JA Greece: Τα βραβεία της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2023 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

JA Greece: Τα βραβεία της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2023



JA Greece: Τα βραβεία της Μαθητικής
Εμπορικής Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2023

Μέσα σε πλήθος κόσμου και σε κλίμα ενθουσιασμού απονεμήθηκαν την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 τα 3 βραβεία της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2023 του Junior Achievement Greece.Οι 33 μαθητικές «start-up»που συμμετείχαν, από γυμνάσια και λύκεια της Βόρειας Ελλάδας, κατέπληξαν το κοινό και την κριτική επιτροπή του JAGreece.

Η εμπορική έκθεση, που φιλοξενήθηκε στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος/διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση -Company Program»,το οποίο τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλουκαι υλοποιείται με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες «startuppers», που πούλησαν τα προϊόντα τους και έδωσαν συνεντεύξεις στην κριτική επιτροπή, έζησαν την ημέρα εκείνη σαν αληθινοί επιχειρηματίες μέσα σε έναν χώρο με αληθινά καταστήματα. «Ήταν μια εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη σε όλη μου τη ζωή», δήλωσε η Σινέμ Χατζιμιλιατζίμ, μαθήτρια Γ' γυμνασίου από το μικρό Γυμνάσιο Σμίνθης Ξάνθης, στέλεχος της εικονικής επιχείρησης «Τα κράνα του βουνού».Οι ομάδες παρουσίασαν στα περίπτερά τους μια ευρύτατη γκάμα πολύ έξυπνων προϊόντων, από πρωτότυπα είδη υγιεινής διατροφής μέχρι τεχνολογικές καινοτομίες και υπηρεσίες που λύνουν οικολογικά και κοινωνικά προβλήματα.

Ποιες μαθητικές «start-up» διακρίθηκαν στη Θεσσαλονίκη


Από τις 09:00 το πρωί τα παιδιά από γενικά λύκεια και γυμνάσια, ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ. και ειδικά σχολεία προσέλκυσαν εκατοντάδες πελάτες του εμπορικού κέντρου και κατάφεραν να πραγματοποιήσουν εντυπωσιακές πωλήσεις και εγγραφές στις καινοτόμες υπηρεσίες τους.
Στις 14:30, αφού ολοκληρώθηκαν οι συνεντεύξεις με την κριτική επιτροπή, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Τα βραβεία απένειμαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι του JAGreece,που έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό για τη δουλειά των παιδιών και τη θετική ενέργεια της εκδήλωσης.

Oι 3 νικήτριες εικονικές επιχειρήσεις είναι:

Βραβείο «Καλύτερο Περίπτερο»: «Seedlinks» - Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών
H«Seedlinks» εντυπωσίασε με τους καλαίσθητους πυλώνες στους οποίους καλλιεργούνται φυτά καθ' ύψος, σε αντίθεση με τον συμβατικό τρόπο καλλιέργειας οριζόντια στο έδαφος. Οι πυλώνες απευθύνονται σε κατασκευαστές θερμοκηπίων, αγρότες, γεωργικές επιχειρήσεις αλλά και σε απλούς πολίτες που επιθυμούν να αναπτύξουν τη δική τους παραγωγή λαχανικών στο σπίτι τους.
Το βραβείο απένειμε η Χρυσή Ολυμπιονίκης, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, υπεύθυνη για τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου,η οποία δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένη από τις «επιχειρήσεις» των παιδιών και έδωσε θερμά συγχαρητήρια τους έφηβους «startuppers» και το JA Greece.

Bραβείο «Καινοτομία Προϊόντος/Υπηρεσίας»: «TopHarvest» - 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς
Η «Top Harvest» κατασκευάζει καλαίσθητα ενεργειακά αυτόνομα και αυτοματοποιημένα μικρά θερμοκήπια για τις πόλεις, ιδανικά για την καλλιέργεια λαχανικών στην ταράτσα, στο μπαλκόνι ή άλλους χώρους με ηλιοφάνεια. Διατίθενται με προεγκατεστημένα ηλιακά πάνελ που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για το θερμοκήπιο, καθώς και για τη φόρτιση ή τροφοδοσία μιας σειράς μικρών συσκευών και μπαταριών για τον κάτοχο του θερμοκηπίου.Το βραβείοαπένειμε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου ΘεσσαλονίκηςΜιχάλης Κούπκας,ο οποίος συνεχάρη τη νικήτρια ομάδα αλλά και όλα τα παιδιά, δηλώνοντας με ενθουσιασμό ότι η αυτή ήταν η καλύτερη έκθεση που έχει πάει ποτέ.

Βραβείο «Προώθηση Προϊόντος/Υπηρεσίας»: «Isometricks» - Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Η «Isometrics»δημιούργησε τοWizzle, ένα συναρπαστικό παιχνίδι σκέψης και δημιουργίας με μαθηματικό υπόβαθρο. Είναι μια συλλογή χρωματιστών ψηφίδων (πλακιδίων) που συνδέονται μεταξύ τους με ατελείωτες επιλογές δημιουργίας. Με όραμα τη δημιουργία μιαςwizzlegamingκουλτούρας με την επαναφορά του παιχνιδιού στη ζωή όλων, οι μαθητές προσφέρουν μια διασκεδαστική και δημιουργική απασχόληση που εξάπτει τη φαντασία, καταπολεμά το άγχος και εξασκεί τον εγκέφαλο.Το βραβείο απένειμαν μαζί 3InspirationalMentorsτουJAGreece, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ELVIALκαι μέλος Δ.Σ. του ΣΕΒΑσημίνα Τζίκα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ -DeltaFoodsS.A.Χρήστος Τσόλκας και η Δημοσιογράφος - Αρχισυντάκτρια Γραφείου Θεσσαλονίκης του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου ΕιδήσεωνΣοφία Παπαδοπούλου.

