Το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας STARTAB γιορτάζει 50 κύκλους σεμιναρίων επιχειρηματικότητας | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας STARTAB γιορτάζει 50 κύκλους σεμιναρίων επιχειρηματικότητας



Ο Ιούνιος του 2023 αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο για το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας STARTAB, καθώς σηματοδότησε τη συμπλήρωση 50 ολοκληρωμένων κύκλων σεμιναρίων επιχειρηματικότητας.

Με ισχυρό αποτύπωμα, το STARTAB εξελίσσεται και σημειώνει μια επιτυχημένη πορεία, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη της γενικότερης επιχειρηματικής κουλτούρας και τη μείωση της ανεργίας, και όραμα να καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας στη χώρα.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 50 σεμιναρίων επιχειρηματικότητας, το 91% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι το πρόγραμμα ξεπερνά ή ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες τους και το 95% αυτών έχουν αξιολογήσει ως πλήρη τη συνολική ικανοποίησή τους.

Η Μαρούλα, μετά την παρακολούθηση του 50ου κύκλου σεμιναρίων, δήλωσε: «Εξαιρετικά δομημένο πρόγραμμα! Παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχει στο μυαλό του ένας νέος επιχειρηματίας, πρακτικές ασκήσεις για καλύτερη κατανόηση με βιωματικό τρόπο, ώστε να καλύπτει διαφορετικά μαθησιακά στυλ, και συνεχή καθοδήγηση και υποστήριξη σε όλα τα στάδια. Νιώθω έτοιμη να κάνω το επόμενο βήμα».

Η υποστήριξη και η αφοσίωση των συνεργατών, των εθελοντών και των δωρητών οδήγησαν στην επιτυχία του προγράμματος. Από την εκκίνησή του το 2018 έως και σήμερα έχουν παρακολουθήσει πάνω από 950 συμμετέχοντες το 4ήμερο σεμινάριο επιχειρηματικότητας, 350 συμμετέχοντες έχουν μεταβεί στο στάδιο της συμβουλευτικής καθοδήγησης, εκ των οποίων 46 έχουν ήδη ολοκληρώσει το επιχειρηματικό τους σχέδιο και έχουν ιδρύσει την επιχείρησή τους.

Με την προώθηση της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξης, την εξασφάλιση ίσης πρόσβασης στην εκπαίδευση, την επίτευξη της ισότητας των φύλων και τη δημιουργία συνεργασιών που βάζουν τους νέους και τις νέες στην πρώτη γραμμή, το πρόγραμμα συμβάλλει και στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και διασφαλίζει ότι η εκπαίδευση είναι δωρεάν, δίκαιη και υψηλής ποιότητας για όλους.

Το STARTAB υλοποιείται από το Corallia με την υποστήριξη του Prince’s Trust International καιπροσφέρεται δωρεάνσε νέους και νέες ηλικίας 18-35 ετών.

Η εμπειρία των συντελεστών στην υποστήριξη νέων επιχειρηματιών και ένα ισχυρό δίκτυο συμβούλων είναι πολύτιμα πλεονεκτήματα για την υποστήριξη startups που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εκκίνηση της οικονομίας.

Ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον στο https://startab.gr/apply-now. Εθελοντές μέντορες μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον στο https://startab.gr/mentors. Χορηγοί μπορούν να μάθουν πώς μπορούν να στηρίξουν το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του.

Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

STARTAB

Χρήσιμα links STARTAB

Website | Facebook | Instagram | LinkedIn

Χρήσιμα links Corallia

Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | YouTube

Σχετικά με το Corallia

Το Corallia είναι Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» και αποτελεί μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ που επιτελεί κοινωφελείς αναπτυξιακούς σκοπούς. Συστάθηκε το 2005, έχοντας ως όραμα μια Ελλάδα στην οποία «οι επιστήμες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός θα ανθήσουν» και ειδικότερους στόχους τη διάδοση της κουλτούρας της «Χαράς της Δημιουργίας» και την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων «Innovation Made in Greece». Για την επίτευξη του οραματικού στόχου του το Corallia έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με εστίαση στη(ν): ενίσχυση και διάδοση της καινοτομίας όλων των μορφών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διαμόρφωση κλάδων τεχνολογιών αιχμής και ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας με συγκριτικό πλεονέκτημα, τόνωση των δεσμών βιομηχανίας, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, δημόσιας διοίκησης και πολιτών, ανάπτυξη των εξαγωγών και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας, δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και αναστροφή της διαρροής του ανθρώπινου δυναμικού, παροχή πληροφόρησης, έμπνευσης και κατάρτισης κυρίως σε θέματα επιχειρηματικότητας και υψηλής τεχνολογίας και επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα και στην καλλιέργεια σχέσεων με τη διασπορά, δημιουργία ολοκληρωμένων δομών υποστήριξης νέων επίδοξων επιχειρηματιών και δυναμικών επιχειρήσεων με ολοκληρωμένες υπηρεσίες θερμοκοιτίδας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης. Για την υλοποίηση των δράσεών του το Corallia συνεργάζεται με πολλούς φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και με πάνω από 100 εθελοντές και εμπειρογνώμονες. Από τη δράση του έχουν ωφεληθεί άμεσα πάνω από 10.000 άνθρωποι, ενώ οι έμμεσα ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 100.000 πολίτες. 25.000 άτομα ακολουθούν τα κοινωνικά δίκτυα του Corallia.

Περισσότερες πληροφορίες: corallia.org

Σχετικά με το Prince’s Trust International

Το Prince’s Trust International, ως μέρος του ομίλου φιλανθρωπικών οργανώσεων The Prince’s Trust Group, υποστηρίζει νέους σε όλο τον κόσμο από το 2015. Ιδρύθηκε από τον ΑΕ Βασιλέα Κάρολο Γ’ όταν ήταν ακόμη Πρίγκηπας της Ουαλίας για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια κρίση της νεανικής ανεργίας, βασιζόμενο σε 4 δεκαετίες εμπειρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αποστολή του Prince’s Trust International είναι να ενδυναμώσει τους νέους να μάθουν, να κερδίσουν χρήματα και να ευημερήσουν μέσω προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων και ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης, ώστε να διαπρέψουν επαγγελματικά και να αποκτήσουν ευκαιρίες απασχόλησης. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία του με ένα παγκόσμιο δίκτυο εγχώριων συνεργατών, αναπτύσσει προγράμματα και παρεμβάσεις για να βοηθήσει τους νέους να χτίσουν το δικό τους μέλλον. Το Prince’s Trust International έχει δεσμευτεί να ενισχύει τις φωνές των νέων στην παγκόσμια σκηνή, θέτοντας τις ανάγκες τους στο επίκεντρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης των δράσεών του. Αυτό συμπληρώνει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ποιοτική εκπαίδευση και την αξιοπρεπή εργασία. Τα προγράμματα και οι παρεμβάσεις που παρέχονται από το Prince’s Trust International και τους εταίρους του υλοποιούνται πλέον σε 18 χώρες εντός της Κοινοπολιτείας, όπως επίσης και σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Καραϊβικής, της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης. Από το 2015 έχει υποστηρίξει περισσότερους από 70.000 νέους σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες: princestrustinternational.org


Περιγραφή

Ο Ιούνιος του 2023 αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο για το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας STARTAB, καθώς σηματοδότησε τη συμπλήρωση 50 ολοκληρωμένων κύκλων σεμιναρίων επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε επίσης

Νέα
3ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

05 Ιουλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ThinkBiz Academy: Η σπίθα της νεανικής επιχειρηματικότητας

05 Ιουλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
STARTAB: Νέο ζαχαροπλαστείο White Pastry Shop – μοναδικές γεύσεις και φιλική προς το περιβάλλον πολιτική

05 Ιουλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων IUF

05 Ιουλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
MOMENTUM: μητέρες και επιχειρηματικότητα

05 Ιουλίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.