Νίκι Ποντίκι ο Εφευρέτης, του Αντώνη Ζιώγα | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Νίκι Ποντίκι ο Εφευρέτης, του Αντώνη Ζιώγα



Στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Πρόβα» (Ηπείρου 39), για τη σεζόν 2023/24, ανεβίνει από τις 24 Σεπτεμβρίου το νέο έργο του Αντώνη Ζιώγα Νίκι Ποντίκι ο Εφευρέτης.

Πρόκειται για ένα έργο του σημαντικού και έμπειρου συγγραφέα-σκηνοθέτη Αντώνη Ζιώγα, με διακρίσεις για το συγγραφικό του έργο κι επί πολλά έτη συνεργάτη του θεάτρου «Πρόβα». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ίδιος. Οι ηθοποιοί, παλιοί και νέοι συνεργάτες του θεάτρου «Πρόβα», παίζουν, τραγουδούν ζωντανά σε μουσικές επιλογές της Κοραλίας Τσόγκα, στίχους του Αντώνη Ζιώγα και μουσική σύνθεση του Υάκινθου Μάινα.

Περίληψη

Η ποντικοοικογένεια Ντίκι, Κίνα, Νίκι Ποντίκι ζει ανάμεσά μας. Ο μπαμπάς Νίκι είναι εφευρέτης κι όνειρό του είναι να παρασκευάσει το μαγικό φίλτρο της αορατότητας για να σώσει την ποντικοκοινωνία από την απειλή της φοβερής και τρομερής ροζ γατούλας. Κανένας ποντικός δεν τολμά να πλησιάσει το θρυλικό λημέρι της, στο οποίο εκτελεί χρέη τυροφύλακα, διότι όσοι το επιχείρησαν στο παρελθόν δεν επέστρεψαν ποτέ. Όταν ο Νίκι καταφέρνει κι εφευρίσκει το μαγικό του φίλτρο, ο Γκάφι, ο γκαφατζής σκύλος και κολλητός του φίλος, από γκάφα, αντί για γάλα ταΐζει το μωρό του Νίκι και της Κίνα με αυτό. Κaι η σπαρταριστή περιπέτεια ξεκινά όταν οι δύο φίλοι αντιλαμβάνονται ότι ο αόρατος πλέον Ντίκι έχει τρυπώσει στο λημέρι της τρομερής και φοβερής ροζ γατούλας. Τι συνέπειες θα έχει η συνάντησή τους με αυτή; Θα καταφέρουν να γλιτώσουν από τη φοβερότητα και την τρομερότητά της; Σε τι βαθμό μπορεί το κοινό να βοηθήσει σε αυτό; Οι θεατές θα παρακολουθήσουν ζωντανά επί σκηνής με τη μέθοδο interactive ένα «κόμικ» που θίγει αβίαστα και με διασκεδαστικό τρόπο μείζονα θέματα της εποχής, όπως ζωοφιλία, διαφορετικότητα, ενσυναίσθηση, αυτοθυσία, συγχωρητικότητα, επιμονή, με ναυαρχίδα όλων των αξιών τον άρρηκτο δεσμό της φιλίας.

Συντελεστές

Κείμενο / σκηνοθεσία: Αντώνης Ζιώγας

Σκηνικά / κουστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Μουσική επιμέλεια: Υάκινθος Μάινας

Στίχοι τραγουδιών: Αντώνης Ζιώγας

Χορογραφίες: Σταυρούλα Ρόιδου

Διεύθυνση Θεάτρου: Μαίρη Ραζή

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αλίκη Δανάλη

Φωτογράφος παράστασης: Γιώργος Πανηγυρόπουλος

Δημιουργικό: Βασίλης Κουκμήσης

Κατασκευή σκηνικού: Διονύσης Καταρέλος

Γραμματεία: Ελένη Στρατιώτη

Διανομή: Νίκι Ποντίκι: Μιχάλης Νάκος

Κίνα Ποντικίνα, σύζυγος του Νίκι: Matwali-Κωνσταντίνα Κουτουλάκη

Γκάφι γκαφατζής σκύλος: Τάσος Μπίμης

Φοβερή και τρομερή ροζ γατούλα: Matwali-Κωνσταντίνα Κουτουλάκη

Θέατρο «Πρόβα»

Αχαρνών και Ηπείρου 39, 104 39 Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 8818326 – 210 8818117

Email: [email protected]

theatro.prova@gr

Προπώληση εισιτηρίων

  1. www.viva.gr
  2. Ticket service
  3. Ταμείο θεάτρου

Παραστάσεις από 24 Σεπτεμβρίου

Κυριακή: 11:30 π.μ.

Διάρκεια: 70 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Πρωινές παραστάσεις καθημερινά στο θέατρο «Πρόβα» με μειωμένη ομαδική τιμή 6 ευρώ.

Παραστάσεις στον χώρο του σχολείου: 8 ευρώ ανά άτομο

Περισσότερες πληροφορίες, ομαδικές κρατήσεις, οργάνωση παραγωγής: Φένια Γεωργακοπούλου.