Tην εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο InspirationalMentorτου JAGreece, Πρόεδρος του Ομίλου των Αττικών ΕκδόσεωνΘεοχάρης Φιλιππόπουλος. Δείτε τους70InspirationalMentors2023της Εικονικής Επιχείρησης –μεταξύ των οποίων είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως– στην πλατφόρμα της ψηφοφορίας του κοινού:https://jagreece.org/promovoting/inspirational-mentors-22-23/

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής που αξιολόγησαν τις ομάδες στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης 2023 ήταν(με αλφαβητική σειρά):Ιωάννης Δάγκαρης-AgencyManageratNNHellas,Κυριάκος Κελίδης,PurchasingManageratElpedisonS.A.,Βασιλική Κούρα-Director,EYBusinessConsulting LeaderinNothernGreece,Αλέξανδρος Μηνάς- PrincipalDirectoratAccenture,Ιωάννα Μίγγου- Διευθύντρια Προϊοντικού Μάρκετινγκ της Εθνικής Τράπεζας & του Ομίλου,Άγγελος Μπεντούλης-CenterDirectorτουMediterraneanCosmos,Άντυ Παναγιωτίδου-MarketingTeamLeader,MediterraneanCosmos,
Παναγιώτης Ροδινός- Προϊστάμενος Ηλεκτρολογικής Υπηρεσίας, Εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Θεσσαλονίκης,Νικόλαος Σαλπέας- Αναπληρωτής Διευθυντής, Διεύθυνση Προϊόντων ΜΜΕ & Δανείων Λιανικής της Εθνικής Τράπεζας,Αικατερίνη Σαρρή- Καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας, ΠΑ.ΜΑΚ.,Μιχάλης Τόκας- Μηχανικός Προστασίας Περιβάλλοντος, Εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Θεσσαλονίκης,Χαρίτα Φραγκούλη-HeadofRetail&OnlineSalesSouthernEurope,MiddleEast,Africa(SEMA),HP.

Ο διαγωνισμός της «Εικονικής Επιχείρησης 2023» συνεχίζεται

Μετά τις εμβληματικές Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης οι μαθητικές «εταιρίες» καταθέτουν το businessplanστην υπεύθυνη του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση»Ιωάννα Κυπριώτηκαι μια νέα κριτική επιτροπή επιλέγει τις καλύτερες που θα διαγωνιστούν στονπανελλαδικό διαγωνισμότου προγράμματος τηνΠέμπτη 18 Μαΐου 2023στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στον πανελλαδικό τελικό θα αναδειχθεί η ομάδα, που θα κερδίσειέπαθλο 3.000 ευρώ και πληρωμένο τριήμερο ταξίδι στην Κωνσταντινούποληγια να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JAEurope / GEN-E2023.

Μέχρι τις 30 Απριλίου ψηφίζει το κοινό για το PublicChoiceAward

Το JuniorAchievementGreeceδίνει ακόμα μία ευκαιρία για διάκριση τις μαθητικές ομάδες που συμμετέχουν στην «Εικονική Επιχείρηση 2023». Από την 1ηΜαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2023 διεξάγεται διαδικτυακός διαγωνισμός για το καλύτερο commercial-διαφημιστικό βίντεο των Εικονικών Επιχειρήσεων 2023. Το κοινό ψηφίζει στην πλατφόρμαwww.jagreece.org/promovotingκαι η ομάδα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα κερδίσει τοPublicChoiceAward,το οποίο θα απονεμηθεί στον πανελλαδικό τελικό διαγωνισμό στις 18 Μαΐου 2023.

«Εικονική Επιχείρηση»

Με τη χρηματοδότηση:Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ΟΡΥΜΗΛ Α.Ε.,CitiFoundation,Raycap,EY,Accenture, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.Χορηγοί Εκδήλωσης:TheMallAthens,MediterraneanCosmos,Vision.Χορηγοί επικοινωνίας : ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, Έρα Σπορ, ΚosmosFM, Καθημερινή,Aθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων,Capital.gr,thetoc.gr,AthensDeejayFM,RockFM, ΛάμψηFM,Tηλεθεατής, Τηλέραμα,epixeiro.gr,ελculture.gr,Atticanews.gr,Thisisus.gr.

JuniorAchievementGreece


Το Junior Achievement Greece ιδρύθηκε το 2005 και είναι μέλος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide,που είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης. Η επίσημη ιστοσελίδα του JA Greece είναι www.jagreece.org.

Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες για τοPublicChoiceAwardκαι τον μεγάλο πανελλαδικό τελικό!


Περιγραφή

Μέσα σε πλήθος κόσμου και σε κλίμα ενθουσιασμού απονεμήθηκαν την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 τα 3 βραβεία της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2023 τουJuniorAchievementGreece.Οι33 μαθητικές «start-up»που συμμετείχαν, από γυμνάσια και λύκεια της Βόρειας Ελλάδας, κατέπληξαν το κοινό και την κριτική επιτροπή του JAGreece.

Διαβάστε επίσης

Νέα
JA Greece: Οι νικητές του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay

07 Απριλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Εορταστικός αγώνας δρόμου «Γύρος Καδμείας 2023»

07 Απριλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Με απόλυτη επιτυχία η διεξαγωγή του Voxxed Days Thessaloniki 2023

07 Απριλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στην Qatar Travel Mart 2023

07 Απριλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
Trophy Τροφή 2023: Στις 28 Νοεμβρίου η τελική εκδήλωση με θέμα «Η επόμενη ημέρα του Αγροδιατροφικού Τομέα – Περιβάλλον, Βιωσιμότητα, Καινοτομία»

07 Απριλίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.