«Leopold» του Θανάση Τριαρίδη | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

«Leopold» του Θανάση Τριαρίδη



«Leopold» του Θανάση Τριαρίδη

Υπήρξαν στιγμές που ένιωσα ότι είχε καταλυθεί το όριο σκηνής και πλατείας, κυριαρχούσε το βίωμα, που ήταν και ψυχοσωματικό. Ενέπλεκε όλες τις αισθήσεις. […] Είναι «σωματικό» θέατρο; Ναι, είναι, αλλά πιο πολύ είναι θέατρο που αρπάζει τον θεατή και δεν τον αφήνει έως ότου καταλάβει ότι τα 90 λεπτά της παραμονής του θα αξιοποιηθούν στο έπακρον. Μια παράσταση από την οποία ο θεατής βγαίνει «αλλιώς». – Νίκος Βατόπουλος, «Η Καθημερινή»

Ένα έργο που πρέπει να δουν όλοι όσοι δεν φοβούνται να προβληματιστούν και να βρεθούν ενώπιος ενωπίω με τη συνείδησή τους. Πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του συνέβαλε η άψογη από κάθε άποψη σκηνοθεσία της Μαρίας Τσομπανάκου και της Βασιλικής Κούλη και φυσικά η αιχμή του δόρατος, η υποκριτική ικανότητα της ταλαντούχας Μαίρης Ξένου, εμβληματικής φυσιογνωμίας επάνω στη σκηνή. – Δημήτρης Βαρβαρήγος, «Fractal»

Το «Leopold ή κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού» από την ομάδα Ex.anima ξαναχτυπά. Για δεύτερη χρονιά, μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία. Με εξελιγμένη σκηνοθετική εκδοχή και την ίδια αιχμηρή ματιά, επιστρέφει για να μας γνωστοποιήσει, μέσα από το συγκλονιστικό κείμενο του Θανάση Τριαρίδη, τα γεγονότα που οδήγησαν σε ένα έγκλημα τεράστιο μα βουβό. Κι έπειτα να μας ρωτήσει: Τι είναι πιο επικίνδυνο, η αδιαφορία για οτιδήποτε δεν μας αφορά άμεσα ή αντίθετα η εμμονική σκέψη πως κάποτε αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει; Ποια η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτόν που ανέχεται να συμβαίνει ένα έγκλημα και σ’ αυτόν που το κάνει ο ίδιος;

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, μετά την προγραμματισμένη παράσταση, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα της Θανάση Τριαρίδη και την ομάδα Ex.anima. Οι συντελεστές θα συνομιλήσουν με τους θεατές για όλα όσα προηγήθηκαν επί σκηνής. Για όσα αφηγήθηκε η Λ. (Μαίρη Ξένου). Για τα εγκλήματα του Λεοπόλδου του Β’, του «σφαγέα του Κονγκό», που συνέβησαν στο παρελθόν και «νομιμοποιούνται» και διαιωνίζονται με την ένοχη σιωπή μας ακόμη και σήμερα.

Η παράσταση «Leopold ή κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού» είναι το πρώτο μέρος της «Τριλογίας της Αφρικής». Άρχισε να γράφεται στην Αντίς Αμπέμπα τον Σεπτέμβριο του 2016 και πρόκειται για κείμενο που, όπως σημειώνει ο συγγραφέας, «γυρεύει την κυριολεξία». Για ένα αδιανόητο έγκλημα, «το οποίο η Δύση τοποθέτησε στα θεμέλια του πολιτισμού της».


Περιγραφή

Το «Leopold ή κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού» από την ομάδα Ex.anima ξαναχτυπά. Για δεύτερη χρονιά, μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία. Με εξελιγμένη σκηνοθετική εκδοχή και την ίδια αιχμηρή ματιά, επιστρέφει για να μας γνωστοποιήσει, μέσα από το συγκλονιστικό κείμενο του Θανάση Τριαρίδη, τα γεγονότα που οδήγησαν σε ένα έγκλημα τεράστιο μα βουβό.

Διαβάστε επίσης

Νέα
12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», 19/5–2/6, στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ»

17 Φεβρουαρίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ολοκλήρωση Παραστάσεων "Σκοτσέζικο Ντους" της Χρύσας Σπηλιώτη

17 Φεβρουαρίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Παράταση για την παράσταση «Amber Alert»

17 Φεβρουαρίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Παράταση για την παράσταση «Amber Alert»

17 Φεβρουαρίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Οι Science Reactors επιστρέφουν στο Θέατρο Arroyo με μια παράσταση/αναδρομή αλλά και έκπληξη

17 Φεβρουαρίου 2020

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.