέγη» θα σας στείλει στο Διάστημα. Ή στην πλησιέστερη φιλμική εκδοχή ενός τέτοιου ταξιδιού. Με το «Voyage of Time: Life’s Journey» του Τέρενς Μάλικ στην director's cut ψηφιακή εκδοχή του στις 10 Απριλίου στη Στέγη και σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα ο θεατής θα νιώσει κυριολεκτικά μέσα στην εικόνα. Να αιωρείται χωρίς βαρύτητα.

Η προβολή του «Voyage of Time» θα συνοδεύεται από μια ολοκληρωμένη συμπαντική εμπειρία.

Voyage of Robots: Πριν και μετά την προβολή θα σας περιμένει ένα interactive installation που θα σας μεταφέρει την εμπειρία αναζήτησης ζωής σε άλλους πλανήτες. To Flix σε συνεργασία με τον Αντώνη Κάνουρα, μηχανικό ρομποτικής και ιδρυτή της Robotixlab, στήνουν ένα διαδραστικό «terraforming project», όπου κάθε θεατής θα μπορεί να παίξει και να πειραματιστεί με ρομπότ και να νιώσει μέλος της NASA σε διαστημικές αποστολές.

Παράθυρο με θέα: Μην χάσετε την ευκαιρία για μία επιστημονική παρατήρηση Ήλιου και Σελήνης με τηλεσκόπια, προσφορά του τμήματος Αστρονομίας και του Αστεροσκοπείουτων Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Το Voyage of Time: Life’s Journey είναι ένα φιλμ επικό, φιλόδοξο, μεγαλόπνοο. Μοναδικό. Πρώτη απόπειρα στο είδος του ντοκιμαντέρ και έργο ζωής για τον μετρ Τέρενς Μάλικ («Το Δέντρο της Ζωής», «Λεπτή Κόκκινη Γραμμή», «Badlands»), ο οποίος φημολογείται ότι το ετοίμαζε από τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Το αποτέλεσμα άξιζε τα χρόνια προετοιμασίας και αναμονής: ένα κινηματογραφικό πανόραμα εικόνων που καταγράφουν την ιστορία του Σύμπαντος, ένα ντοκιμαντέρ που μας μεταφέρει στη γέννηση των αστεριών, στην έκρηξη και στον σχηματισμό γαλαξιών και πλανητών, στις πρώτες μορφές ζωής στη Γη, στην πορεία του ανθρώπου, για να καταλήξει στον σύγχρονο κόσμο και ακόμα πιο μακριά. Ένας μοναδικός φιλμικός εορτασμός της ζωής και μια καθαρά βιωματική εμπειρία, καθώς ο θεατής, όπως και σε όλες τις ταινίες του Μάλικ, θα εκτοξευτεί μεν στην έξω στρατόσφαιρα, αλλά στην ουσία θα κληθεί να ανακαλύψει τις απαντήσεις μέσα του. Εκεί που έχουν… βαρύτητα.

Στην 90λεπτη director's cut εκδοχή οδηγός μας θα είναι η ζεστή, ευφυής αφήγηση της Κέιτ Μπλάνσετ. Καθώς ο Μάλικ μάς βομβαρδίζει με τις απαστράπτουσες εικόνες του, η αλληγορία είναι φανερή: η ανθρώπινη φύση βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα στη μικροϋπόστασή της και την απεραντοσύνη του Σύμπαντος. Η Μεγάλη Έκρηξη, φως, αστρική μάζα, πλανήτες, διάσπαση του ατόμου, μονοκύτταροι οργανισμοί, αμοιβάδες, ερπετά, πτηνά, δεινόσαυροι. Η χαοτική, αλλά και σοφή, γεωμετρία του κόσμου που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει χωρίς εμάς. Πέρα από εμάς. Πάνω από όσα μπορούμε να κατανοήσουμε. Και σε αυτό το σημείο ξεκινάει η δυστυχία μας. Όλα τα υπόλοιπα πλάσματα στον πλανήτη μας διανύουν κύκλους – γεννιούνται, τρέφονται, πολλαπλασιάζονται, πεθαίνουν. Μοναδικός τους στόχος: η επιβίωση. Ο άνθρωπος όμως θέλει να ζήσει. Και αυτό περιλαμβάνει την αρχέγονη αγωνία να κατανοήσει τον κόσμο του, την ύπαρξή του, τον προορισμό του, τη χαρά και την τραγωδία του. Και όσο δεν βρίσκει νόημα στη Γη, κοιτά τον ουρανό. Και τι ουρανός, γεμάτος μυστήρια, είναι αυτός. Ο Μάλικ θέλει να βγούμε από την αίθουσα με μία ερώτηση: «Τι σημαίνει έπειτα από τόσους αιώνες να βρισκόμαστε εδώ σήμερα;».

Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Feelgood, την εταιρία διανομής του «Voyage of Time: Life’s Journey» στην Ελλάδα.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία και σενάριο: Terrence Malick
Διεύθυνση φωτογραφίας: Paul Atkins
Μοντάζ: Keith Fraase, Rehman Nizar Ali
Αφήγηση: Cate Blanchett

 

Πρώτη προβολή στην Ελλάδα: 10 Απριλίου 2017, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Κατάλληλη για θεατές 13+.

Την ταινία θα προλογίσει ο δρ. Εμμανουήλ Αποστολάκης, διευθυντής Λυκείου Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Διαβάστε περισσότερα:

Ο διαβόητα ιδιοσυγκρασιακός σκηνοθέτης προσέγγισε τους παραγωγούς του με την ιδέα ενός ντοκιμαντέρ χωρίς όμως να έχει σενάριο. Απλώς εξήγησε την αναγκαιότητά του να το γυρίσει επιστρατεύοντας τα εξής δύο παραθέματα:

«Κανείς πια δεν εμπνέεται από τη θέση μας στο Σύμπαν; Οι ποιητές μας έχουν σταματήσει να γράφουν γι’ αυτό. Οι ζωγράφοι μας δεν προσπαθούν πια να απεικονίσουν τη μαγεία της απεραντοσύνης του. Δεν βγαίνει ήχος από τους τραγουδιστές μας για τη μοναδικότητά του. Έτσι, έχουμε περιοριστεί: δεν ακούμε τραγούδια, ποιήματα, αλλά απογευματινές διαλέξεις για τον κόσμο μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν ζούμε πραγματικά σε μια εποχή γνώσης» – Richard Feynman.

«Ό,τι πιο όμορφο μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος είναι το μυστήριο. Αυτό που δεν μπορεί να εξηγήσει είναι η πηγή αυθεντικής τέχνης και επιστημονικής αναζήτησης. Αυτός που δεν αισθάνεται πλέον περιέργεια, που δεν κάνει παύσεις για να αναρωτηθεί, να θαυμάσει, να νιώσει ριγώντας από δέος, αυτός είναι νεκρός. Έχει τα μάτια του κλειστά» – Albert Einstein.

Στην ερευνητική ομάδα του Τέρενς Μάλικ συγκαταλέγονται διάφοροι έγκριτοι μελετητές, επιστήμονες και καθηγητές από τα πανεπιστήμια MIT, UC Berkeley, Cambridge και Caltech. Επίσημος επιστημονικός σύμβουλος της ταινίας όμως ήταν ο dr. Andrew Knoll, καθηγητής Φυσικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, σύμβουλος της NASA και συγγραφέας. «Η δουλειά μου ήταν ο επανέλεγχος των επιστημονικών στοιχείων έτσι ώστε όσα αφηγείται ο Τέρι να είναι σωστά. Αυτό όμως που θα δείτε στην οθόνη ξεπερνά τα δεδομένα, τα γεγονότα, τις στατιστικές και τα στοιχεία. Είναι ένα μεγαλόπνοο όραμα, το αποτύπωμα ενός ευφυούς δημιουργού και ενός φιλμικού φιλοσόφου: έπειτα από όλη αυτή τη διαδρομή πού βρισκόμαστε; Και, πιστέψτε με, μπορώ να σας απαντήσω με μεγάλη βεβαιότητα για το αν τα πρώτα κύτταρα αναπτύχθηκαν πριν από 4 ή 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Αλλά στις ερωτήσεις που ουσιαστικά θέτει ο Τέρι δεν έχω απαντήσεις. Και αυτό με συγκλόνισε στην ταινία».

