Μουσική στη Στέγη Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ New Generation 4 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Μουσική στη Στέγη Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ New Generation 4



Μουσική στη Στέγη

Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ

New Generation 4

9-11 Ιουνίου 2017 | Μικρή σκηνή | 21:00

H νέα γενιά της ελληνικής τζαζ σκηνής πειραματίζεται με το mainstream, γκρουβάρει ακατάπαυστα και φτιάχνει μουσικά ηχοτοπία. Για 4η χρονιά ακούμε το μέλλον εδώ και τώρα!

Η σύγχρονη ελληνική τζαζ σκηνή εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα αξιόλογα σχήματα και το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ - New Generation 4 παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά δείγματα από αυτό το ενδιαφέρον δυναμικό για τέταρτη χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου. Ο Γιώργος Κωστόπουλος διερευνά τη σχέση του πειραματισμού με το mainstream με ευφάνταστα αποτελέσματα χωρίς κλισέ και στερεότυπα. Οι Groove Elation Project γκρουβάρουν ακατάπαυστα, αλλά με φαντασία και τόλμη. Ο Αντρέας Παπαγιαννακόπουλος με το Leoforio του φτιάχνει μουσικά ηχοτοπία που θέλουν να αποτυπώσουν τη μνήμη ενός βλέμματος μέσα από το τζάμι λεωφορείου σε ένα ταξίδι χωρίς τέλος.

Πρόγραμμα:

Ο Γιώργος Κωστόπουλος με το σεξτέτο του

Παρασκευή 9 Ιουνίου

Ο Γιώργος Κωστόπουλος, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πολύ καλές μουσικές σπουδές στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α., έρχεται με το σεξτέτο του στη Στέγη, για να αποδείξει και ζωντανά αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς στο άκουσμα του πρώτου του δίσκου «Last Trip to the Moon», ότι δηλαδή ξέρει να κινείται συνθετικά και σολιστικά, με άνεση και φαντασία, τόσο στα βαθιά νερά της αφροαμερικανικής παράδοσης όσο και σε σύγχρονες μουσικές κατευθύνσεις. Το αποτέλεσμα είναι μια στέρεα και γοητευτική ισορροπία ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο, το κλασικό και το πειραματικό. Ένα εξόχως ενδιαφέρον και δημιουργικό σεξτέτο.

Groove Elation Project

Σάββατο 10 Ιουνίου

Το σχήμα των «Groove Elation Project» αποτελεί μια καινούργια πρόταση στον χώρο της ελληνικής τζαζ σκηνής. Πρόκειται για ένα μείγμα στοιχείων nu-jazz, latin, future funk και electro μέσα από ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και φρέσκο ήχο που ξαφνιάζει ευχάριστα το αυτί του ακροατή. Οραματιστές του πρότζεκτ, αλλά και δημιουργοί των πρωτότυπων συνθέσεών του, είναι ο Γιώργος Μουτάφης (όργανο, συνθέσεις, παραγωγή, ενορχήστρωση) και η Κυριακή Βιδάλη (ηλεκτρική κιθάρα, συνθέσεις, παραγωγή). Το σχήμα, που δείχνει γεννημένο για συναυλίες, έχει ήδη στο ενεργητικό του έναν ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο με τίτλο «Between Realities».

Leoforio / Andreas Papagiannakopoulos

Κυριακή 11 Ιουνίου

Το «Leoforio» είναι το προσωπικό πρότζεκτ του κιθαρίστα Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλου, το οποίο δημιούργησε παρέα με τον Θάνο Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα και τον Κωνσταντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο. Πρόκειται για πρωτότυπες συνθέσεις του Παπαγιαννακόπουλου με βασικές επιρροές από την αμερικανική και ευρωπαϊκή τζαζ, καθώς και από την ηλεκτρονική και ψυχεδελική μουσική.

Το «Leoforio» είναι το όχημα στο οποίο επιβιβάζονται οι τρεις μουσικοί αναζητώντας νέες διαδρομές έκφρασης, ενώ παράλληλα αυτοσχεδιάζουν δημιουργώντας μουσική για ένα ταξίδι σε πολλά και διαφορετικά ηχοτοπία.

Ο ίδιος ο Παπαγιαννακόπουλος επισημαίνει: «Πριν από περίπου πέντε χρόνια βρέθηκε στα χέρια μου η φωτογραφία του εξωφύλλου του (εκτός των άλλων) φωτογράφου Αντώνη Ζήβα. Αυτή η φωτογραφία ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί ένα μουσικό τρίο (κιθάρα, κοντραμπάσο, τύμπανα) και κάτω από τον τίτλο «Leoforio» να δουλέψουμε ομαδικά προσωπικές μου συνθέσεις. Οι συνθέσεις του project «Leoforio» έχουν ως σημείο αναφοράς τον jazz ήχο με επιρροές από τη rock και ψυχεδελική μουσική».

Πληροφορίες:

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

Πληροφορίες: 210 900 5 800

9-11 Ιουνίου 2017

Μικρή σκηνή | 21:00

Εισιτήρια:

Κανονικό: 7 €

Α.Μ.Ε.Α. & Άνεργοι: 5 € | Συνοδός Α.Μ.Ε.Α.: 7 €

Γραμμή εισιτηρίων

Τ.: 210 900 5 800

Δε-Κυρ 09:00-21:00

Γραμμή Φίλων της Στέγης

Τ.: 213 017 8200

Δε-Κυρ 09:00-20:00

Η υπηρεσία print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.

Σημεία πώλησης εισιτηρίων από τρίτους

  • Γερμανός & Cosmote σε όλο το δίκτυο καταστημάτων
  • Ianos στο κατάστημα οδού Σταδίου

Οι Φίλοι της Στέγης πραγματοποιούν τις αγορές των εισιτηρίων τους μέσα από το ηλεκτρονικό προφίλ τους κάνοντας login με τον προσωπικό τους κωδικό χρήστη και το password τους για να ξεκλειδώσουν τις εκπτώσεις και τις προπωλήσεις τους.

Με την υποστήριξη:

http://www.sgt.gr/gre/SPG1758/

Με την υποστήριξη:

Xoρηγός:


Περιγραφή

Μουσική στη Στέγη Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ New Generation 4

Διαβάστε επίσης

Νέα
Συνέδριο Devoxx Greece, 18-20 Απριλίου 2024, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

01 Ιουνίου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Anopolis: Η σύγχρονη μουσική έκφραση συναντά μουσικές παραδόσεις του κόσμου στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

01 Ιουνίου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Voés Festival

01 Ιουνίου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Wake Up Festival 2023

01 Ιουνίου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ταινίες στο Πανόραμα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου (21-28/8/2021)

01 Ιουνίου 2017

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.