Social Impact Award Greece 2017 | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Social Impact Award Greece 2017



Social Impact Award Greece 2017:

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας για φοιτητές και νέους ξεκίνησε!

Κάνε αίτηση έως και τις 22 Μαΐου και γίνε ο επόμενος νικητής του Social Impact Award!

Είσαι φοιτητής ή νέος; Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα που έχει τη δύναμη να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο; Κατάθεσέ τη στο Social Impact Award Greece 2017 και διεκδίκησε 3.000 €, υπηρεσίες incubation και γίνε μέλος του παγκόσμιου δικτύου του Impact Hub, της μεγαλύτερης κοινότητας για την κοινωνική επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Πέρασε από την ιδέα στην πράξη και δες τη δική σου κοινωνική επιχείρηση να γίνεται πραγματικότητα!

Τι είναι το Social Impact Award:

Το Social Impact Award (S.I.A.) είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνεται σε 18 χώρες της Ευρώπης. Στόχος του είναι να αναδείξει νέες επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκουν λύσεις για τις κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας και να υποστηρίξει την έννοια και την πρακτική της νεανικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ξεκίνησε το 2009 στην Αυστρία και σήμερα διεξάγεται ταυτόχρονα στην Αλβανία, στην Αυστρία, στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, στην Κροατία, στην Τσεχία, στη Γεωργία, στην Ουγγαρία, στο Κοσσυφοπέδιο, στην Π.Γ.Δ.Μ., στο Μαυροβούνιο, στη Ρουμανία, στη Ρωσία, στη Σερβία, στη Σλοβακία, στη Σλοβενία, στην Ελβετία, στην Τυνησία και στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το Impact Hub Athens. Kριτήρια για την ανάδειξη των νικητών είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος, η καινοτομία, η βιωσιμότητα και η δυνατότητα εφαρμογής της επιχειρηματικής ιδέας τους. Προηγούμενοι νικητές του Social Impact Award Greece είναι οι: GivMed, Economics In Everyday Life και Cyclefi (2016), Yourule, Ithaca και Effect (2015), BloodE, Own Funding και Filisia (2014).

Στη φετινή διοργάνωση του Social Impact Award Greece υποστηρικτής είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The People’s Trust, που θα παράσχει οικονομική υποστήριξη ύψους 3.000 € για την καθεμία από τις τρεις νικήτριες ομάδες. Ο οργανισμός έχει υποστηρίξει έως σήμερα περισσότερες από 50 νεοσύστατες και υφιστάμενες επιχειρήσεις παρέχοντάς τους χρηματοδότηση και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Στόχος του The People’s Trust είναι να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το Social Impact Award απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να επιφέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Η θεματολογία των ιδεών που κατατίθενται μπορεί να ποικίλλει και να αφορά σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη, η ενέργεια, η τεχνολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αντιμετώπιση της φτώχειας, η ισότητα κ.ά.

Τι προσφέρει το Social Impact Award στους συμμετέχοντες:

  • Τεχνογνωσία μέσα από δωρεάν βιωματικά σεμινάρια πάνω στην κοινωνική επιχειρηματικότητα.
  • Την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, να τις αναπτύξουν, να λάβουν ανατροφοδότηση από ειδικούς και μέλη της κριτικής επιτροπής.
  • Τη δυνατότητα σε 10 ομάδες να συμμετάσχουν με υποτροφία στο καλοκαιρινό Social Entrepreneurship Bootcamp, το οποίο σχεδιάζεται αποκλειστικά με βάση τις ανάγκες κάθε ομάδας.
  • Υποστήριξη με 3.000 € σε 3 νικήτριες ομάδες από το The People’s Trust.
  • Δωρεάν χώρο εργασίας στις εγκαταστάσεις και συνδρομή στις υπηρεσίες του Impact Hub Athens για 3 μήνες.
  • Συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή συνάντηση των νικητών του Social Impact Award: S.I.Α. Vision Summit το φθινόπωρο του 2017 στο Βελιγράδι (οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν).

Τα επόμενα βήματα:

  • 4 Μαΐου – Fill in the Gap: Λύσε όλες τις απορίες σου και συμπλήρωσε live την αίτηση στο Impact Hub Athens με την καθοδήγηση ειδικών.
  • 17 Μαΐου – Meet the Jury: Έχεις ένα λεπτό; Η κριτική επιτροπή του S.I.A.Greece17 θέλει να σε ακούσει! Έλα στο Impact Hub Athens και γνώρισε τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Έχεις μόλις 60 δευτερόλεπτα για να τους παρουσιάσεις την ιδέα σου! Άκου τα σχόλιά τους και τελειοποίησε την πρότασή σου πριν την καταθέσεις.

Η διαδικασία των αιτήσεων για το Social Impact Award Greece 2017 κλείνει τη Δευτέρα 22 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι.

Μπορείτε να κάνετε αίτηση εδώ: http://socialimpactaward.gr/apply/.

#SIA | #SIAgreece | #SIAgreece17 | @SIAtweets

The People’s Trust:

Το The People’s Trust, μια ελληνοαγγλική πρωτοβουλία, είναι ένας ιδιωτικά χρηματοδοτούμενος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων παρέχοντας υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης και χρηματοδότησης μέχρι το ποσό των 10.000 €. Προσφέρει στους επιχειρηματίες του αύριο τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις.

http://www.thepeoplestrust.org/


Impact Hub Athens:

Το Impact Hub Athens είναι μια κοινότητα επαγγελματιών, κοινωνικών επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και δημιουργικών μυαλών που εργάζονται, συνεργάζονται και καινοτομούν για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος βιώσιμων πρωτοβουλιών με στόχο την κοινωνική αλλαγή. Είμαστε μέρος του παγκόσμιου δικτύου των 84 Impact Hubs που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας και εφαρμόζοντας διεθνή εμπειρία, γνώση και μεθοδολογίες στα μέλη μας. Στο Impact Hub Athens σχεδιάζουμε και διοργανώνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα, φιλοξενούμε εκδηλώσεις, παρέχουμε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό σε επαγγελματίες και ομάδες, ενδυναμώνοντας το επιχειρηματικό πνεύμα και προσφέροντας πρόσβαση σε νέες ιδέες, πόρους και δικτύωση.

http://athens.impacthub.net/


Περιγραφή

Social Impact Award Greece 2017

Διαβάστε επίσης

Νέα
9o Beyond Borders Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

11 Μαΐου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Πρόσκληση για υποβολή ταινιών στο μicro Διαγωνιστικό Τμήμα του 8ου «Πέρα από τα Σύνορα»

11 Μαΐου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Πρόσκληση για υποβολή ταινιών στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του 8ου «Πέρα από τα Σύνορα»

11 Μαΐου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

11 Μαΐου 2017

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Πρόσκληση για υποβολή ταινίας μέχρι τις 30/4/2022 «Πέρα από τα Σύνορα»

11 Μαΐου 2017

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.