«Κρίνοντας ως επιστήμονας όσα καταγράφονται στο ντοκιμαντέρ, τα βρήκα εμπεριστατωμένα και σωστά» συμπληρώνει ο θεωρητικός φυσικός Lee Smolin του Perimeter Institute. «Ως σκεπτόμενος θεατής όμως εντυπωσιάστηκα διπλά από την αντίστιξη των εικόνων της εξέλιξης του Σύμπαντος και της σύγχρονης ανθρώπινης καθημερινότητας. Με έκανε να αναρωτηθώ τι πραγματικά καταλαβαίνουμε για το νόημα της ζωής μας, τι εκτιμάμε».

Πηγή αναφοράς για την τελική εικόνα ήταν οι πίνακες του ζωγράφου του 19ου αιώνα Albert Bierstadt. Γι’ αυτό και ο Μάλικ αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ ως «Bierstadting». «Ήθελε να δουλέψουμε με το στυλ του Bierstadt» λέει ο Dan Glass, ο οποίος είχε την επίβλεψη των ειδικών εφέ. «Να κατασκευάσουμε μία εικόνα από πολλά αλλά διακριτά επίπεδα, πολύ μικρές λεπτομέρειες, όπως, για παράδειγμα, η αστρόσκονη, αιωρούμενα σωματίδια διακριτά μόνο σε μικροσκόπιο, οτιδήποτε θα έδινε την αίσθηση του όγκου στη σύνθεση της εικόνας».

Λίγα λόγια για το «Flix it στη Στέγη»

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεργάζεται με το κινηματογραφικό site Flix.gr. Από τον Δεκέμβριο του 2016 και κάθε μήνα μέχρι τον Μάιο του 2017 οι λάτρεις του κινηματογράφου κλείνουν ραντεβού στη Στέγη για μια σειρά προβολών που κρύβουν εκπλήξεις, συστήνουν δημιουργούς και κάνουν τον γύρο του κόσμου προτείνοντας τις εικόνες που θέλουμε να βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη.

Ανάμεσά τους υπάρχουν επιλογές από τον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη, ελληνικές ταινίες που αγαπάμε σε πρώτη προβολή, αφιερώματα σε ανεξερεύνητες περιοχές του σύγχρονου κινηματογράφου, η μικρή οθόνη που προκαλεί πλέον τη μεγάλη, κλασικά αριστουργήματα όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί, δημιουργοί που δεν ξέχασε ο χρόνος, προβολές για παιδιά τις οποίες θα γεμίσουν οι μεγάλοι.

Το ραντεβού όμως επεκτείνεται και εκτός αίθουσας: live performances, μαθήματα κινηματογράφου, εκθέσεις, συναυλίες και ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό συνοδεύουν κάθε προβολή, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία και έναν άλλον τρόπο να βλέπουμε σινεμά.

Διοργάνωση: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Flix.gr

http://www.sgt.gr/gre/SPG1894

Πληροφορίες:
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107

Πληροφορίες: 210 900 5 800
10 Απριλίου 2017
Διάρκεια: 90 λεπτά
Κατάλληλη για θεατές 13+ .

Εισιτήρια:
Κανονικό: 7 €
Μειωμένο, φίλος ή μικρή παρέα (5-9 άτομα): 6 €
Α.Μ.Ε.Α., συνοδός Α.Μ.Ε.Α. amp; άνεργοι, μεγάλη παρέα (10+ άτομα): 5 €
Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected].

Γραμμή εισιτηρίων
Τ.: 210 900 5 800
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00

Γραμμή Φίλων της Στέγης
Τ.: 213 017 8200
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-20:00

Οι Φίλοι της Στέγης πραγματοποιούν τις αγορές των εισιτηρίων τους μέσα από το ηλεκτρονικό προφίλ τους κάνοντας login με τον προσωπικό τους κωδικό χρήστη και το password τους για να ξεκλειδώσουν τις εκπτώσεις και τις προπωλήσεις τους.

Με την υποστήριξη:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η υπηρεσία print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
Συγγρού 107
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες Amex,Visa, MasterCard amp; Diners.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ
• ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE σε όλο το δίκτυο καταστημάτων
• IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου

 

Η Fischer, η πιο σινεφίλ μπίρα, θα είναι συνχορηγός στο «Flix it στη Στέγη», ενώ θα μας συντροφεύει απολαυστικά μετά από κάθε προβολή. Βρείτε περισσότερα στη σελίδα της www.fischerbeer.gr

ΧΟΡΗΓΟΣ


Περιγραφή

Voyage of Time Lifes Journey

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.