Διαγωνισμός Airport Innovation Challenge | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Διαγωνισμός Airport Innovation Challenge



Διαγωνισμός Airport Innovation Challenge

Νέες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες και Καινοτόμα Επιχειρηματικά Μοντέλα
Think innovatively and develop solutions for the airport

Το «THE DIGITAL GATE Airport Innovation Challenge» είναι διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας και νέας επιχειρηματικότητας με στόχο την εξεύρεση και την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες στους ταξιδιώτες και θα βελτιώσουν τη λειτουργία του αεροδρομίου αλλά και όλης της κοινότητας αυτού. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με επιστημονικό συνεργάτη του το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας – Athens Center for Entrepreneurship and Innovation).

Στόχος του «THE DIGITAL GATE Airport Innovation Challenge» αποτελεί η ανάδειξη καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων και ψηφιακών υπηρεσιών που θα προσφέρουν λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη κοινότητα του αεροδρομίου, κάποιες από τις οποίες είναι:

  • Improving airport passengers’ – travelers’ experience
  • Airport’s mall
  • Energy – environmental smart airport

Σε ποιους απευθύνεται:

Σκοπός των διοργανωτών είναι να δώσουν τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τις ικανότητες σχεδίασης καινοτόμων υπηρεσιών και να βοηθηθούν στην ανάπτυξη εφαρμογών και νέων ψηφιακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες από 1 έως 3 ατόμων.

Στο «THE DIGITAL GATE Airport Innovation Challenge» μπορούν να καταθέσουν την επιχειρηματική τους ιδέα όλα τα μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Επιπλέον, ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι απόφοιτοι Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι. ή που δραστηριοποιούνται στη δημιουργία, προώθηση και εμπορική αξιοποίηση εφαρμογών.

Επιτροπή αξιολόγησης:

Η επιστημονική επιτροπή, που θα αποτελείται από ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες της αγοράς, αξιολογεί και επιλέγει τις καλύτερες ομάδες με βάση συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης.

Στον τελικό γύρο οι προκριθείσες ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα (μοντέλο και prototype) σε μία επιτροπή από ειδικούς σε θέματα λειτουργίας αερολιμένων, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, ηλεκτρονικού επιχειρείν, venture capital και πληροφορικής. Η επιτροπή αυτή θα επιλέξει τις νικήτριες ομάδες σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τον λόγο αυτό. Τέλος, θα βραβευθούν οι νικήτριες ομάδες σε ειδική εκδήλωση – τελετή απονομής.

Συμμετοχή, υποστήριξη και mentoring:

Το «THE DIGITAL GATE Airport Innovation Challenge» θα ξεκινήσει με ενημερωτικά σεμινάρια σε πανεπιστημιακούς χώρους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη κ.α., όπου οι οργανωτές θα ενημερώσουν τους ενδιαφερομένους για:

  • Τις διαδικασίες του διαγωνισμού, τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες, τις σύγχρονες προκλήσεις λειτουργίας των αεροδρομίων και τις τάσεις στις καινοτόμες υπηρεσίες για ταξιδιώτες, επιχειρήσεις κτλ.
  • Τις κατηγορίες καινοτομιών για υπηρεσίες – επιχειρήσεις και την ανάπτυξη βιώσιμων και ολοκληρωμένων επιχειρηματικών μοντέλων.

Οι ομάδες του ημιτελικού θα εκπαιδευτούν και υποστηριχτούν συμμετέχοντας σε εντατικά bootcamps επιχειρηματικότητας, όπου, συνδυάζοντας διαλέξεις και workshops με μέντορες, θα κληθούν να εξελίξουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να σχεδιάσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Επίσης θα παρακολουθήσουν εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδίασης και ανάπτυξης ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ημιτελικού θα βοηθηθούν από οργανωτικής και τεχνικής πλευράς στην υλοποίηση των καινοτόμων ιδεών και των επιχειρηματικών πλάνων τους μέσα από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι ομάδες του τελικού θα βοηθηθούν από οργανωτικής και τεχνικής πλευράς στην υλοποίηση των καινοτόμων ιδεών τους από ομάδα ειδικευμένων τεχνικών συμβούλων και έμπειρα στελέχη του Δ.Α.Α., ο οποίος και θα επιλέξει ποιες από τις υπηρεσίες αυτές θα αξιοποιηθούν στο πραγματικό περιβάλλον.

Χρονοδιάγραμμα:

  • Μάρτιος: Προετοιμασία
  • Απρίλιος: Έναρξη διαγωνισμού, οργάνωση και διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων, κατάθεση επιχειρηματικής ιδέας (προκριματικός)
  • Απρίλιος – Μάιος: Mentoring και υποστήριξη των ομάδων που προκρίθηκαν στον ημιτελικό
  • Μάιος: Παρουσίαση επιχειρηματικού μοντέλου και αξιολόγηση (ημιτελικός)
  • Ιούνιος – Οκτώβριος: Ειδικευμένη υποστήριξη και ανάπτυξη prototype
  • Νοέμβριος: Τελικός γύρος με την παρουσίαση στην επιτροπή του τελικού
  • Ιανουάριος: Τελετή απονομής

Το χρονοδιάγραμμα θα οριστικοποιηθεί το 2ο 15ημερο του Μαρτίου και θα ανακοινωθεί στο site του διαγωνισμού.


Περιγραφή

Διαγωνισμός Airport Innovation Challenge

Διαβάστε επίσης

Νέα
JA Greece: Οι νικητές του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay

21 Απριλίου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για συνέδρους και επισκέπτες στην eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024

21 Απριλίου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ 7ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ

21 Απριλίου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
RENAISSANCE: Μια ανάσα πριν τη μεγάλη μέρα!

21 Απριλίου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ 7ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ «Στις Γειτονιές της Αθήνας»

21 Απριλίου 2017

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.