Δωρεά δύο υπερσύγχρονων οχημάτων για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Δωρεά δύο υπερσύγχρονων οχημάτων για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος



 

 

 

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου των Χάμπτονς Νέας Υόρκης δώρισε, με τον συντονισμό του HIGGS, δύο υπερσύγχρονα οχήματα για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος

Αρωγός στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου των Χάμπτονς Νέας Υόρκης προχώρησε στη δωρεά δύο (2) πλήρως εξοπλισμένων σύγχρονων οχημάτων Ford Ranger 4x4, ενισχύοντας τον αγώνα για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στη χώρα μας. Τα οχήματα βρίσκονται ήδη στη διάθεση της 1ης και της 2ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τον συντονισμό της δωρεάς ανέλαβε εξ ολοκλήρου το HIGGS, από την εξειδίκευση των αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος που θα μπορούσαν να καλυφθούν, τη βέλτιστη οικονομική διαχείριση μέχρι και την τελική παράδοση των οχημάτων.

Η επίσημη παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, παρουσία του πατρός Αλέξανδρου Καρλούτσου, εκπροσώπου της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας των Χάμπτονς, του συνιδρυτή του HIGGS δρος Σωτήρη Πετρόπουλου, του Συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής Υποστράτηγου ΠΣ Παναγιώτη Νιάφα, του Διοικητή της 1ης ΕΜΑΚ Αρχιπυράρχου Χρήστου Σημιακάκη, του Διευθυντή Τεχνικής Υποστήριξης και Υποδομών του ΑΠΣ Πυράρχου Μωυσή Μόρδου και του Διοικητή του 1ου ΠΣ Αθηνών Βασίλειου Ζαφείρη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των οχημάτων ο πατήρ Αλέξανδρος δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και χαρούμενος που με τη δωρεά αυτή ενισχύουμε το έργο των ηρώων του Πυροσβεστικού Σώματος. Θα είμαστε πάντα αρωγοί στο σημαντικό σας έργο».

Παράλληλα, ο δρ. Σωτήρης Πετρόπουλος ανέφερε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το HIGGS αποτελεί τη “γέφυρα” και συντονίζει τέτοιες προσπάθειες, φέρνοντας κοντά δωρητές από την ομογένεια που θέλουν να υποστηρίξουν τη χώρα μας και φορείς που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Συνεχίζοντας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Παναγιώτης Νιάφας, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, αφού ευχαρίστησε τους δωρητές, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον πατέρα Αλέξανδρο και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Eκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, θα ήθελα να σας συγχαρώ και να χαιρετίσω θερμά την πρωτοβουλία σας για τη δωρεά των δύο πυροσβεστικών οχημάτων για τις ανάγκες της 1ης και της 2ης ΕΜΑΚ. Η κίνηση αυτή ενισχύει την προσπάθειά μας ώστε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις τόσο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου όσο και των κάθε λογής προκλήσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται ο ενεργός σας ρόλος, καθώς επίσης και η εκτίμηση με την οποία περιβάλλετε το πυροσβεστικό έργο, αποτελώντας έτσι παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης προς μίμηση. Θα ήθελα για ακόμη μία φορά να σας ευχαριστήσω θερμά για την αξιέπαινη αυτή πράξη σας και ευχή μας είναι να σας έχουμε συνοδοιπόρους στο δύσκολο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας μας».

Η δωρεά των 2 εξειδικευμένων οχημάτων στηρίζει έμπρακτα τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα και την έμπρακτη στήριξη της ομογένειας προς τη χώρα μας.


Περιγραφή

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου των Χάμπτονς Νέας Υόρκης δώρισε, με τον συντονισμό του HIGGS, δύο υπερσύγχρονα οχήματα για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος  

Διαβάστε επίσης

Νέα
Ανοιχτή ημερίδα για την παρουσίαση του έργου SILVANUS και τις δασικές πυρκαγιές

21 Ιουνίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.