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η Πρόβα», με πρωινά και απογευματινά τμήματα, με ανανεωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τa εργαστήριa για παιδιά, εφήβους και ενήλικες ξεκινάει τον Σεπτέμβριο.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Πληροφορίες στο 210 8818326 και στο site www.prova.gr

Σημείωμα του συγγραφέα Αντώνη Ζιώγα

Νίκι Ποντίκι ο Εφευρέτης είναι μια παράσταση η οποία απευθύνεται σε ολόκληρη την οικογένεια. Κύριος σκοπός της είναι να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους φίλους, δίνοντας τη δυνατότητα στους πρώτους να παρακολουθήσουν και ταυτόχρονα να συμμετάσχουν και να παίξουν σε μια ξεκαρδιστική ιστορία, και στους δεύτερους να θυμηθούν πώς ήταν όταν υπήρξαν παιδιά και διαβάζανε τις σπαρταριστές περιπέτειες των κόμικ, δεδομένου ότι η γραμμή της παράστασης θυμίζει καρτούν. Άλλωστε η λέξη «παιδί» προέρχεται από το ρήμα «παίζω» οπότε είναι άκρως σημαντικό να προσφέρει ένα έργο, απευθυνόμενο σε παιδιά, άφθονο γέλιο και παιχνίδι. Παράλληλα, επειδή το θέατρο από τη γέννησή του έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα, δεν θα μπορούσε ο Νίκι Ποντίκι ο Εφευρέτης να αποτελέσει εξαίρεση. Με έμμεσο και κυρίως με αβίαστο τρόπο, φιλοδοξεί, στα εβδομήντα λεπτά της παρουσίασης, οι θεατές να βγουν από την αίθουσα όχι απλά χαρούμενοι αλλά σοφότεροι και πιο ανθρώπινοι. Η περιπέτεια του Νίκι, του Γκάφι, της Κίνα και του Ντίκι αλλά κι η μεταξύ τους σχέση δεν είναι μια απλή ιστοριούλα με ζωάκια, όπως μπορεί ίσως να ισχυριστεί κάποιος σε ένα πρώτο επίπεδο. Πρόκειται για μια προσωποποιημένη αναπαράσταση του σύγχρονου κοινωνικού και οικογενειακού ιστού. Ο εκφοβισμός (bullying) που δέχεται ο Γκάφι από τα υπόλοιπα κουτάβια, επειδή είναι αφελής και γκαφατζής, ο οποίος όμως βρίσκει στοργή και αγάπη στο πρόσωπο του κολλητού του φίλου, του Νίκι του ποντικού, τα πειράματα που υφίσταται η Κίνα η ποντικίνα, στα οποία αντικατοπτρίζεται η εκμετάλλευση των ζώων, η σχέση ζευγαριού που αναπτύσσεται μεταξύ τους αλλά και με το παιδί τους, σχέση που βιώνει η σύγχρονη οικογένεια, η απειλή της φοβερής και τρομερής ροζ γατούλας και ο τρόπος που την αντιμετωπίζουν, η οποία αποτελεί επίσης προσωποποίηση της σχέσης του ανθρώπου με τους φόβους του αλλά και η δύναμη της θέλησης, οι στόχοι και η επίτευξή τους, η αυτοθυσία, η αγάπη, η φιλία, η παρεξήγηση κι η συγχώρεση: Eίναι μερικά από τα βασικά θέματα που πραγματεύεται η συγκεκριμένη παράσταση, μέσα από την αθωότητα του παιχνιδιού και της διασκέδασης. Επιπλέον, το θέατρο «Πρόβα», με σεβασμό και αγάπη στον άνθρωπο, τα ζώα και τη φύση, παρουσιάζει τον Νίκι Ποντίκι τον Εφευρέτη για να υμνήσει την αξία του δικαιώματος της ύπαρξης.


Περιγραφή

Στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Πρόβα» (Ηπείρου 39), για τη σεζόν 2023/24, ανεβίνει από τις 24 Σεπτεμβρίου το νέο έργο του Αντώνη ΖιώγαΝίκι Ποντίκι ο Εφευρέτης. Πρόκειται για ένα έργο του σημαντικού και έμπειρου συγγραφέα-σκηνοθέτη Αντώνη Ζιώγα, με διακρίσεις για το συγγραφικό του έργο κι επί πολλά έτη συνεργάτη του θεάτρου «Πρόβα». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ίδιος. Οι ηθοποιοί, παλιοί και νέοι συνεργάτες του θεάτρου «Πρόβα», παίζουν, τραγουδούν ζωντανά σε μουσικές επιλογές της Κοραλίας Τσόγκα, στίχους του Αντώνη Ζιώγα και μουσική σύνθεση του Υάκινθου Μάινα.

Διαβάστε επίσης

Νέα
«Το μαγικό κλειδί» από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα «Η καρδιά της βασιλοπούλας» από την Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη

01 Σεπτεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η θεατρική παράσταση «Σκοτσέζικο ντους» της Χρύσας Σπηλιώτη στο Θέατρο Πρόβα

01 Σεπτεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η πρωτότυπη παιδική παράσταση "Το μαγικό πινέλο της Νουρ" για 2η χρονιά στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ

01 Σεπτεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
«Γιαγιά Σμύρνη» | Τελευταίες παραστάσεις στο θέατρο Πρόβα

01 Σεπτεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
«Η κυρία δεν πενθεί»,Η διαχρονική σπαρταριστή κωμωδία του Κώστα Μουρσελά

01 Σεπτεμβρίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.