StudyMate: Ο νέος τρόπος με τον οποίο οι φοιτητές βρίσκουν σημειώσεις και κερδίζουν χρήματα από αυτές! | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

StudyMate: Ο νέος τρόπος με τον οποίο οι φοιτητές βρίσκουν σημειώσεις και κερδίζουν χρήματα από αυτές!



Το studymate.gr είναι μια πλατφόρμα μέσα από την οποία οι φοιτητές ακαδημαϊκών ιδρυμάτων μπορούν εύκολα να βρουν αξιολογημένες καθημερινές σημειώσεις από τις διαλέξεις των καθηγητών, αλλά και να κερδίσουν χρήματα ανεβάζοντας τις δικές τους. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί φοιτητές σχολών από όλη την Ελλάδα.

Το StudyMate δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 από τους δύο ιδρυτές του Αντρέα Μέμο και Πέτρο Χαλκιαδάκη-Χριστοφοράτο – και οι δύο προπτυχιακοί φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Η ιδέα προέκυψε καθώς οι σημειώσεις παίζουν βασικό ρόλο στην ακαδημαϊκή επίδοση του φοιτητή. Οι καλές σημειώσεις βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του μαθήματος και τη σωστή μελέτη καθημερινά και κατά την εξεταστική. Όμως δεν είναι πάντα δυνατόν να έχεις το σύνολο των σημειώσεων που χρειάζεσαι. Κατά τη φοίτησή μας πολλές φορές συνέπιπταν οι ώρες των μαθημάτων που παρακολουθούσαμε ή θέλαμε να συγκρίνουμε τις δικές μας σημειώσεις με κάποιου άλλου ή, ακόμα, πολλοί φοιτητές δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους για να μπορούν να τις υποστηρίξουν οικονομικά.

Οι τρέχουσες πηγές σημειώσεων είναι τα καταστήματα φωτοτυπικών ειδών κοντά στα πανεπιστήμια, οι κομματικές παρατάξεις, τα ηλεκτρονικά φόρουμ και οι ομάδες της κάθε σχολής στο Facebook, που όμως έχουν παλιές σημειώσεις με έλλειψη ποικιλίας, ανακρίβειες και στις περισσότερες περιπτώσεις δύσκολα θα βρεις αυτό που χρειάζεσαι. Υπάρχουν πολλοί φοιτητές που αφιλοκερδώς δημοσιεύουν τις σημειώσεις τους για τους συμφοιτητές τους, αλλά το κίνητρό τους χάνεται από ένα σημείο και μετά, όπως κι εμείς για να βρούμε σημειώσεις ζητούσαμε από τους συμφοιτητές μας να μας δώσουν τις δικές τους, το οποίο έπειτα από λίγο καιρό γινόταν άβολο και κουραστικό.

Για τους λόγους αυτούς σκεφτήκαμε να δώσουμε μια λύση στο πλαίσιο της οποίας οι φοιτητές έχουν το κίνητρο να ανεβάζουν τις σημειώσεις τους καθημερινά στο studymate.gr, κερδίζοντας χρήματα με βάση τις προβολές και τις αξιολογήσεις που συγκεντρώνουν στα αρχεία που ανεβάζουν. Η διαδικασία μοιάζει με το μοντέλο του YouTube, στο οποίο οι youtubers πληρώνονται βάσει των αξιολογήσεων, των προβολών και των σχολίων που αφήνουν οι χρήστες στα βίντεό τους.

Αν θέλει κάποιος να μπει στην ομάδα των Writers, όπως ονομάζουμε τους φοιτητές που ανεβάζουν τις σημειώσεις τους, πρέπει απλώς:

  • Να φτιάξει έναν λογαριασμό στο www.studymate.gr.
  • Να σκανάρει τις σημειώσεις του, ακόμα και με το κινητό του, χρησιμοποιώντας ένα scanner application.
  • Να τις ανεβάσει στην πλατφόρμα μας.

Όσον αφορά τους φοιτητές που ψάχνουν σημειώσεις, τους Readers, όπως τους αποκαλούμε, μπορούν πολύ εύκολα, φτιάχνοντας έναν λογαριασμό, να βρουν μέσα από μια ποικιλία αξιολογημένων αρχείων σημειώσεων αυτό που τους ταιριάζει με τη βοήθεια αναζήτησης και φίλτρων.

Πρόσφατα συμμετείχαμε στο Match & Develop a Start-up Athens 7.0, το οποίο οργάνωσε το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας με το Athens Center for Entrepreneurship & Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο «Αρχιμήδης» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Uni.fund, το Metavallon και την Bayer. Με την υποστήριξη του Delivery.gr και της Green Cola.

Κερδίσαμε βραβεία από την Amazon Web Services, την Apifone και μια θέση στη θερμοκοιτίδα του Athens Center for Entrepreneurship & Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Επικοινωνία

Website: www.studymate.gr
Facebook Page: https://www.facebook.com/studymate.gr
Instagram Page: https://www.instagram.com/studymategr
LinkedIn Page: https://www.linkedin.com/company/studymategr


Περιγραφή

Το studymate.gr είναι μια πλατφόρμα μέσα από την οποία οι φοιτητές ακαδημαϊκών ιδρυμάτων μπορούν εύκολα να βρουν αξιολογημένες καθημερινές σημειώσεις από τις διαλέξεις των καθηγητών, αλλά και να κερδίσουν χρήματα ανεβάζοντας τις δικές τους. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί φοιτητές σχολών από όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Νέα
RENAISSANCE: Μια ανάσα πριν τη μεγάλη μέρα!

04 Φεβρουαρίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Μέσω των Tech Academies της ManpowerGroup Ελλάδας

04 Φεβρουαρίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
«Ημέρα Καριέρας 2024» στις 23 Μαΐου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

04 Φεβρουαρίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
«Η Ελλάδα των γεύσεων» Φεστιβάλ Τροφίμων & Ποτών

04 Φεβρουαρίου 2020

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Αυτό το Σαββατοκύριακο η ECDM Expo NORTH, η έκθεση για το ηλεκτρονικό εμπόριο και το ψηφιακό μάρκετινγκ στη Βόρεια Ελλάδα

04 Φεβρουαρίου 2020

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.